tankfull vantan..

WIWIWIWIWIWIWIWI Grattis Lisen, fattar att det kanns hur bra som helst! 

Pa mitt nya jobba gar det faktiskt bra, har varit lite mycket nu i borjan. Men sa ar det val alltid. Fatta att jag har ett riktigt jobb, Pa REPPEN dessutom, coooolt. jag sitter dar o svarar sa kack i telefon och skriver in folk, har lite trakigt emellanat men men. Sa ar det nar man inte rikitgt kan allt, jag ska annu lara mig massor!

Thomas har nu klarat av sin examperiod sa nu blir det time for some fun! och i Mars har vi varit ihop i ett ar och da ska vi fira med att aka till Disneyland YEAH!!! 

Funderar aven pa att aka o halsa pa dig Ella, nar ska ni andra chicas dit, ska vi forsoka tajma ihop det lite , vore saaaaaa himla kul!! Jag ar verkligen i behov av mina kvinnor nu. Hade en lite deppkvall nu i januari, kande att all vanner hade forsvunnit eller fanns sa langt borta. I aupair varlden ar det ju sa att alla aker sa smaningom men da ar det fan itne latt att vara den som e kvar. Lite samma sak som efter veckan nar alla ni aker o dar star jag pa min kobbe liksom..

Men fick lite pepptalk och karlek av Thomas sa det blev lite battre.
Sen har denna vecka vart nice, med tedrickande, filmkvall, vindrickande och kick off pa jobbet! pa kickoffen holl jag forovrigt pa att falla Ambassadoren! men ha lyckades halla sig pa benen, tur for mig haha!!

Annars borjar det stabilisera sig tror jag, eller va fan, det gor nog aldrig det ta mig fan. Alltid ar det nagot, kanns som om mitt liv gar i cirklar, alltsa inte sa att jag inte kommer nagon vart utan mer att monstret upprepar sig. 

Och nu ar jag forvrigt javligt irriterad. Ska/Skulle ha forfest har ikvall; tjejerna skulle komma vid nio nanting. och nu ar klockan snart halv elva och FORTFARANDE ar jag sjalv!!
 kommer det ingen ska jag fan ga till celtica, ta ett par tequila och dansa tills jag blir glad igen. GAAAAAAH

Don't count your chicks until they're hatched

NU ÅKER JAG TILL MIN LÄGENHET PÅ GÖTGATAN! :D
HALLÅ DET HÄR ÄR JU GALET VAD BRA MAN KAN FÅ DET, 4a på götgatan helt vitt i minst ett år. ÅH LYCKA!
Nu jäklar. Från och med nu är det Stockholm som är min bas. På riktigt. Jag menar det. Nu blir jag här ett tag. Pluggandes eller jobbandes (PLANTAGEN, SNÄLLA RING!).

Har jag ens berättat om mitt och Fannys Ingmar Bergman projekt? Vi ska göra en videoinstallation eller performance. Det kommer bli nytolkning och koreografering av Bergmans estetik. Ingenting föreställer, allting är. Det kommer bli foto, video, dans, musik. Allt av mig o Fanny. Jag är jättepepp, det kommer bli skitkul och sktibra. På söndag har vi en workshop men då har jag Clare från USA som couchsurfar hos mig. Men jag kan dumpa henne på lava/kulturhuset/läsesalongen eller på stan.

Önskar jag va 21 igen. Så himla lätt allt va. Men gud jag läser en 1600tals tragedi på franska som är helt underbar, jag älskar den, den är skriven på alexandervers och de tär helt fantastiskt att läsa jag blir så lycklig, sen när ja har läst ett tag och ska prata sjunger jag nästan, fastnar i 12 syllabe rytmen. (Kommer inte på vad syllabe heter på svenska men ni vet ljuden man räknar som är ung. lika många som vokalerna i ett ord/en mening).

