Jagad av Hitler

Jag drömde också inatt,men en ganska otrevlig dröm.Jag var terrorist i Andra Världskriget och Hitler och alla hans män jagade mig på en u-båt!
Vaknade halv tio och var inte det minsta utvilad som jag hade hoppats på.
Det är ganska jobbigt att bli jagad av Hitler och uppenbarligen ganska svårt att gömma sig på en u-båt.Men han fick fan inte tag på mig!

Men det här med min fascination av diktatorer har jag börjat uppleva som ganska påträngade.Men efter att ha tagit det med christian över msn så känner jag mig lugn igen.Han har alltid varit fasinerad och han har ju inte tagit nån skada av det.Så nu ska vi ta över världen efter den stundande Napoleonkvällen.

Hemma hos mor och far igen.Det slår mig hela tiden att jag inte bor här längre,och att jag tycker det är skönt.
Imorgon ska jag och MVH-per se på mörk,dyster,bitter och feministisk film...alltid lika kul att vara i stan igen!hehe

Nööööörd!Jag är en nöörd!Juridiknörd!Jag och lagboken är som en..den har gjort mig 5 kg tyngre,gett mig ticks i ögat,finnar..och faan,större bröst!Det är som att bli med barn att läsa juridik!

Pussipuss

Ilse är på väg in i skiten

Det som hägrar nu är arbetslöshet. Fuck AMS! Söker jobb som en galen, drömde om att dom hade gjort fel på spårvägen så jag fick jobbet, men kruxet var att utbildningen plötsligt blivit en fucking KY, i HALLSBERG!!!!! SÅ jag kände att det kanske inte skulle funka trots allt... Söker jobb som en galen, utan några större förhoppningar för visso... Tänkte hoppa av plugget och måste alltså plugga in all företagsekonomi och marknadsföring i helgen, annars sitter jag verkligen i skiten. Och om jag gör det så sitter jag i skiten likförbannat. Hur fan ska man kunna bosätta sig någonstans om man redan måste sitta i skiten innan man kan få minsta lilla hjälp med vad man ska göra, om man vet att man kommer hamna där, jag menar; utan jobb kan man inte skaffa lägenhet och utan lägenhet kan man inte skaffa jobb. ondska föder ondska.

Ikväll åker jag till tysklnad vilket som. Underbart! Fast...jag har inga pengar...och på söndag har jag och grabben, eller mest grabben, planerat in att vi ska vara kärleksfulla, hela dagen. Det som oroar mig är att det kanske finns en vilja att besöka kvibergsmarknad, eller ikea... men det ska väl gå att hinna med det också.

*sucka*

Funderar på att gömma mig och inte komma fram tills världen har blivit lite enklare.

//Bitter Ilse

mongolidia

- You sure know how to talk, but can you dance?
- Hey! I'm from Brooklyn!

Igår tog Lidia mitt bord och mina stolar för hon skulle ha partaj. Bella fick äta middag på golvet.
Jag åkte till Christine (som bor i Malibran!) för att hämta lite papper och blev bjuden på middag och alldeles för mkt alkohol för en tisdagskväll.

Jag har såna fördomar!! Malibran är ghetto. Jag kom in i lägenheten och tänker att det var okej, det var ändå en rätt stor köksvrå och det var ganska mysigt så jag sa det men Christine sa att hon hatar det för egentligen ÄGER hon och hennes pojkvän HELA JÄVLA BYGGNADEN plus ett hus på baksidan där de ska bo som är tre våningar och hon valde det största badkaret hon kunde hitta och de ska ha stora fönster osv osv. De håller på att renovera och hon gillar inte det där köket för hon vet att hon ska få ett kök som är på en HEL VÅNING!
Hennes snubbe är "director" och har gjort en del filmer men jobbar nu för RTBF och BTV! Hon ser ut som 20 men är 25 och är utbildad kaffespecialist!

(Ella, Illykaffet som man köper i affärer är inte samma som det de använder på caféerna och det bästa kaffet man kan få tag på i Belgien är Lavazza om man inte vill gå till specialstället och köpa en espresso för 9 euro... som Christine självklart gör, för det är det värt!)

Jag hade jättetrevligt hos Christine och det var kul att prata om Kenya!
Sen satt jag och försökte hålla mig för skratt när jag hamnade bakom två svenska au-pairer på bussen som pratade SKÅNSKA!

Väl hemma igen... Lidia hade lovat att jag skulle få tillbaka bordet och stolarna vid midnatt men de drog ut. Homer och Lidia bråkade i trappen, han ville komma in hos mig för att se Bella men det fick han inte för Lidia. Bra Lidia!

