Off we go!

Nu jävlar tar vi med oss bävrarna och drar!

Som att bara suga lite på karamellen och sen spotta ut den. Det blir man inte tjock av ;P

Ska leva i ett glädjerus under mina lååånga dagar på arbetet, för jag vet vad som väntar.

Vad delikata vi ska vara!

Kaerlighed!

Gotlandspanik!

Helvete brudar! Jag kanske måste dra ner till ön v 32. Iallafall ett dygn. Dansa på borden, om de finns kvar, dricka rödvin och bada i havet. Jag kanske bara måste. Jag är svag...

eller snarare, Just idag är jag stark...

31 juli!

va va va va`?? Hörde jag rätt? Kommer Mikaela till Sthlm då? Känns som om jag har blivit besatt av dig mix men jag kan bara inte hjälpa mitt sug och begär efter dig! Men lätt som fan att jag kommer till Sthlm då! När hur och var?
Min bror och tjej är uppe i norge nånstans så jag och mix kanske kanske kan sova där!
Ilse är du också ledig?

uppsamling i bryssel till våren?

Jag har haft så jäkla mycket grejer för mig som vanligt men tycker ändå det är lite jobbigt att inte jobba, inte veta vad jag skaa plugga osv. Fast jag vet ju att det löser sig till slut.

Jag har klippt av mig allt hår. Jätteskönt. Det var dags. Känns naturligt.

Igår träffade jag 3 couchsurfare som kommer från frankrike och barcelona men har bryssel som gemensam nämnare.. . en av tjejerna bor där och de andra har bott där. De verkar ha ett jättefint projekt på gång om baltiska havet och det kändes som om vi blev nära vänner efter bara ett par timmar. Så känner jag med många cs'are iof men bryssel ligger ju alltid lite närmre hjärtat...
Vi pratade franska hela kvällen och det var en fin känsla att kunna förstå och (nästan) uttrycka sig fortfarande. Jag saknar det jämt!

Iaf grejen var att jag kände en sån samhörighet med dom. Som om ifall jag åkte till bryssel skulle jag ha ytterligare en nära vän där och det fick mig att spinna vidare på tanken. Jag kanske tar mediepilot grejen och kör på praktik i bxl i vår. Kanske.. .kanske kanske kanske..

Våra "barn" har kommit också!
De från rfsl projektet, utbytet mellan svenska och sydafrikanska flator. En svensk och en sydafrikan som är här nu. Det kommer nog gå fint :)

Ella om du kommer borde du ju faktiskt komma den 31'a juli när Mix är här? Kan ni tänka er vilken lycka?

Mix vet du om du kan sova nån annanstans? Du kan säkert sova hos henrik du med? Annars ska jag räkna lite på sängar och sovplatser igen och se om jag kommer på nåt.


kvinnokollektivet <3 louise <3 bxl


Tankar

Ja Göteborg var underbart. Minisemester med en av dem jag älskar allra mest. Men gud vilket sug jag fick av att vara själv sen. Det har varit så intensivt sen jag kom tillbaka från Ungern, hela tiden folk att träffa för att uppdatera sig för varandra på alla fronter. Jag kände mig tom i lördags. Då sprang jag ut till Hjälmaren där jag satt en stund i sol och blåst till jag sprang tillbaka igen. Därav längtar jag av åka vidare igen för att jag ska få något permanent(för ett par månader) och något som är mitt. Nu har det känns som om jag inte hör in i någons liv, förutom mickes, för jag är bara tillfälligt hemma. Men å andra sidan har jag ju suttit och läst dina tankar(alltså bloggen), Mikaela, och jag förstår verkligen det där "utanförskapet". Att inte få vara med när alla andra är här och njuter av sommaren, ledighet, resor, GOTLAND och allt därtill. Det är så knepigt att bo utomlands. Det må vara stärkande och kul men ibland så vill man inget mera än att bara få sitta på sitt favoritcafé med sina darlings som om man aldrig åkt.

