hey all my favourite girls

roligt nu har vi alla skrivit varsitt inlägg inom loppet av en vecka (tror jag) YAY! får tillbaka hoppet och slipper krånglet med att skaffa egen blogg vilket förövrigt är mycket ocoolt, medan en kollektiv blogg är way up there på listan över vad alla vill ha. haha.
men anyways jag sitter och skriver min B-uppsats om BURLESK! bra va!!?! jag är mycket glad över att jag kom på detta och ännu gladare när min handledare berättade att det va en tjej som skrev c-uppsats i samma ämne förra terminen, perfect!

idag är det valborg vad ska ni hitta på?

ilse vart ska du flytta? är det för att du ska plugga?

jag funderar på om jag ska på färgfabriken eller korvfabriken ikväll, båda är uppe-hela-natten-fester. men först är det iaf grill och mys i tanto :D

nu har det gått för långt. jag och karin ser verkligen likadana ut. att sova tillsammans, gå upp på morgonen och åka hemifrån och se ut likadant. ja som sagt. (eller vet inte om jag sagt det men annars får ni höra det nu:)

Other secrets, twisted sisters

det är alltså kollektivets tema/namn whatever. speciellt eftersom min mamma var kär i karins pappa när hon var ung. och eftersom vi haft en gossip girl vecka kan man säga för alla som är insatta att det äår jag och Karin som är Dan och Serena.

önskar jag hade en bild från när vi stod i hissen imorse och kollade i spegel samtidigt med samma frisyr, och typ samma kläder. herregud jag vet att man blir som man umgås men hallå!!

jaha nej jag hade inget mer intressant att skriva, förutom att jag tror att jag ska vara single lady för alltid

jo just ja. igår var ju en alldeles underbart intensiv dag. Jag var på dramaten och filmade. först träffade vi nån jobbig man som skulle guida oss LEAVE US ALONE ville vi skrika men det är ju inte så snällt så vi var tysta och väntade på första bästa tillfälle att avbryta och dra.
sen gick vi till lava och bytte kamera eftersom jag hade glömt ladda batterierna pga att jag var ute och drack bubbel dan innan.
och då ojojoj jag fick känslan som män med stora bilar måste få. jag hade en SKITSTOR KAMERA, den va verkligen STOR och jag kände mig som värsta powerladyn med all makt i världen. väldigt häftigt, jag förstår det där med makthierarkier nu. haha eeehe jo faktiskt. men iaf så fick vi träffa en skådespelerska istället och pratade lite med henne och sen fick vi äntligen gå omkring och filma som vi ville. så vi gick omkring med kameran där och följde ingmar bergmans spår genom rep.salar och salonger och korridorer och arbetsrum. det va kul. sen gick vi till lava och så filmade jag och karin en interaktiv dansperformance (det var dansens dag igår), den va skitbra!! Hon som gjorde den va jättebesviken men jag tycker den va hur cool som helst! Sen gick jag och karin runt lite, åkte hem och gnällde och käkade och somnade på soffan en stund sen iväg och hämta 2 jättefina couchsurfare från polen, direkt till operakällaren där vi träffade födelsedagsbarnet Agata (också från polen). Hon är grym. Jaja hm inte så mkt intressant sen när de gick till café opera drog vi hem och drack te och så kom Katja tillbaka från Helsinki och Tone var hemma, mys i soffan och passionsfrukts-cigg, OH MY vilken lycka!

ja sen sov vi och sen vet ni resten. nu måste jag läsa  mer om burlesque performance art, kvinnlighet som maskerad och feministiska konstteorier




onsdag.

Jag känner att jag har tappat kontakten lite...mer er alltså.

Jag är inte alls uppdaterad, och det känns som ni är väldigt långt borta allihopa (och det är ni ju faktiskt också)


Snart kommer jag hem till Sverige igen och då får jag träffa Lisen igen!! Wiho, mys mys mys!

Ilse: Vart ska du flytta?

Ella: jag vill komma och hälsa på, ska försöka styra upp det med datum och ledighet och allting..