Jag drömmer jättemycket om Ellie, konstigt. Irriterande. Eller bra kanske att bearbeta, äh I dunno, don't care.
Nu blir det nytt kvinnokollektiv iaf. Jag, Tone, Karin och Ida. Det blir nog skitbra. När vi väl har 4 nycklar. Vi har bara 3 nu...ajdå.. HAHAHA på söndag kan jag GÅ till workshopen! YES FY SATAN VAD SKÖNT.... Åååååh jag e glad! :D

Nej, nu ska jag packa lite mer. Imorgon bitti kommer mamsen och flyttar mig vid lunch. Innan det måste jag till lght och träffa Ida sen möta Clare på stationen. Hoppas hon inte e sen. Men NU ska jag dit och mäta och pyssla och käka pizza och dricka vin.... Hoppas ni har det bra mina kära. Jag kommer inte ha råd att åka nånstans den närmsta framtidsen så ni vet. Hade ju velat åka till både budapest, gbg och bxl i februari men det blir nog inte så. Mars/april. får det bli.

XXX

stressigt värre

Åh Ilse! Vad spännande. Men är väl inte så konstigt att kroppen reagerar eller? Men vad galet, mensvärk gånger 10 är inget jag vill uppleva..  Jag har fått förfrågan om jag vill ha barn med min sovkompis och jag sa självklart ja. Men inte än på ett tag. Han är finaste killen, bra, smart och snygg så det är klart jag ska ha barn med honom så småningom :) Skönt att veta. Haha låter som att det är bestämt men det är bra, man lär ju börja samla på förfrågningar så man har lite att välja på när man känner att det är dags liksom.

Känns som att jag har gjort skitmkt grejer i helgen men ändå har det varit ganska lugnt. I fredags var jag på dejt med en tjej, det var intressant och trevligt men inte alls nån gnista. sen åkte jag in till stan, träffade lite kompisar och åt pommes. sen åkte jag hem till niklas för att sova där. han va inte hemma så jag tänkte att jag skulle läsa lite medan jag väntade på honom men somnade och vaknade på morgonen med hans arm kring mig. mysigt. (han är gaygaygay).

haha nu messade hon och frågade om jag ville komma och ligga i hennes säng och snacka. haha nej. det vill jag nog inte. önskar att niklas va hemma så jag kunde sova hos honom istället.

sen på lördagen så var jag på kulturhuset heeela dan och träffade tjejer som svarat på vår annons på blocket om ledigt rum i kollektiv på söder. det va väl trevligt men va rätt trött. mest trevligt att linnea kom o va  med ett tag. sen åkte jag hem o tänkte göra mig iordning för att gå ut men så blev det aldrig så. skönt!
idag har jag också varit på kulturhuset hela dan, först på workshop på lava och sen träffat fler tjejer och så har jag läst lite ingmar bergman (skitintressant faktiskt! det trodde jag inte..) och pluggat lite också..
jag har bestämt vem jag vill bo med iaf, det känns bra. hon heter Jill o verkar va en skitbra tjej.

sen hemma ikväll har jag gjort skitmkt mat och BÖRJAT PACKA! så jäkla roligt, åh, can't wait :D

nu ska jag plugga lite till o SOVA. fan va gött

Fri

Jahapp, då var den väck. Staven. Smärtfritt, nästintill iaf, och med ett fint litet sår. Inga blåmärken, ingen svullnad. Allt är bara fint.
Men! Jag har inte mått så bra. Tog ut den i tisdags, onsdagen var okej, mådde lite illa fram på kvällen, men torsdagen var ett rent helvete. Mådde illa och hade som mensvärk, fast tio gånger värre! Barnmorskan sa iofs att det inte skulle kännas nåt efter, men jag kan lova att det är något spökeri med mina hormoner. Jaja. Nu är allt lugnt igen.

Lite uttråkad av mitt jobb. Lite fel läge att börja känna sånt med tanke på att det inte finns några andra jobb att söka och att dom få som finns har miljader sökande...
Tur att jag har en plan :P

Håller på att göra det lite bättre och finare här hemma, nu när vi har kommit fram till att vi antagligen ska bo kvar här ett bra tag...

Ella! Vad säger du om ett besök i början av mars!?

Kärlek!

IlseM

Kära vänner...

...det har varit en omvälvande dag i sthlm idag.