Flytten till ambassaden närmar sig med stormsteg och ett lugn inföll härom dagen när beslutet från csn kom och när jag fick veta att vi är två praktikanter + den norska i höst. Det känns så betryggande att inte vara ensam. Jag har fått den enda guidebok som finns om mitt nya land för att studera innan jag beger mig.. Den är riktigt bra, tips om etikett, do's and don'ts och annat värdefullt. Jag vet inte riktigt vad jag väntar mig eller vad jag har att vänta.

Mikaela min vän, jag är ledsen att jag bangade Bryssel! Min enda orsak att följa med var att få träffa dig igen. Men nu visade det sig att resan inte skulle bli av ändå. Finns det någon möjlighet att ses innan 15 augusti  eller finns det kanske direktflyg mellan Bryssel och Skopje? Varför tar jag en sån omväg till Bryssel när det helt uppenbarligen är dit jag ska?

Vecka 32 närmar sig och alla sitter där de sitter. Lika bra det kanske, men ni ska veta hur mycket jag saknar att prata med er och kramas av er!


Lämnat Göteborg igen

Det känns lite bättre att komma tillbaka för varje gång, samtidigt känns det lite bättre att lämna också.
Men jag är inte färdig än.
Det finns saker kvar. Men det kanske går att avsluta utan att bo där. Det kanske är en förutsättning för att avsluta, eller så kan det vänta.
Nu ska jag bli student :)

Semester med Syster Ella var det finaste på länge.
Glass, havsbad och grötfrukost. Allt man behöver.

Fått min dos av medeltid i år också.
Medeltidsmarknad i Hova och fest på logen. Med Lättis!

Kaerlighed!

Syster IlseM

Nyheter från helagotland.se

Clematis sålt för 4,5 miljoner


Ska bli kontor, bostad och vinkällare


För 4,5 miljoner kronor köper deltidsgotlänningen Bengt Hellström Clematishuset i Visby innerstad för att inrätta privatbostad, arkitektkontor och vinkällare.
Säljaren Gotlands museum använder pengarna för att restaurera bland annat Hoburgsgubben.

En handfull intressenter har deltagit i budgivningen av anrika Clematishuset, som inrymt bland annat en medeltidskrog, på Strandgatan i Visby. Säljaren, Gotlands museum, fastnade för idéerna som deltidsgotlänningen Bengt Hellström har.
- En idé är att inrätta en vinkällare i bottenvåningen; den lokalen passar fantastiskt. Och verksamheten kommer att vara året-runt-öppen, säger Bengt Hellström, som med familjen tänker flytta till huset permanent inom några år.

Arkitektkontor

Hellström är arkitekt och har bland annat ritat Stora Gåsemoras konferensanläggning på Fårö, och planer finns därmed också på ett arkitektkontor i Clematishuset.
Utgångspriset var satt till 4,8 miljoner och Gotlands museum hade internt sagt att fyra miljoner var minimikravet. Två budgivare återstod när Bengt Hellström lade det vinnande budet.
För pengarna tänker Gotlands museum betala av en del av sina lån, och sedan använda återstoden åt restaureringar av sina andra fastigheter.

- Konstmuseet är i akut behov av utvändig renovering, och även ventilationen behöver bytas. Dessutom ska vi restaurera Torsburgen och Hoburgsgubben som också är i vår ägo, säger Lars Sjösvärd, chef på Gotlands museum, om de mest akuta behoven.
Medeltidskrogen kommer att hållas öppen under ett par veckor i sommar, bland annat under Medeltidsveckan, och därefter stängs den för gott. Bengt Hellström får tillgång till huset den 1 oktober.

- Det där med medeltidskrog sköter också Kapitelhusgården väldigt bra, så jag tycker inte att det gör någonting om det blir något annat på Strandgatan, resonerar Lars Sjösvärd.