Solidaritetsmässa

Åh!Jag har varit så pepp nästan hela helgen!Har varit på Solidaritetsmässa med Josefine och gått på massor av intressanta seminarier.
Dessutom ska jag börja jobba för Rädda Barnen efter jul och hålla i samtalsgrupper för tjejer i åttan!Skitkul ju!
Och så ska jag gå med i Rättighetcentret i Örebro som jobbar mot diskriminering!Åh det händer så mycket kul och ja,jag vill verkligen rädda världen!!

Ticks i ögat är mindre kul.Hoppas det går över.

Svintrött.

Lisen baby!Fan vad härliga våra liv har blivit!Tänk vad bra vi artade oss utan varandra ändå.
Love you.

skalleflatan och knarkaren, lika som bär, hein!?

skalleflatan och knarkaren, lika som bär, hein!?


lou-lou on the run

jag tycker det var scheissejobbigt att ha besök. det var kul och jag älskar er men det var svinjobbigt. jag var inte alls beredd på att bli kastad tillbaka in i mitt gamla liv.
för jag är också klar. klar med förra året och mitt uppe i det nya.
jag är kär och jag har bra kompisar och bella bor här och det är kul och känns som den naturligaste sak i världen. chris är nog en spåkärring.
jag älskar paradoxer, speciellt mina egna. skalle-flata vs. glam-flata vs. trash-flata osv... andra glädjeämnen i livet är att kasta grönsaker på män och att skriva brev på delphines papper.

vart är jag på väg? är dock en allstädes närvarande fråga som jag kanske borde lägga ner mer energi på att försöka besvara. men varför? när det finns bananskal. å andra sidan kommer inget serverat på silverfat. kanske gå till oxfam och kanske jobba lite mer. kanske kolla utbildningar i kanada och kanske spara lite pengar..?
kanske skriva en lista?
ja, definitivt. en lista blir det. eller fem. mhmm, more likely.

aaah, det här blev för mkt för mitt svaga hjärta. nu ska Victor åka till Amsterdam för att kolla på Saïan Supa Crew och sen komma hit och han vet inte att Bella bor här och så skriver Anders till mig på helgon och han HAR DREADS! scheisse, nu tänker jag gå och kolla på friends på franska bara för det. jag behöver lite förutsägbara händelser. jag gillar surprises, men hallå. det här går inte.

A new found lover

Shit!!
Jag har hittat lugnet i mig själv igen!Hur töntigt det än låter!
Jag är riktigt GLAD!!GLAD GLAD GLAD!!Jag gör helt rätt med mitt liv och jag trivs skiiiitbra!Jag tycker att det jag läser är jätteintressant även fast det är drygt och jobbigt och svårt...men känslan av att varje dag lära sig något nytt konkret som man vet att man kommer att ha nytta av och är intresserad av...det är grymt!
Jag älskar den där känslan av att känna sig upplyst.Att få ett Aha-känsla!

Dessutom trivs jag med folket...jättehärliga och intressanta människor,iaf de flesta jag umgås med.
På lördag ska jag och Josefine gå på seminarium i Rättvisehandel och om Mänskliga rättigheter i Kina.Ska bli intressant det med...och så ska jag ägna resten av min helg åt det bästa jag vet:Associationsrätt.verkligen förkovra mig i aktiebolagens bolagsstämmor och skillnaden medllan Handelsbolag,enkla bolag och eko. föreningar...
Okej,jag skulle hellre städa hela Pumpan bättre än vad Zora skulle ha gjort bara för att slippa skiten!Men vad gör man inte?Tänk om jag får för mig att köpa lite aktier nån dag..då kan det kanske vara bra att veta nåt om mina rättigheter...I guess.

Och jag tränar som en idiot igen och jag älskar det!Jag kan uppebarligen också laga god mat,njuter av hösten,kylan och att jag får använda alla mina söta höstkläder,dricker massor av gott thé och espresso...promenerar ute i friska luft(det ni alla brysselbor!!) och får gå runt hur mycket jag vill naken i Pumpan!
Och inte nog med det...får umgås med Ilse tusen ggr mer nu än på länge vilket är UNDERBART!!!
Inte ens tentan om 2 veckor kan få ner mig i skiten,jag pluggar ju varje dag så vad mer kan jag göra?Det får gå som det går!

...och en andningspaus på Gotland framåt vintern med Annica.

Lova att hålla de här orden emot mig när jag börjar gnälla!

