2009 - Mix!

Året som gått:

 

Januari

Nyår firades i Bryssel, och var helt okej men levde inte upp till förväntningarna..

Den 5 januari började jag jobba på Sveriges Representation, coolt som tusan! Och gissa om man kände sig liten och förvirrad i början..

Januari var som alltid en dyster månad, många av min vänner hade åkt tillbaka till Sverige och jag kände mig ensam, dyster och okunnig, dock blev det bättre efter kick-off med hela bygget.

 

Februari var en händelserik månad, både jag och Thomas fyllde år plus att det var alla hjärtans dag så det blev mycket firande vilket var mysigt! Det gick framåt på jobbet, jag började komma in i arbetet och lära känna nya kolleger och jag skaffade gymkort för att kunna träna mer regelbundet. En dipp med Thomas i slutet av månaden, men efter fyra jobbiga dagar utan kontakt blev jag överraskad utanför jobbet =)

 

Mars

Vi firade ett år! Vi bokade en spa-behandling och skämde bort oss själva =) Vi aktiverade oss mer och gick på marknad varje helg, och strosade runt på Comic-strip-promenaden. Intensivt planerade inför vår resa till Sverige.. Jag glömde min handväska vid Saint Géry och hade panikångest i 24 timmar innan jag fick tillbaka den, tack du vänliga själ som lämnade in den!

 

April

Vi åkte på Roadtrip till Sverige över påsk! Väldigt spännande även om jag inte fick köra så mycket.. Hade en lite olycka på vägen dit, men efter det fick allt som smort. Vi var hemma i nio dagar och det var jätteskönt att träffa familjen. Vi hade tur med vädret, kändes lite som sommar, strosade i stan, åkte till mammas sommarstuga osv.. underbart! =)

 

Maj

Träffade Lisen! Höjdpunkten på månaden!

Åkte till Paris med au-pairerna, hade ju varit där förut så slapp turista runt som en galning utan hade bara en riktigt härlig weekend.

En morgon när vi vaknade hade det brunnit på Celtica! Hela övervåningen var förstörd och placet stängde. Underligt, detta ställe som man hängde på alldeles för mycket fast man inte ville...

 

Juni

Jag åkte hem för att fira Elins student, och var hemma en vecka. Lycka! Familj, vänner, sol och Gotland.

När jag var på Arlanda och skulle flyga hem hittade jag inte min flight.. tydligen hade jag bokat fel håll.. efter en stunds panik och desperata samtal till familjen fixades en biljett dagen efter och jag åkte hem till Lisen där jag fick sova och gråta lite..

Väl tillbaka på jobbet var jag med och intervjuade sökande för den heltid som skulle jobba med mig, intressant process och spännande att var på ”andra sidan”

Firade midsommar i Georges-Henri parken med några vänner, blev ingen fest precis men ganska mysigt. Kick off på Reppen inför ordförandeskapet.

 

Juli

Ordförandeskapet började och min nya kollega började samtidigt! Alla var helt stressade och nervösa..

Jag missade Stångaspelen, vilket var förjävligt.

Vi såg paraden på Belgiens nationaldag och på kvällen gick i på tivoli. Spenderade flera helgen vid kusten, och mest av tiden på stranden vilket var otroligt skönt. Vi var även ute och promenerade och cyklade.  Inser inte hur mycket jag saknar havet förrän jag väl är där…Sista juli åkte jag till Sverige.

 

Augusti

Två första veckorna i var jag hemma på semester själv. Jag fick träffa Ella! Vi sov i hennes brors lägenhet, efter att ha pratat om allt vi behövde. Otroligt stärkande.

Väldigt skönt att vara hemma även om det kändes jobbigt att ha missat så mycket av sommaren. Ni vet ju hur mycket grejer jag har för mig på sommaren..

Pappa hade fyllt 50 så firade honom med stor fest, fick träffa alla släktingar och vänner vilket var nice, alla i en smäll liksom.

Blev en dos medeltid iallafall! underbart!

Inga problem med flyget den här gången..

I slutet av månaden flyttade Elin ner till Bryssel för att jobba som aupair.

 

September var fullt av mottagningar och inflyttningsfester och allt möjligt. Vädret var amazing, solsken och varmt. vilket gjorde att det blev mycket after-work.

Jag började på Rugby vilket var kul, men sträckte låret typ andra gången.. typiskt..

Thomas förvandlades till Byggare-Bob och snodde brädor som han sen snickrade ihop till ett bord till balkongen och två hyllor till badrum/sovrum. Jag skrev en text om min story som handlade om mitt liv sedan jag kom till Bryssel första gången, riktigt spännande att se det hela i tryck när allt var klart!

 

Oktober,

Jag och Joanna åkte till Frankrike och hälsade på Markus som jobbat med oss under sommaren, väldigt skönt att komma iväg.

Jag och Thomas åkte för första gången hem till hans familj sedan han Elin fyllde år och vi firade hemma med en helkväll där vi drack massor och dansade som tusan!

 

November

Pappa, Marika och  Gustav hälsade på i Bryssel, superskönt att ha de här och visa dem hur vi hade det, dock trångt i lägenheten..

Jag började min kurs ”Sverige i EU” som var väldigt intressant, men gjorde att jag var tvungen att plugga nästan hela tiden..

 

December

Slet med min uppsats och blev efter lite krångel färdig med den i tid! Såg Lucia konsert med tjejerna, julfest med jobbet

Thomas följde med till Sverige och firade jul, inte lika hektisk som vanligt för min del vilket var skönt, men hann inte träffa alla kompisar dock. Men en mycket mysig jul iaf!

 

Om man ska summera 2009 så blir det ett upp och ner år. Det har hänt mycket roliga saker som man bör komma ihåg men det har även varit lite jobbigt emotionellt. Har varit lite förvirrad, eller mer än vanligt kanske, och det är i de lägena som jag har insett att jag saknar vänner och en plattform att stå på, känt svårigheterna med att bygga upp en ny och ångesten över att det kan vara försent.. Återigen insett nackdelarna med att bo i en stad där människor kommer och går som tåg, 

Vad jag gillar med 2009 är att jag har prövat många nya saker och blivit starkare i mig själv, jag har lyckats med de mesta saker jag tagit mig för och jag är omtyckt på jobbet. Jag och Thomas har lyckats bra med lägenheten och förhållandet och att ta hand om varandra.

Det tar jag med mig in i 2010, även om första månaden som vanligt var en deppig månad, skillnaden nu var att jag var förberedd och inte stretade emot, tillät mig själv att må lite dåligt och voila! nu är det borta. Himla bra

 

Saknar er sötnosar!