Jaha och så kom de igen..

VÅRKÄNSLORNA!

Rastlösheten också....


Förstå min olycka när jag landade mitt i ett snöoväder i Sverige efter semester i barca med sol och fina tider.... Men nu är snön (nästan) borta och jag börjar få vårkänslor och jag börjar bli rastlös. Igen.
Det tog ett tag. Säkert 4 månader. Men jag tror att jag blir kvar här över sommaren iaf. Kanske halva hösten också. beroende på vad jag gör. Men det ordnar sig alltid.

Jag ska starta ett förlag har jag tänkt. Måste komma på ett namn. Känner ni att ni har nåt ni vill ge ut är det bara att skicka så printar jag :)

Jag har suttit i köket och druckit likör nu ett par timmar med 2 av mina fina flatmates och vi har försökt komma på hur man ska göra för att få pengar. Det vi kom fram till var att scams är det bästa (som i mest etiskt och roligt).

Jag är så glad att essä-kursen är över och jag får sätta mig och LÄSA igen efter 5 veckors skrivande. Bloody Mary vad skönt det var att sätta sig i ett hörn på ett fik och läsa!

Haha inatt kl 4 vaknar jag av att Karin kommer in och ramlar ner i soffan i vardagsrummet (mitt rum). Tämligen oväntat men fint... :)

MiX, vi har inte fått några news sen i februari typ, come on girl, dags att lätta på trycket, you need it and I sure do too

http://lavaland.se/ljud

Lycklig dag

Fått lägenhet! Yeah!
29 kvadrat ett stenkast bort. Nu ska jag bara se om jag kan tvinga ut den nuvarande hyresgästen lite tidigare... :P
Annars blir det i början av juni.

Upptäckt att jag får talfritt telenor helt gratis för att jag är under 26.

Och sist men kanske det största av allt! Jag har köpt en fön!
Vet ni hur härligt håret blir när man fönar det!? Har alltid trott att frisören har försökt blåsa mig på massa pengar genom att kränga på mig en fön, men icke! Vilken lycka!

Lyckats mygla till mig lite extra timmar på jobbet också. Mohahaha.

För kännedom så planeras kvinnokollektivet årliga rekreation bli i en husvagn/husbil/stuga/tält på västkusten, den svenska västkusten. Eftersom vi har tagit tre steg tillbaka och planerar för framtiden.
Om någon har invändningar alternativt bättre förslag föreslår jag att ni publicerar dessa snarast.

Kärlek från en fullkomligt anonym medsyster i ett kargt sverige men med en varm famn

hey ladies

är i barcelona och njuter av sol och drinkar och har det superbra.

vår couchsurfingvärd håller på att laga middag o sen kommer det lite folk. trevligt trevligt :)

det känns mkt bättre att va i barca än jag trodde. men jag hade världens ångest på flygbussen från sthlm-skavsta, kanske för att jag kom direkt från krogen o va full/bakis och halvsov och trodde det skulle va jobbigt att åka hit eftersom ja ni vet... allt liksom. men JAG HAR KOMMIT HEM IGEN! känns så himla bra! :D jag är superglad och nöjd och det är så braaaaaa!
känns så himla skönt verkligen!

nu ska vi käka, huuungrig!

bloggar ja..herregud

bloggabloggablogga. jag gillar att skriva men helst på eget bevåg och inte efter tvång. jag skriver fortfarande på min essä om en konstinstallation och språkbegrepp och det ockulta och myter och andlighet, saknad, tomhet, post-sekularitet... blablabla...

Jag bloggar varje måndag på www.lavaland.se/ljud
mikrobloggar på twitter.com ibland som louisemalmberg
och här såklart!

haha fattade inte vad alla tjatade om att mil hittat till bloggen, undrade hur ni kunde veta det liksom men nu såg jag hans kommentar.. så det var dagens aha-upplevelse.

Idag gick jag upp tidigt och åkte till bibblan och skrev. sen mötte jag karin på lava och gjorde en gästbok till vårt kollektiv (som fortfarande inte har ngt namn... och jadu mil, det är jag louise som bor i kollektiv på götgatan, odengatan tror jag inte nån ur kvinnokollektivet har med att göra?)
sen träffade jag en couchsurfare som ska bo hos oss fre-lö och nu sitter jag och pluggar igen sen ett par timmar. heldag framför datorn. galet. man blir rätt blind när det bara är en 5-sidors text man sitter och pillar i.. men det är kul att kämpa med stilen istället för med innehållet för en gångs skull.

nu är jag galet kissnödig och sparar mina pengar till barcelona nästa vecka så jag ska åka hem och inte betala de 5 spänn det kostar att pissa här på kulturhuset för jag är så jävla ekonomisk! haha SNÅL annars. men wtf lägger hellre 5 spänn på ärtsoppa till mig o mitt lilla kollektiv och couchsurfare. har ju inte fått min första lön än. nästa månad kanske jag har råd att kissa ute ;)

såhär ser vi ut i vårt kollektiv, Tone jag och Karin när vi kom hem från krogen fick vi de här dräkterna av en couchsurfare. underbart, bästa efterfesten någonsin!
Tone, jag och Karin