Brysselresan var så att säga "förlösande"..och imorgon ska jag ta sovmorgon!

puss och kos
Ella

Napoleons dekadens är inte att glömma

Tillbaka till verkligenheten,eller snarare;Välkommen till verkligheten Ella!Du ska bli jurist,du har egen orange lägenhet,du bor i Örebro och du gör allt det du har velat.
Inte en uns bitterhet i de orden,faktiskt.

Bryssel var vackert,som vanligt.Bryssel kommer alltid att vara Bryssel.Alla härliga människor är kvar och har gått vidare med sina liv,bra.
Flygresan med Fanny tisdagkväll var en destruktiv och galen resa.Bertrand mötte oss på Midi.Lisen och My mötte oss på Louise.

Onsdagen bestod av ett lyckorus,jag skulle aldrig återvända till Örebro.Fikade med Fabio på Kontoret,hysteriskt och oväntat trevligt återseende.
På kvällen intog vi Monk och kramades med Christian.Bisarrt och precis som vanligt.

Torsdagen på Jeu-de-balle fick mig att inse att jag fortfarande sticker ut där nere med mitt blonda hår.Har iofs heller aldrig umgåtts med en till blond tjej i Bxl så jag och Fanny blev måltavla för alla marockaner på marknanden.Jag köpte en underbar röd vinterjacka!4 euro!
En konstig känsla började komma över mig,att det skulle kvitta om jag åkte hem idag eller på lördag.
På eftermiddagen träffade jag Björne och kramades och pratade.Insåg mer och mer att jag började känna mig klar i den stan.Klar med livet i sig där.

Natten till fredag blev jag klar.Nöjd,belåten.Inget mera behövs nu.Bryssel är fini för mig.
Fredagen hade en seg och underbart start i lägenheten med våra Simone de Beauvoir linnen.
Jag hämtade kidsen på eftermiddagen,kände knappt igen Emil,vilken bjässe!Nu har jag sagt hejdå till dem och berättat att jag inte kommer tillbaka.
otroligt skönt.
Så sen rakade vi av Lisen hennes hår på huvudet.Självklart blev hon skitsnygg och det kändes helt naturligt.
Natten spenderades med Christian,Vincent,Hervé,Vincent,Gérôme,My..och ja Bertrand.Det var hur kul som helst att träffa alla igen!!Förutom bajskorven Bert som är ett pucko.

Christian min käre vän ska flytta till Sverige och bli Monsieur President över lycrakläder,men nu ska jag följa hans exempel och leva i dekadens ett tag.En vacker dekadens som man kan tänka sig att Napoleon skulle ha levt i.Ser framemot Napoelonkvällen och Maodagen..och inte minst hela Diktatorfesten!Det kommer bli grymt!

Älskade Sälen/Olivier och jag hade som vanligt jättekul och satt och skvallrade om det/de mesta och nu har han tänkt komma och hälsa på i Sverige!

Sen jag kom tillbaka har jag bara pluggat...slagit upp ordet "samlag"...vilket betyder sexuellt umgänge...och då undrar jag hur man kan ha med beteckningen "samlag" i 6 kap 1,4 §§ BrB?Sen när handlar en våldtäkt om ett samlag?
Mycket har kretsat kring två våldtäktsfall vi har till imorrn.Hur kan en 14 årig full och dötrött tjej(som sa nej 3 ggr) som blir penetrerad av en 25årig man inte anses befinna sig i "hjälplöst tillstånd"?Hur kan brottet bli rubricerat som sexuellt utnyttjande av barn istället för våldtäkt mot barn?Det första brottet ska bara användas restriktivt,som när det handlar om ett helt ömsesidigt samlag,eller när parterna är ungefär lika gamla.
Han uppfattade aldrig att hon sa nej...hon ska inte ens behöva sig nej eller göra motstånd!Gärningen var en våldtäkt men omständigheterna gjorde det till ett sexuellt utnyttjande!
Är det bara jag som vill införa ett litet straff om tortyr mot de här idioterna?

Nu ska jag träna.Allt är prima,toppen,underbart!
Fint!Verkligen jättefint!

Mais fait attention!Man vet aldrig vad som händer imorrn.

/Napoleon

väntar, längtar, hoppas, tror och vill.