Här i Bryssel har det varit sol och varmt, men sen blev det ostadigt.. regn, sol, regn, sol.. =(

Om vädret håller ska vi ha picknick i parken imorgon efter jobbet, vi slutar nämligen klockan 15, hurra!!


Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i helgen, det blir kanske en tripp till Antwerpen med tjejerna från jobbet, vi får se



Ikväll ska jag och Thomas gå till Tour & Taxis och kolla på "It's our Earth", en interaktiv utställning som handlar om hållbar utveckling.

Hoppas den är bra!


Tjugonioende maj!

*nynnar*

Fullt kaos i mitt huvud, men ett ganska skönt kaos. För att inte säga lyckligt.
Om två veckor sitter jag och häckar i ett soligt spanien (hoppas för allt i världen att det blir soligt)
Och sedan är det snart den 29:e Maj!
Så vill jag gärna få ett datum av Ella att förhålla mig till.

Bokat ett flyttlass till nästa vecka och ett till kristihimmelfärd.

Flyttat tidningen, adressändrat, ska ordna papprena med bilen, sagt upp lägenheten.
Sagt upp jobbet.
Måste ringa folktandvården, och få kontakt med hyresvärden för att bringa klarhet i lite funderingar.
Inventara förrådet i helgen kanske. Om jag inte var så girig, tagit på mig extra pass på lördag...

Fullt upp med andra ord.

Kaerlighed!

Fröken IlseMarie


Kos

Så här är det just nu

Sol strålande sol, pollenchock, skrivit 3 uppsatser på 1 vecka, pluggar till mina 6 sluttentor, kunde inte motstå att köpa en sån där gradual tan åt mina ben..alla är ju så bruna här och jag är genomskinlig, hittade ett par skor som kanske är snälla mot mina fötter, kommer inte att jobba i makedonien i sommar, men kanske i höst, eller ungern, eller bulgarien eller plugga i örebro igen, längtar efter att klättra upp för bergen och cykla längs donau, dricka mig full på billiga cocktails på lizt ferenc ter, vill ack så gärna åka husbil i sommar, ska försöka ha pengar kvar till sverige, tycker  att mina föräldrar har blivit så gamla, jag och micke så tighta-kan inte se mig utan honom, bakom varje framgångsrik kvinna står en snäll man, ikväll ska vi till kiwisarna och sen på spelning med nåt holländskt band.

släpp fångarna loss det är vår!

hm.. händer så mkt jag är alldeles förvirrad. sitter i solen på balkongen på söder och det är så jävla fint.

jag är lite bakis-skakis men mår hyfsat. igår jobbade jag, gick på teater, tog en teateröl, sen var jag tvungen att gå ut eftersom det var första gången vi var ute alla tillsammans från kollektivet..  vi gick till spy bar för det var det bästa alternativet. hade skitkul förutom när det kom en kille och var dryg när jag och karin hånglade men vakten tog hand om honom.

kom hem 4 och käkade och kollade på gossip girl, somanade i en hög med de andra och vaknade kl 7 och upp o hoppa och iväg till skolan, seminarium, sen till lava och sen kollade jag lite 2nd hand, hem o käka och kolla gossip girl.

var i skolan, sen interaktiva institutet igår, det var så jäkla coolt!  (haha arvid tyckte jag sa hyperaktiva institutet och dit borde jag kanske åka också på studiebesök...) sen träffade jag henrik och sen gick jag till carmen för att träffa katja en cs'are, borde ha åkt hem och ansökt till högskolan tidigt men det gjorde jag inte så jag missade det för det var overload när jag kom hem strax innan midnatt.. too bad.

natten innan det var vi ute och sprang runt och klättrade i träd och spelade basket/volleyboll/brännboll till kl 4. har inte sovit så mkt den här veckan men det gör inget för det är VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!

Damage control

Shit shit shit...de har ringt från Makedonien!!

Åh Ilse att du dessutom kom ihåg att jag sökt dit, jag blev rikitigt imponerad! Sakna!