Det började med att jag städade hela lägenheten.
Sen åkte jag till stadsbiblioteket vid odenplan för att lämna och hämta böcker. Jag satte mig inne på konstavdelningen och läste lite, det är den bästa avdelningen att sitta i.
Sen åkte jag till Kulturhuset och träffade min klasskompis Fanny. Vi pratade om skolgrejer och sen satte vi igång att brainstorma kring vårt projekt till Internationella Ingmar Bergman Scenkonstfestivalen. Förhoppningsvis kommer vårt masterpiece att visas på Dramaten i månadsskiftet maj/juni. Det kommer bli roligt att göra den iaf. Vår lilla film eller vad man nu ska kalla det.
Sen när vi satt och pratade så ringde min mobil. Det var Jörgen som berättade att dom valt ut mig, Tone och Linnea att hyra deras 4a på Götgatan 108. Så sjukt bra läge! Och till ett bra pris! Och äntligen får jag mitt kollektiv som jag längtat så efter! Och det är på GÖTGATAN! Det kan inte bli bättre! Så nu ska jag flytta till söder! Nästa vecka skriver vi kontrakt och får nycklar.. Jag kan inte fatta att de valde oss, det är helt otroligt, så jäkla underbart!

Men ingen lycka varar för evigt.
Några timmar senare ringer mamma. Och vi grät och skrek båda två och det slutade med att jag la på för att hon sa att hennes ilska mot pappa beror på mig. Herregud. Så nu är jag jättelycklig och jätteledsen på samma gång och känner mig schizo och funderar på om det kanske är en bra idé att skriva schizo-poesi. (jo det finns faktiskt en genre som heter så!)

Iallafall. JAG VILL HA HELA KVINNOKOLLEKTIVET PÅ BESÖK OKEJ!!!!!! Förhoppningsvis kommer jag att bo där ALLTID. Men iaf minst över sommaren.

Nu hoppas jag bara på att jag och mamma kanske kan prata ut efter alltför många år och så hoppas jag på att jag får jobb på Plantagen också så jag har råd att skaffa brillor!

Jag vet inte riktigt vad jag känner inför den här bloggen längre, det känns som att den har tappat sitt syfte och många gånger har jag varit på väg att lämna den och gå vidare men kan inte riktigt slita mig. Den tjänar ju inget till om inte alla skriver.

Jag orkar varken läsa eller skriva mer denna känslostormiga kväll så jag tänkte kolla klart på Patti Smith filmen eller kanske på Love me if you dare, igen. Eller borde ju faktiskt kolla på Ingmar Bergman filmer men kanske inte just nu...

My loves

Hej mina sötnosar!

jo som sagt, livet i budapest flyter än så länge på ganska bra. Nästan oväntat bra. Typ ingen ångest, ånger eller oro. Det enda är väl att jag ska ut själv ikväll och hänga med utbytesstudenter. Dels ska jag hitta dit själv(ska inte va ett problem men ändå!) och så ska jag hänga med massa utbytesstudenter som jag inte känner. Har en viss anti-känsla. men efter ikväll kommer det förhoppningsvis gå över. Vi har iallafall träffat massor av trevliga soffsurfare att hänga med!

Mellan mig och micke har det också varit förvånsvärt bra. Vi är inte alls trötta på varandra än även fast vi har umgåtts dygnet runt. Det känns som ett gott tecken för framtiden. Han är så bra! Nu när vi kom hit har han tagit på sig en massa ansvar så jag (kontrollfreaket) kan slappna av. Jag är väldigt glad att jag inte är här ensam. Micke är för bra för att vara utan.

Jag har mått ganska dåligt fysiskt sen vi kom hit. Jag hade ju tränat upp världens bästa kosthållning med regelbundna tider, massa frukt och grönt och sånt. Sen vi kom hit har vi bara ätit vitt bröd och sockermûsli till frukost...nån macka till lunch och sen pasta med färdig sås till kvällen(om vi inte käkat ute). Skitmat i kombo med promenader hela tiden  har gjort att jag har haft så gott som ingen ork. Jag har känt mig helt slapp i kroppen och i huvudet. Det är ganska intressant hur lätt kroppen blir påverkad. Jag skulle palla max 2 dar i expedition robinson, sen skulle de få bära mig därifrån. Men nu har vi iallafall flyttat in i lägenheten och idag har jag vräkt i mig grönsaker, frukt och lagad mat. resultat: huvudet och kroppen mår mycket bättre!