Världen är vacker. Livet är underbart.
Men min måndag är åt helvete. Kan inte plugga. Har suttit i två timmar och läst samma sida om och om igen och vet fortfarande inte vad det står på den. Så jag gråter och gråter och undrar varför det inte går. Nu har Ella åkt iväg och trots att hon nyss kom har jag redan börjat sakna henne. Skulle vilja åka till pumpan och sitta där och bara vara, men sån lyx har man inte råd med...och charmen försvinnner ju lite med att ella inte är där. Men i helgen ska jag inta lägenheten på grankotten och vara riktigt snuskig där...*skratta elakt*
Hoppas att det är mina hormoner som spelar mig ett spratt idag. Har sökt jobb igöteborg också...får besked i nästa vecka om jag får komma på hälsokontroll och samtal med psykolog. :) Nästan som att mönstra ju!
Jag vill inte vara med. Inte idag. Jag hatar att vänta. imorrn måste jag se morgonnyheterna så att jag vaknar. Höll på att köra ihjäl mig imorse.
Överväger att gömma mig under täcket tills dom ringer. Nästa vecka har jag praktik i insjön.

telefonbomber och mördarsninglar.

Reclaim the streets och annat...

I lördags var det Reclaim the streets. Jag blev nedstämd av Ninas närvaro (wtf gör hon med mig, jag ska aldrig mer träffa henne offentligt!)
Vi gjorde lite reklam för Radical Cheerleaders, My fick spela i sambaorkestern (som var dålig men hon hade kul ändå). Det var hur mkt poliser som helst, de kunde spärra av alla gator runt borgen vid Porte de Hal där vi var. De hade vattenkanoner också, 2 stycken. Helt otroligt. Det var en ganska död manifestation all in all men det var kul att skrika fula saker till poliserna (det är lätt att va kaxig när ingen förstår en... :P ).
Frida trodde att halva Saïan Supa Crew var där bara för att Looptroop är en given del av ett reclaim i Sverige. Jag blev glad av att jag kände igen massa folk men VILKA TRÅKIGA JÄVLA MÄNNISKOR ÄR DET SOM GÅR PÅ ETT RECLAIM OCH INTE DANSAR??! Jag blir alldeles ledsen... Jag och Frida dansade iaf men jag var inte på topp... pga Nina kanske.
Hon berättade att när vi gått så blev ett till hus ockuperat nära de andra och polisen använde pepparspray mot några som försökte ta sig in.
Det var SolidArt på Place de la Monnaie. dumt att ha samtidigt.

Idag efter franskan gick jag och kollade in Hotel Tagawa. Jag hoppas det är lika bra som det ser ut. De har tydligen haft ateljéer hela sommaren och partyn osv men sista affischen var från augusti så jag vet inte vad som händer nu. Ska försöka ta reda på det. Coolt med ett ockuperat hotell iaf.

Jag har fått lite nya möbler men vet inte riktigt vad jag ska göra av dom...

Ikväll är det RC-möte på Girly Mondays och imorgon kommer Ella och Fanny!

Hemmavid

Vilken vecka,som ännu inte är till ända.Nu sitter jag hemma hos mor och far utanför Västerås och är färdig att somna nu på en gång.
Jag åkte hem idag för det är Elises 1års dag och det kan jag ju inte missa!Så jag har varit på barnkalas mellan 13-17:30 och är helt mör...och det är en konstig känsla att vara på ett barnkalas med föräldrar i min egen ålder och deras små bebisar när jag var den enda som inte var morsa.
Kände inte riktigt att jag kunde hänga med i bantningsdiskussionerna och allt om moderkakor och dålig sömn etc etc...
Det kändes som om nånting var lite fel,och det var skönt att inse att det inte var jag som var "fel".Så fort jag gick ut ur lägenheten var jag normen igen; barnlös ung tjej,studerar,ingen pojkvän,vill göra karriär,tycker om att ligga runt och den enda sambo hon vill ha är sin underbara och helt fantastiska espressomaskin, men gullar och leker hemskt gärna med sina kompisars ursöta barn men är glad att kunna lämna över dem igen när de blir jobbiga.
På barnkalaset var jag som en avart.Nåt.

Inflyttningsfest i lördags,inget sex,inga skandalar,inga spyor.Men en hyvens trevlig kväll med finfina vänner.
Sen i söndags har jag nästan pluggat konstant.En månad till tentan och jag är stessad som en gnu!
Tisdag:Sittning.IlseMarie kom på eftermiddagen,vi åt choklad,jag drack svensk starköl(hahaha),sen blev det champagneförfest hos Angelica.Ner till Strömpis där vi ska spendera kvällen.Till bords får jag Erika och nån tjej som inte alls var intressad av vare sig mig eller mitt sällskap.
Lite torr tillställning överlag.
IlseMarie som vaktade Pumpan kom och hämtade mig och elin och så fick jag sovsällskap av Ilse.

Onsdagen förflöt i dimma.Plugga,städa,säga till Ilse att plugga,vi ger upp,fikar,Ikea,shoppa,Max,TV-kväll.
Det var kanelbulledagen och jag uppmäksammade den konstant hela dagen men inte fan fick jag nån.Lite bittert.