Lååång helg

Har lite svårt med helger över lag. Och långhelger/högtider i synnerhet.
Ett problem som uppstått på sistone. När man jobbar som jag gör blir alla dagar lika mycket värda på något sätt. Det finns mest bara dagar. Och helger är jobbiga dagar. För i allmänhetens värld så stannar saker och ting upp under helger. Har lite svårt att acceptera att det inte flyter på som vanligt. Längtar till tisdag för att jag hoppas på det där viktiga samtalet från Örebro. Hoppas även att det kommer upp lite extrapass som jag kan nypa.
Vill inte ta ut något i förskott. Vill få besked snabbt, snabbt, nu. Då kan jag sätt igång att planera på riktigt.

Jobbat hela helgen. Skönt, då har man lite mindre tid över till att märka av att tiden står stilla, samtidigt som min tid går något snabbare.

Imorgon ser jag fram emot en stärkande långpromenad eller en stimulerande joggingtur.

Jag förstår att alla våra sommarplaner ligger på is?
Vore fint om vi lyckas sammanstråla någonstans, någon stund.
Var det blir kanske får vara en fråga att ta upp om ett par veckor igen?
Vi kanske kan knyta på oss varsitt par sköna skor och bara vandra och samtala och äta korv ett par dagar?

För er kännedom; Si tech återkallar livfarlig dykslang.

Kaerlighed!


Godmorgon my loves

Nu är det påsk och jag befinner mig i vackra Kroatien. Vi är i Split och bara njuter av hur vackert alltig är. Det ser exakt ut som ett medelhavs-Visby. Vi bor på världens sötaste hostel, igår bjöd de oss på fina middagen för att vårt avlopp svämmade över. Idag, när alla har vaknat ska vi ta en båt ut till en vacker ö för att bada,sola och promenera hela dagen.
Jag tycker Europa är så häftigt och skiftande, från ett trångt och grått Budapest till ett vackert,öppet och grönt Split på ett par timmar.

Sommaren är väl osäker än så länge. Antagligen kommer jag att vara arbetslös hemma hos mamma i juli-augusti. Jag klarar inte av att jobba i vården igen och jag har bara sökt ett annat jobb. Mikaela, jag ska göra allt för att ta en sväng till dig på ön. Igår när vi satt på ett litet café och tittade ut över havet så blev jag lite ledsen över att inte åka till Gotland i år, så jo jag måste komma en helg. När är du där?

Jag önskar att jag inte var en sån ambitiös och stressad människa utan kunde tillåta mig själv att släppa plugg och framtidsoro. Damn it. Om jag får praktik i Makedonien kommer du och hälsar på mig ändå Ilse?

lisenlove, det har gått lång tid nu sen vi hördes men jag är glad att höra att du gör massa bra saker och jag saknar dig!

Dags att gå ut på gården och käka frukost.

Glad påsk my loved ones

morgongympa för hjärnan

early morning blogging. or late night depending on how you see it...

det är nåt som saknas. och det är nog inte dekadensen som jag trodde. ett mål. just ja. vad skönt det har varit att läsa estetiken. vad händer nu?

har haft en så fin kväll. jobbade hela dan, kom hem till  vin och vääääärldens renaste lägenhet, tone och karin är så himla fina. duschade, fick soppa och så började gästerna komma. vin och drinkar och tårta och helt plötsligt blev mitt rum dansgolv med dj, diskokula och en liten strob. jättefint! sen drog några till queers bears and rears, kunde inte riktigt uppskatta det tyvärr. men det va skönt att komma ut ett tag och när vi kom tillbaka hem till festen hade vakterna varit här pch sagt STOPP! så ingen musik och vi städade lite och drog vidare på efterfest hos nån här i närheten. föräldrafritt haha! så himla länge sen! trevligt. några cs'are också.

nej nu ska jag nog sova. har varit så gimla trött den här veckan... jobbar 35h och pluggar och har cs'are och pollenallergi och fest så det är inte så konstigt. men jag vill vila och va pigg och glad sen :)

godnatt lovelies

Förvirringen är total

Min tillvaro präglas av tvära kast just nu.
Har förvisso fått nytt boende och är asglad, samtidigt är jag förbannad och känner att det inte är värt att stanna i den här stan för att ha ett trivsamt extrajobb, eftersom mitt trivsamma jobb har övergått i att gå mig på nerverna.
Jag är med andra ord uttråkad.
Och arg.
(Kan hända att sexuell frustration är en del av problemet...)