Nu ska jag äta en apelsin och några kiwis, sen ska jag iväg!

stora kramar

den biologistiska hösten

Lyssnar på D Muttant och Y Puss och är lite nostalgisk över mina radikalfeministiska dagar...
Klockan är fyra och jag sitter ute på södertörns bibliotek och här har jag suttit i 1½h men jag KAN bara inte koncentrera mig trots att vi hade ett mkt givande seminarie och sedan fortsatte diskussionerna över en lång-lunch innan jag tog en kaffe och satte mig i bibblan för att skriva. Jag har så himla bra material att arbeta med. Alltid samma problem dock. Jag kör fast efter det första utvecklandet av det jag vill skriva. Jag måste helt enkelt bara skärpa till mig och få tummen ur... Vet inte om jag ska ge upp för idag och åka hem eller om jag ska gå på toa, dricka lite vatten och sen bestämma mig för att köra! Jo så måste det nog bli, annars får jag inget skrivet förrän på söndag när jag ska hit igen. Och om det ska bli klart till på tisdag så... Låter som mkt tid men nu har jag 3 olika kurser som jag jobbar med samtidigt. Herregud. Jag är inte stressad bara irriterad över att jag inte kan ta tag i saker utan att det ska vara "livshotande".. Men nu jävlar!

Ella vi hörs lite senare, ring när du vill, jag ska på födelsedagsfest för Konsten och skapar mer än gärna en lucka för dig, vet att du antagligen är stressad och så. Anytime!

<3

Jag är bäst!

Lisen,du är mellan två olika livssituationer.Det är inte det minsta skumt att du känner dig lite vilse.Men jag är stolt över dig, att du vågade komma tillbaka och att du vågade fortsätta. Jag vet att det kanske inte var ett självklart val.

Okej, två dagar kvar.Sen flyttar vi till Budapest.Jag känner mig nollställd,förväntansfull,extatisk,less,nervig och mer än redo. Nu är det dags för nya äventyr.Jag har lekt det lugna livet i flera år nu och känner ett stort behov av ombyte.
idag var det opponering på c-uppsatsen,vi fick VG!Helt jävla underbart!Men jag måste säga att det var en riktigt bra uppsats,thanks to me. Jag är nöjd med nästan allt.Det är helt otroligt att jag om ett halvår har en bachelor with a major in law. Det är hur stort som helst. Hur kan det redan ha gått så många år?

Näe nu är jag hungrig.Ska se  hur det går med mickets potatissallad.

jag och micke kommer att ha en gemensam blogg för våra gemensamma vänner, gulaschresan.blogg.se
Men allt som bara är för er hamnar här.

När kommer ni och hälsar på?

Kärlek

Livet på papper (eller ja, i text iaf)

jag har ju velat ha DN skitlänge och så fick jag inte prenumerera och hej och hå och igår skulle jag skicka in kopia på mitt csn kort så jag kan få DN nån gång men när jag gick upp på morgonen låg DN i hallen!
halleluja! det blev en extra timme hemma på morgonen när jag drack ingefärste och lyssnade på radiohead och satt i morgonrock och duntofflor och läste om Dramatens nya chef och åt min gröt och satt och snurrade med fingrarna i håret. snacka livskvalité! vilken morgon, fantastiskt!

men sen då... kommer kvällen och de Stora Tankarna.
jag har tittat på Jeux d'enfants och funderat över livet. Eviga, stora Frågan. Vad gör jag egentligen? Och varför?
är jag lycklig?