Torsdag:Ilse upp kl 6.Mamma kommer kl 10:20.Vi shoppade lite,spatserade i Stadsparken och mamma var överlycklig över rosenträdgården.Sen så städade hon min lägenhet,även fast jag sa att jag gjorde det dan innan...mammor.

Så nu så ska jag däcka i soffan.

Bxl,here I come.
Älla

La Nuit Blanche

vilken helg, helt otroligt!
det började jättefint med att Frida bjöd på middag i Saint-Gilles. sen gick vi till midi och hämtade mamma vid flygbussen. det tog närmare en timme att komma hem eftersom trammen inte kom. vi drack te och jag fick mina reflexer och vitaminer som hon hade med sig. på lördagen gick vi in till stan och jag fick 2 nya kompisar (först på metron, en kille från Rwanda som jobbar med Oxfam som har en kompis i E-tuna och som varit i Kenya) den andra jobbar i en nyöppnad 2nd hand i Sablon och kommer från Paris. jag köpte 2 klänningar hos honom. en orange/brun med lite mönster som är mitt nya favoritplagg.
vi fikade på St-Géry och jag blev solbränd.
hem, sova, äta middag. sen kom Frida med sina nya böcker (hej 80-tal i brooklyn!) vi samlade ihop oss, drog upp våra leggings och åkte in till stan.
här börjar LA NUIT BLANCHE...
vi kollade in Montana shop och när de målade. gick över Grand Place där de sjöng lite klassiskt. till Kontoret och säga hej till Wim och Sälen. sen hörde vi någonting och gick ut och till La Bourse. där stod en SAMBAORKESTER och spelade och där börjar den bästa natten någonsin i världshistorien.
de spelade och vi dansade. sen gick de till Place Sainte-Catherine och där träffade vi Fabio som kommit tillbaka från italien för att plugga på ULB. samban fortsatte under tak och vi dansade länge, länge och det var sån fin stämning och alla var så glada och det gjorde inget att man trampade folk på fötterna eller att andra trampade på en eller att man råkade slå folk i huvudet eller tvärtom för alla var glada och dansade, dansade, dansade, ÅH!
haha, sen var det en man som försökte ragga upp mamma och lite senare försökte han på Frida också. haha!
när de slutat gick vi ut i regnet för att hitta falafel men stannade lite på vägen först på rue Antoine Dansaert för där var det några som spelade hiphop genom ett fönster, coolt! där dansade vi och när vi gick började jag och Frida försöka mixa Betongdjungelboken med Ingen vill veta var du köpt din tröja. vi gjorde vår coola grej med fötterna sen stannade vi utanför El Metteko och dansade lite till... sen åt vi falafel och tog bussen hem.

en storbildsskärm vid de Brouckère där de vågsurfade... och så var det nåt djur på skärmen och jag undrade om det var en isbjörn eller ett får men Frida sa att det var en hund...
på bussen fick Frida sittplats, prima då fick ju jag också det. bredvid stod en man som fått permis från psyket. han stod och pratade med taket och gjorde miner och viftade på fingrarna.

som sagt, DEN BÄSTA NATTEN EVER!

på söndagen var jag astrött men jag o mamma gick till la cambre en sväng och sen var det dags att jobba. 18 stycken 4- och 5-åringar hemma hos min förra familj. det gick väl relativt smärtfritt men jag blev trött. vi stannade på middag och ÅÅÅHHH!! JAG SKA FÅ KAFFEMASKINEN SOM STÅR I MITT GAMLA RUM! Jag älskar Jadranka. Jag FÅR den!
sen åkte vi och drack te med My och Julius i Buyl. Kul att träffa Julius, han var bra och My var glad såklart :) jag var trött och ville hem men jag o mamma tog en sväng ner i Abbaye de la Cambre för det är så fint på natten.

måndag morgon, min första franskalektion. och vem går i min klass om inte den där j*#%¤& finskan jag med mkt stor framgång försökt undvika... jaja. det är mkt franska. puh. det blir jobbiga onsdagar. min lärare är bra iaf. hon lär oss vad en man som förföljer kvinnor heter. och tvingade oss att definiera ordet gynekolog på franska. haha, det var inte alla som tyckte att det var roligt men jag tyckte det var bra!

Kalle har en infektion i snoppen så jag är hemma med honom idag men imorgon får jag gå på franskan iaf. snart ska han vakna och vi ska handla. ikväll blir det paj.

och så här va...
DJ Camon, MC Lou springer genom Bryssel, har så bråttom måste hinna undan(/spöa) alla män.