Return from the dead

Jag hade helt seriöst i flera veckor glömt bort den här bloggens existens. Nu blev jag alldeles till mig över alla nya inlägg och kommentar från Mil! Herregud brudar, vi finns ju kvar, lika mycket nu som då.
Haha, jag var till och med tvungen att tänka till vad vi hade för lösenord..men så kom jag att tänka på handdukarna. Visst  var det handdukar?

Jag är ju i Budapest. På tal om bloggdöd  så är det verkligen jobbigt att hålla bloggar igång. Speciellt den för att man inte kan va personligt eftersom alla läser den.

Ungern. Många ord kan man säga om ett land som Ungern. Sen jag kom hit har jag varit som en svamp. Jag suger åt mig ny kunskap hela tiden, om allt! Mina kurser behandlar ju väldigt mycket europeisk modern historia, etniska minoriteter,säkerhetspolitk, m.m...you name it. Jag får aha-upplevelser varje dag av att bara gå på föreläsningar. Hur grymt är inte det? Det mesta är sjukt intressant och jag  känner hur bra det verkligen  väger upp min juridiska utbildning och ger förklaringar till den internationella rätten. Jag är definitivt nördig här! Men jag gillar det!
Ungern ja. Vi snackar inte några salighetskänslor som kan ha vart i omlopp när jag var i Belgien. Inga drömmar om att vara kvar. Ingenting är förskönat här, tack vare information jag får på mina kurser. Jag gillar verkligen Ungern och trivs oerhört bra i Budapest men det är väldigt komplext land med så mycket levande historia. På nåt sätt så känns det som om historien fortfarande hindrar dem väldigt  mycket. 
Igår var det Nationaldagen. Vi hade blivit tillsagda att helst inte gå ut, och om vi skulle gå ut så skulle vi bara vara utanför nationalmuseet. varför? Jo för att det kommer extremistgrupper från hela landet till budapest för att bråka under den här dagen. Först tänkte jag att det ju skulle va grymt att delta i en motdemonstration, men det var tydligen för farligt..så jag pluggade istället. Men idag hörde jag av mina lärare att det ändå varit förvånansvärt lugnt igår. 
Levande historia var det. Så mycket bittra känslor.
 
Nu låter det kanske som om jag är negativ men så är det inte. Jag är mest fascinerad och njuter av att lära mig massa nya saker om Centraleuropa. 
Vi har det jättebra även fast jag starkt ogillar World of Warcraft, men det vet han! Jag är så mycket gladare sen vi kom hit. Det var en väl behövd paus från allt där hemma. Jag längtar efter att terminen slutar så att jag,jonna och micke kan ligga vid Balaton och sola som riktiga ungrare.

Vad händer i sommar och i höst tjejer?
Har vi råd med resan?

Jag saknar er!

"Mamma! Jag bajsar!"

Lyssnade på "Verkligheten" i P3 igår kväll, det är alltid lika fascinerande hur dom kan ta vilket ämne som helst och lyckas blanda in sex i det på något vis. (Låter som att jag skulle älska det, så är inte fallet) Igår handlade det om att vara osynlig. Och dom hade ett inslag om hur sexbloggarna (!) hotar porrindustrin. Visste inte ens att det fanns sexbloggar, vilket iofs är något man hade kunnat lista ut. Jaja. Osynlig var ju temat.
Så nu ska jag avsätta ett par minuter av min måndag åt att reflektera kring sexbloggar och elektrosex.

Vidare har jag och min syster dryftat hennes trettioårsfest. Hon vill ha medeltidstema! Fantastiskt! Så nu ska våren tillbringas vid symaskinen - igen =D

Svårt att slita mig från jobbet, nu när jag ska ha "ledig vecka". Men så för ungefär en timme sedan svängde jag in på parkeringen, njöt ett par sekunder av "thomeegränd" med Vapnet innan jag klev ut i morgondiset. Där omfamnades jag av dofter och känslor, det första som kom över mig var en sån där morgon som jag har upplevt rätt många på gotland. När man har varit vaken hela natten och är på väg hem precis innan solen går upp. Det är fuktigt i luften och det luktar gräs, jord, hav, natt och dag på samma gång. Fåglarna börjar vakna, men det mesta sover fortfarande. Som när man tältar eller campar och kliver ut barfota på morgonkvisten för att man håller på att dö, så kissnödig är man. Det är kyligt ute, men man vet att värmen kommer. Är det inte märkligt att det kan vara så fuktigt på natten och ändå vara torrt på dagarna?
Ska nog ägna lite tid åt nostalgi idag, värmer just nu upp med Lisa Ekdahls "En samling sånger".