 Mitt liv är så lugnt. Eller ja, om man jämför. Med tidigare liv alltså. Mitt andra år i Bryssel var ju rätt hektiskt. På ett bra sätt. ALLT var fab och underbart. Jag hade mina små crew som jag hängde med. Ett för varje tillfälle. Utgång, hemmahäng, kreativitet, action, filosoferande. Men det tar ju sån tid i sverige innan man hittar sina crew. Iaf i sthlm. Jag har lite lösa, sporadiska häng men vem ringer man om man kommer på att man vill sitta och måla på golvet och käka pommes och dricka vin? Jag vet inte. Och det suger ju. Men å andra sidan är det lugnt på ett bra sätt. För att jag har estetiken och lava. Det är ju väldigt stabilt. Men är det roligt? Och vart leder det? Ja, det är kul. Men inte på samma sätt som i bxl. Inte samma bekräftelse tror jag det handlar om. Jag vet ju att jag är bra och älskad. Men det räcker faktiskt inte. Man behöver andra (vänner/familj/förhållande) som kan bekräfta ens värde även om man i utgångsläget vet att man är bra.

Den här filmen handlade iaf om två som leker en lek där de hela tiden höjer insatsen. Från små skämt och bus till större och allvarligare grejer som blir en lek med liv (och död) och kärlek. Och jag undrar om jag har lagt mig i spelet. Sagt stopp. Eller pass kanske. Jag behövde en runda för att stabilisera mig, göra mig redo för spelet igen. Jag är redo. Jag säger som han i You, me and everyone we know; Jag är redo för omvälvande händelser, mirakel, jag kan hantera det!
Men det är också lite som en drog. När man utvidgat sitt synfält vill man ändå se lite mer. Och nu när jag varit så otroligt narrow-minded så känner jag lite att jag måste kompensera det med att leva harder better faster stronger på nåt sätt. Fast jag vet att det inte är sant också. Det trycket kommer ju bara från mig. Jag saknar hard-core livet lite. Gräset är alltid grönare...

Men ni får inte tro att jag är deprimerad eller orolig eller rädd eller destruktiv, jag bara funderar på hur jag ska förhålla mig till det förflutna, framtiden och nutiden. Jag gillar läget, mår bra, knyter nya band (även om det känns som att det går jävligt trögt ibland!). Undrar om det är bra för mig att läsa filosofi... Hmm.. Nästa kurs blir "ren" filosofi, med början hos de gamla grekerna såklart..

Jag stänger in mig i min lilla bubbla för mycket tror jag. Glömmer att relatera till omvärlden och utgår bara från mig. Det man kallar egocentrism kanske? Men jag skyller på att jag varit tvungen för att återupprätta min stabilitet. Fast den har ju kommit minst lika mkt av att jag levt i den "riktiga" världen.

Snart ska jag börja skriva/fixa för ljudredaktionen på lava. Det blir fint, nåt mer praktiskt att göra med fina människor.

Annan fundering var om hur jag vill leva, vem jag vill vara. Och det är ju lite svårare. Jag vill vara orädd och våga utforska gränser men samtidigt inte på ett dåligt sätt. Jag letar vidare efter min (perfekta) plats i världen. Tills jag hittar den (ha! så håller man väl på tills man ligger i graven misstänker jag...) så fortsätter jag att leva och älska och jag ska försöka att göra det så okomplicerat som möjligt. Jag tänker att nu när jag är lite stabilare så vill jag ha fler nära relationer. Men känns lite som att det är för sent också. Tänker att vissa haft ett glidigt liv. Och att vissa är fighters. Jag vill vara en fighter. Jag avundas alla som glider men som jag sagt förut, aldrig ta den lätta vägen.

herregud, vilken moaner jag låter som. eller osäker kanske jag låter. men iaf så ska man ju stå för den man är och jag har alltid varit lite ambivalent och filosofi är ju faktiskt mitt ämne så jag tänker att ju mer jag pratar om det ju mer distans kanske jag kan få till det (mig)... vad tror ni?

Okay, enough om mig. Jag vill faktiskt höra hur det går för dig mix i bryssel på rep:en och så vill jag höra om huset i pålsboda ilse. och ella, lycka till imorgon! jag håller tummarna och tänker på dig, jag vet att du kommer att krossa alla onda, de goda kommer alltid att vinna när du kämpar!

en sak  är säker, och det är att jag älskar er och aldrig kommer ångra min tatuering och att den här bloggen känns som hobbypsykologi på hög nivå och jag hoppas att inga som inte känner mig läser den! okay inte en sak då men flera. här kommer en till: Länge leve mornar med DN!

Återförening

Igår, Örebro.