/Christer Nilsson


Jag vill ha ett hem

Nu är jag tillbaka och det är jag glad över. Men nu har jag inget hem. Jag vill bo någonstans, ha någonstans att gå hem till, som är mitt, med mina grejer. Jag blev nästan gråtfärdig av lycka på Mickes vind i tisdags. Alla min underbara saker och kläder i massor av lådor. Och ledsen blev jag igen när jag kände min kärlek till den här staden och att det här är mitt hem...och ändå har jag bestämt mig för att dra,igen. Det är verkligen blandade känlsor att vara tillbaka och kramas med dem man har saknat här. Jag var uppe bland barackerna igår kväll, det var inte ens konstigt att vara där. Det kändes mer som om jag aldrig lämnat stället. Så då blev jag glad att jag inte bor där längre. Men jag drömmer om en lägenhet med högt i tak, centralt, i januari.

Det kommer att gå så snabbt den här hösten. Nu börjar jag nästan längta efter att komma iväg istället för att flytta runt hit och dit i 6 veckor. Även fast jag ska ner till balkan och isolera mig från alla vilket skrämmer mig så är jag ändå väldigt pepp på att få ett boende igen och någonting att göra på vardagarna.

Nu ska jag gå och köpa torkad frukt för att få igång min mage igen. Jag tror min mage har fått nån konstig reaktion på nåt sen jag kom tillbaka. Den är inte i toppform. Kanske beror på en  sockerchock från 3 dagar med prinsesstårta eller allmän stress över att vara någon annanstans igen.

Är det inte vuxet att ha stressmage så säg? Men hur bedömer man stressfinnar?


Idag är en funderar-dag.

Det är grått och lite trist, det har regnat och varit sol om vartannat. Och dessutom blåser det mycket. Lite höst väder faktiskt..

Har ni tänkt på vad vuxna vi håller på att bli? Det liksom smyger sig på en, inte för att det är något fel men det känns bara så konstigt. Att bli vuxen. Jag tycker det är ett helt förvirrande begrepp, som gör att iaf jag får en känsla av att det är så att man helt plötsligt pang bom blir vuxen. Typ som att trycka på en knapp och sen är man där. Man vaknar en dag och upptäcker att " tusan jag har nog blivit vuxen under natten!"


Men att vara vuxen är ju inte något fast begrepp, människa är ju i ständig förändring och jag tror inte att man någonsin stannar, Inte heller att "det vuxna livet" någonsin blir som man tänkte sig det som liten. Då såg man upp till de vuxna, och det kändes som om det var mil emellan och man det var spännande att man en dag själv skulle vara vuxen, men sen blir man äldre och äldre och inser att det inte riktigt är svart eller vitt. När är man vuxen egentligen? När man har minst 10 räkningar per månad? När man köpt hus? fått barn? Men det är ju bara yttre faktorer, hur känner man sig inuti? Kan det någonsin mätas?


Personligen tror jag att man aldrig någonsin blir sådär vuxen som man trodde man skulle bli.

Jag inser att jag känner mig ju fortfarande lite som 18, bara mer ansvar, en annorlunda livssituation osv.

Lite mer mogen, men fortfarande inte vuxen. Skumt.


Början av ordförandeskapet har varit lugn iaf för oss, resten av huset har haft det lite hektiskt men här märker vi inte av det värst mycket. Vilket också är skönt, jag trodde det skulle bli invasion och att det skulle bli slitigt värre, men än så länge är det lugnt. Allt det där kommer väl så småningom, troligen från September. Hoppas på det.

Inskolningen av nya tjejen funkar bra, men nu idag ringde hon sig sjuk och är hemma i morgon också? Hmm Var det något jag gjorde?!?! =)


Ordförandeskapet!

Så nu har det då äntligen dragit igång!




Första dagen har varit väldigt lugn trots allt. Trodde det skulle köra igång med buller och bång, men det verkas som om de flesta är på Rådet så det är relativt lugnt här idag.. Dock har det inte varit så lugnt för mig, en ny tjej har börjat som jag har introducerat och vi har varit runt överallt och visat allt och alla.. stackars henne jag har ju pratat nonstop om allt som vi gör, regler rutiner mm..
Hon lär sova gott ikväll iaf! =)

Igår var det visning av de svenska dekorationerna på Rådet. SVT var där och filmade och det klippet kan ni se
här!
Jag skymtar förbi ett par gånger, står fint och glor i min vitgröna klänning haha..