Hur som helst, alla dessa intryck gjorde mig kissig. Just som jag sitter där inne på do så hör jag någon ropar, ganska nära, ganska högt "Mamma! Jag bajsar!". Gissar att det var grannungen som satt ungefär en halvmeter ifrån mig på andra sidan väggen och gjorde detta lyckliga konstaterande. Ja, alla har vi våra egna glädjeämnen.
Nu ska jag lägga 45 minuter på "Merlin" som är ett av mina.

Kärlek!

kaos-komplexitet

kaos är granne med gud trodde jag men kom på att kaos egentligen bara är komplexitet.

I use people and let myself be used
Because I want to know
What life is composed of
If it is not passion
Let it be lies
But let them be convincing

jag är busybusybusy, är på bibblan nu, skriver essä, så himla spännande, jag är lycklig :) just ja, vi har nu satt igång ljudbloggen. kolla!

www.lavaland.se/ljud

annars mkt jobb på plantagen, mkt kalas, mkt mys och kärlek och mkt jobb med redaktionen, mkt couchsurfare...

puss lisen

Kval

JA, ni vet ju hur det ligger till. Men det är ingenting vi pratar öppet om.
Nu har jag iaf beslutsångest, eller, jag vet ju hur jag vill göra det, men det är ingen som håller med, då blir man ju alltid lite osäker. Eller rättare sagt JAG blir alltid lite osäker.

Och jag tycker väldigt mycket om Caroline af Ugglas, även hennes snälla, snälla, snälla låt. Trots att ingen annan gör det. Men jag står för den åsikten och har för avsikt att försvara den.

Snart är vi på väg till Budapest. *Wie Wie Wie*

Så var det lördagkväll igen och jag har inte någon vän, så jag ligger å zappar å slappar en liten stund...
...och om jag hade tv1000 så hade det väl fortsatt...
....men när klockan klämtar tolv rullar jag mattan från mitt golv och i tvn rullar vuxenfilmen igång...
...som tur är så är inte det fallet och dessutom finns det verkligen inget att se på ikväll, så jag ska ställa mig och laga lite mat så jag kan gå på armbrytning imorgon :) Titta på inte vara med själv, om det var en fråga ni ställde er....
Jag råkar ju arbeta tillsammans med en fd. världsmästarinna!

(mr sparrow har lan på sitt arbete)

Love love love

Äntligen får jag lära mig att skriva!

Andra delkursen på Estetik B är Essä. Det känns så himla spännande att äntligen få lära sig skriva på ett annorlunda sätt än uppsats. Jajajajaja!!!! Trodde det skulel bli en tråkig kurs men jag är superglad. Bara sitter o läser o skriver hela tiden. Haha nej det är inte sant men det är skönt. Som en månadslång hemtenta. Som är jättefri och som man kan koppla ihop med vad som helst nästan. Jättespännande!

Jag är lite ledsen att jag inte kunde ta mig till västerås i helgen och träffa Ilse men det får bli en annan gång. Jag har haft en sjukt hektisk vecka, jobbade 10h i torsdags, konstigt. sen hem o middag, sen ut o dricka öl. Fint svenssonliv. Sen upp fre morgon, skola, sen till jobbet, sen till lava, sen hem till massa gäster, trevligt, sen till knast med bella o träffa lite folk.
Har varit mkt barnvakt, men nu har hon fått ensam vårdnad!!!!!!!!!! Så himla svårt att få det även för våldsutsatt kvinnor, superskönt att hon har ett domslut nu. Så himla bra!

Mkt barnvakt, mkt plugg, lite mkt jobb, mycket folk, mkt redaktionsarbete för ljudverkstan.
kul men lite tröttsamt, igår var jag på inflyttningsfest men gick hem vid ett och pluggade lite, första gången jag var ensam hemma! sen imorse tog jag lång frukost och läste lite skolgrejer vid köksbordet i solen, jätteskönt!
Trivs så himla bra i kollektivet, ni måste komma och titta! Det är så fint så fint!

Jag sitter på kulturhuset som vanligt. Älskar det här huset. Ska strax ner till lava och redigera en intervju jag gjort, sen skriva lite mer förhoppningsvis. sen träffa bella, sen konsert, sen hem o käka, pluggapluggaplugga, sen gonatt och imorgon bitti kl 07 kommer 2 couchsurfare sen ska jag till skolan.

Livet rullar på, ibland lite hektiskt men jag hittar alltid små luckor där jag kan andas. Skönt att ta det lugnt i helgen. Promenera i solen till jobbet är bra. Familjeliv hos kusinen o barnen o kolla på barnfilmer är också bra. Såg Happy feet igår, så himla fin film! :)

NU är det dags att dra, innan lava stänger.

xxx