Söker nytt jobb. Vilket eventuellt kommer resultera i utebliven semester. =(
Men det kommer generera så mycket glädje att det ändå är värt!
Och en vecka (32) ska man väl lyckas vara fri...

Jag saknar mammsen...

 

våååår!

Ja här är det sommar här med, ikväll efter jobbet gick jag och Thomas till Saint Géry och dracken öl och planerade det sista inför vår ROADTRIP!! That’s right, vi ska roadtrippa hela vägen hem till Gotland! Herregud vad jag längtar hem… vattnet, muren, familjen… ååhh..
I dag blev jag jätteglad, fick tillbaka väskan som jag glömde vid Halles Saint Géry igår! Total lycka! Har gått hela dagen och förbannat min dumhet som tog med mig väskan fast jag inte behövde den, och sen till på köpet glömde den.. ja herregud, men men nu är den tillbaka iaf.

Solen skiner massor här och det e väldigt fint väder, dock jobbar jag ju hela dagarna vilket är lite trist, och idag är första veckan på påsklovet så det har inte varit mycket att göra.. Annars går det bättre och bättre på jobbet, trivs väldigt bra. Och i förra veckan fick jag beröm för att jag var så duktig, jippie!
Jo Lisen det jag gör är att jag sitter i receptionen, tar emot beökare och inkommande samtal och diverse annat.. får mer o mer arbetsuppgifter vilket är kul! I torsdags följde jag med till ett hotell på möte, blev bjudna på lunch och fick en tour av hotellet, kände mig rikitigt fancy.. Dock är det lite tråkigt när det inte händer något, då blir jag helt seg.. och lat.. behöver ha lite fart så man får något gjort..

Det tråkiga är att jag inte får någon semester, utan jag måste ta tjänstledigt i sommar.. drygt. Så det blir en vecka i juni när Elin tar studenten och sen två veckor i augusti, så vet inte riktigt hur det blir med husvagnssemester… men jag kommer ju vara här hela sommaren så kom och hälsa på!! Och Ella, när passar det dig att jag kommer över? Jag vill, vill, vill massor!

Annars då? Jo jag och Thomas har firat ett år, det är helt galet, ett år 12 månader tillsammans.. det kunde man inte tro det naj! Vi firade med att gå på spabehandling, först satt vi i infraröd bastu ett tag, senfick vi helkroppsmassage, efter det var det dags för kroppsinpackning med honung (!) kladdigt värre… medan man låg där helt inpackad fick vi ansiktsbehandling! Oh allting var toppen, man kände sig som en ny människa när man kom ut!

Jag känner mig fortfarande lite ensam, och igår var jag lite frustrerad över allt och ville bara ut i det fina vädret.. dampade ur lite och som han så fin sa till mig: vill du att nåt ska hända så kan du inte gå och vänta på det, utan du får se till att det händer själv! Och ja, det stämmer ju. Ibland är det lätt att gnälla, och bara fokusera på de negativa sakerna. icke mer, nu försöker vi se det positivt people! Med sol o vår och allt, då är det ju lätt att var glad eller hur?

Ska läsa en kurs i höst, på distans. Men vet inte vilken jag ska välja, båda är på distans, den ena heter ”Sverige i EU” och den andra ”EU: Instutioner och Politik” Hmm kanske läser den ena nu och den andra efter jul.. Vi får se..

Nu ska vi äta, Ciao!!

SOMMAR

nu älsklingar är det sommar!

idag har jag spelat basket i t-shirt vid årstaviken och proemnerat längs vattnet och druckit öl i parken. SOMMARSOMMARSOMMAR!

har säkert fått solsting dock.. men det gör inget för livet är underbart

SOMMAR

nu älsklingar är det sommar!

idag har jag spelat basket i t-shirt vid årstaviken och proemnerat längs vattnet och druckit öl i parken. SOMMARSOMMARSOMMAR!

har säkert fått solsting dock.. men det gör inget för livet är underbart