Tre år tidigare, Bryssel.


Mikaela, du var och är  saknad!

listan

Här kommer den. Den fruktade LISTAN, årets resumé

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag blev sambo t.ex. Mkt annat också iof men det är  väl det största. Jag började plugga på högskola. Också stort :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år? Kommer inte ihåg om jag hade några för i år. 2009 har jag många löften för. Att prioritera, att ha det bra, inte bli dumpad, inte tappa bort mig själv osv.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Tja.. Frida fick ju barn..
4. Dog någon som stod dig nära? Ingen nära. Tack och lov
5. Vilka länder besökte du? Spanien, Frankrike, Belgien, England, Sverige
6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009? Självkänsla, en känsla av att höra hemma någonstans.
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför? 5 januari när jag åkte tillbaka till bcn. Det enda specifika datumet jag kan minnas.
8. Vad var din största framgång i år? All jävla utveckling
9. Största misstaget? Utebliven utveckling under två tredjedelar av året,
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har blivit misshandlad och så skar jag mig i fingret och fick sy.
11. Bästa köpet? Jag köper ju aldrig någonting... JO, biljetter till andra föreställningen av DV8 Physical Theatre. Medlemskap i Moderna Museets Vänner var också ett bra köp.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Definitivt alla biljetter hit och dit, mat, sprit, cigg kanske
15. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ellie för det mesta. Nu också.
16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? Ellies musik.
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Lyckligare ibland och ledsnare ibland.
18. Vad önskar du att du gjort mer? Lyssnat på mig själv, haft fler nära vänskapsrelationer.
19. Vad önskar du att du gjort mindre? Flutit med.
20. Hur tillbringade du julen? Med familj och vänner
22. Blev du kär i år? Jag var kär.
23. Hur många one night stands? 3
24. Favoritprogram på TV? Green Wing!!! NCIS, Project Runway
25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hm, mjo det gör jag nog.
26. Bästa boken du läste i år? Åh... Det har varit så många. Jag älskar fortfarande Drömfakulteten. Många bra böcker vi läst på estetiken också..
27. Största musikaliska upptäckten? Hm... Sexy sushi kanske. Fast det är ju från 2007.
28. Något du önskade dig och fick? Hade nog inte önskat mig något speciellt
29. Något du önskade dig men inte fick? Alltså det beror ju på vad man menar med önskar sig.
30. Årets bästa film? Les amants du Flore kanske. Shortbus. Crash.
31. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du? Jag fyllde 22 och jag åkte till Bryssel.
32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer stabilitet utanför och inuti.
33. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Klädstil? Från squat till ren och hel och snyggt egen.
34. Vad fick dig att må bra? Ellie, först att ha henne sen att släppa henne. Den där jävla utvecklingen igen.
35. Vilken kändis var du mest sugen på? Inte Tila Tequila iaf! Kommer inte på nån kändis.
36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Zimbabwe, för att jag pluggade u-landskunskap då.
37. Vem saknade du? Mig själv. Ellie, för mycket.
38. De bästa nya människorna du träffade? Många. Henrik och Fanny står nog i topp.
39. En värdefull läxa du lärt dig i år? Att man inte kan gömma sig för livet. Att man måste leva. Att man måste ta hand om sig själv och skapa det liv man vill ha.
40. Citera en sångtext som summerar ditt år. Eva Dahlgren "Jag vill va ung men inte oerfaren, vild men inte farligt galen, fri med en välkänd himmel att sväva i"

Jag har varit ung och oerfaren, vild och farligt galen, fri men svävandes i en okänd himmel. Nu  håller jag på att bli just ung men inte oerfaren, vild men inte farligt galen och framför allt- fri men med en välkänd himmel att sväva i....

Det kändes lite deppigt att skriva den här listan. Jag tänker att 2008 var ett jävligt jobbigt år. Men det var också otroligt fint! Jag fick ändå uppleva en så otroligt stark samhörighet med någon och det var häftigt och underbart. Sen blev det för mycket men det var ju fortfarande jävligt bra när det var bra. Och jag är så jävla glad att jag träffade Ellie. Hon är en underbar människa som jag hoppas att jag kan kalla en vän så småningom.

Idag har jag gjort klart min första och antagligen sista reklamfilm. Happy times! Victor är här och imorgon är det skola och jobbintervju och fika och jag är lite småglad, lite ledsam och lite trött. Busy day har det varit. Skönt att skriva lite. Jag ser fram emot helgen. Och den där stabiliteten som jag lovade mig själv att få.

Lycka och kyla i sthlm

Herregud vad kallt det är då.. Skit också, man mår ju dåligt av att gå ut!

Men jag är lycklig. Jag och Ellie har pratat. Inte pratat om ngt speciellt men ni vet en sån där ytlig konversation om "hur är det, jo det är bra, jaha så vad gör du, ja okej jo det är mkt att göra nu, ja, men du, jag måste gå, kul att höra av dig, ha det bra"

Det kändes jättebra. 

Skolaskolaskola hela dan. ska på intervju på onsdag om jobb som butiksbiträde i trädgårdsbutik. spännande! och sen kommer ellies bästis daisys syster emmie till sthlm på torsdag. så jag kanske åker till örebro på lördag istället, får se. det beror lite på biljetter och om det händer nåt kul på fredag osv.

men ja. fan vad glad jag är! jag och ellie har en ytlig kontakt. skönt att inte behöva ignorera och förtränga henne. för jag har faktiskt kommit över henne rätt så mycket tror jag.

Snart är jullovet slut...

...eller egentligen är det slut för länge sen. Jag var i skolan fredag och lördag och igår kom pappa och birgitta till sthlm och vi va på halwyllska palatset, herregud vilket hus! men nu börjar snart stressen. Jag har massor att göra men mest roliga saker. Lite tråkiga också.

På torsdag kommer ju oskar iaf och på fredag åker vi till Örebro för ellas avskedsfest. Jag åker hem på söndag och hoppas hoppas hoppas och längtar efter Ilse!!!!! 1 ½ år sen...
Antagligen flyttar Victor in här imorgon, han börjar sin praktik på onsdag. ska bli kul men kan nog också bli lite påfrestande efter ett tag så jag hoppas jag och Tone hittar nåt bra hus/lght snart, vi har mailat på några till iaf.

Det kommer bli en busy busy week... Ska träffa Petter. Chris också och så är det skola onsdag, torsdag, fredag och på torsdag är det möte på LAVA också. Victor och Oskar. Det blir fint :) Nu ska jag till skolan och göra reklamfilm för SAS och förhoppningsvis kan jag läsa lite annat roligare också.

Lycka till på första dan på jobbet Mix, jag är säker på att det kommer gå skitbra! Rapport tack!

kärlek hörrni, jag längtar efter dig ilse, snart snart!

nervos men redo (tror jag)

Imorron ar forsta dagen pa nya jobbet. forsta dagen som heltisdsanstalld receptionst pa Sveriges standiga representation till EU. Herregud...
jag har pluggat lite franska, last pa lite om Eu men anda blir jag bara mer och mer nervos. Har varit lugn tills nu.. ska snart ga och lagga mig och nar jag vaknar ar det dagen D.

har haft en hektisk jul, ballade ur pa juldal, men lyckades nog reparera all skada jag gjort. 
Har nu kommit tillbaka till Bryssel och fatt landa lite. Firade nyar forst, nice med middag har och sen fyrverkerier. forsokte hitta nagonstans att sitta och dricka lite, det var omojligt. slutade med att jag o Thomas gick hem o sag film.. men det var mysigt.

Dagarna efter nyar har varit sa himla skona, har bara varit hemma och gjort en massa nodvandiga saker, tvattat, stryt, stadat; rensat, pluggat lite... Thomas haller pa och pluggar infor sina exams; sa vi har bara varit har hemma och det har vart sa skont att bara vara lite. och dessutom fa undan en hel del grejer pa "att gora" listan sa det inte ligger o gnanger i bakhuvudet nar man sen blir stressad pa jobbet.

Fast lte utanfor lgenheten har vi varit, vi tog oss ner pa stan och inhandlade en TV. en 32 tums koloss som star i var lilla lagenhet. men den ar fin. 


Hall tummarna for mig imorron!!