Louise på semester med Tigerkollektivet

Nu har jag varit borta en vecka från sthlm och det känns bra.. Innan jag åkte var det lite jobbigt för jag trodde inte att jag ville ha/ behövde semester. Men så fort jag kom ut till de andra tjejerna kändes det bra...

Måndag-onsdag= NAKENSEMESTER, jättehärligt! nakna hela tiden, badade, spelade spel, grillade osv ute på landet.
ONsdag biltur till gbg med stopp på några loppisar och så vid vänern där vi fick åka båt ut till en ö med karins kompis. där blev det champagne (och hummer för dom som gillar det...) och sol och bad och lovely times...
Sen GBG, torsdag morgon- söndag. Där blev det bad i havet, hng med lite folk, karaoke och topless-dans på en kompis queerklubb... Skitfint, ni ska få alla smaskiga detaljer sen. Sen blev det mer smaskiga detaljer och sen var det söndag och dags att åka vidare mot malmö...
Vi badade fick punktering och tappade bort nyckeln... Men vi kom fram söder om malmö ut på en halvö i havet och slog upp tältet i ljungen, mkt fint! Sen imorse (måndag) åkte vi in till malmö och bor hos Maia och hennes tjej Ditte, de åkte till gotland idag så vi får en lght hr också (bodde i en tom lght i gbg också, perfekt!)

Och imorgon ska vi till köpenhamn en sväng, byta däcket och sen är det bara Tone och jag kvar. Vi ska bada, kolla 2nd hand och äta falafel och sen åker vi till sthlm via v-ås... :D

 Lite snabbt sådär... hoppas ni har det fint i värmen..
Pusspuss från Lisen i malmö

Hem tack, ja tack!

Nu vill jag bara åka hem hem hem hem hem hem! Vart hem är spelar ingen roll!? Typ Örebro, Västerås, Göteborg, Visby eller Stockholm! Jag tar vad som helst bara det ligger i Sverige!

Nu gör man inte ett skit här förutom att väääääänta på att åka härifrån. Alla har åkt, pengarna är slut, plötsligt gick 35 grader och sol ner till 26 grader och åska blandat med sol. Vi försöker att ta vara på sista tiden ihop med är bara så sjukt fokuserade på att åka hem!

Jag vet inte ens vad det är som jag har sån längtan efter. Eller jo jag vet att jag vill slänga mig över alla mina vänner och kramas och prata sönder varandra. Jag vill ut i skärgården(hur ofta är man där egentligen?), jag vill ha trevliga affärsbiträden, frisk luft, gott kranvatten, vacker svensk natur, inte ha det lika hett och jävligt som här utan typisk svensk värme som inte är lika krävande eller tung utan lite mer lätt. Jag vill promenera förbi slottet i Örebro för att sätta mig på nån uteservering eller gå och bada. Dricka iskaffe och kolla på alla snygga människor.

Åååh vilket land! Jag hoppas på 6 ½ fantastiska veckor i Sverige!


Dessutom saknar jag mackor med avokado på samt gott bryggkaffe och att cykla. Herregud listan är oändlig.
Sa jag att jag längtar efter mina föräldrars kök? Jo då. Det också.
Jag satt nu och funderade på om jag saknade oss på Gotland men icke. Jag saknar oss och Gotland men inte kombon just nu iallafall. Men det vore härligt med oss på Gotland under andra omständigheter. Typ några oktoberdagar.


Hur coolt?

Hur coolt är det inte att två brudar i Kvinnokollektivet ska jobba utomlands med Sveriges ordförandeskap i EU i höst?

Vem av oss hade trott det för 9 år sen?

Hola

Så här fint hade jag det på mitt jobb på midsommar!





Bara så ni vet ;)
Ikväll Kick-off på jobbet inför ordförandeskapet, tjihoo!

Ella: jag kommer inte, sorry att jag inte sagt det tidigare..

Puss älsklingar!

darlings!

Glad midsommar på er! Hoppas ni hade en fin kväll igår.
Jag hade nog bästa midsommaren på länge, väldigt sporadiskt ordnat och opretantiöst. God mat från Ikea, trevligt sällskap, bubblande rosé  och jordgubbar.

Nu handlar det om sista dagarna här i Ungern och det ska bli så gött att åka härifrån. Jag är mer än redo att hoppa på första bästa flyget till Sverige. Inte för att jag vantrivs eller på nåt sätt ogillar Ungern(eller jo vänta kan komma på lite:)) men för att jag saknar allt och alla och för att jag vet att min tid hemma är tidsbegränsad. Bara 6 veckor! Det slog mig  också igår att hösten kommer bli tuff av saknad för ingen kommer ha råd att komma och hälsa på mig nere på Balkan om man inte orkar tågluffa ner. Det är jättedyrt att flyga..möjligtvis om man hittar nåt billigare till Grekland och sen åker tåg norrut.

Tur att jag är så jävla bra och att det kommer ordna sig galant nere på Balkan. Men saknaden kommer nog bli tuff när man vet att man är isolerad där nere från vänner och civilisation. Jaja det ordnar sig. Jag vill dock veta att jag kommer få massor av tid med er när jag är hemma. Lisen, vart ska du vara? Ilse ilse ilse är du på Närkeslätten så hittar jag dig! Mikaela, kommer du hit om en vecka eller hur blev det?

Dags att ta tag i näst sista lördagen i Ungern. Loppis? Kulturnatt? Rea? Diska?

Pålsboda-style

Vilken bonnraggare jag känner mig som idag.
Har huset (och hunden) för mig själv hela helgen.
Bara att dra av sig trosorna och på med helly hansen pälsen.
Hoppar in i 240:an och kör en sväng på byn, hämtar paket på järnaffären och njuter av tillvaron.
Kunde ha det sämre.

Har väldigt höga tankar om vad jag ska hinna med innan "familjen" kommer tillbaka.
Funderar på att köpa mig en säng så jag kan pysa ur luften ur luftmadrassen och känna mig lite mer permanent.
Men innan dess ska jag se till att få upp och fram alla grejer.
Dammsuga, diska och laga mat, något jag inte gjort på flera månader.

Varit på en liten visit i GBG, trevligt, trevligt.
Ojojoj. I tell you!
Piercaren var fortfarande lika jäkla snygg och jag kände mig fortfarande lika dräggig.
Älskar verkligen mina forna kollegor. Men ombyte förnöjer.

När kvällen kommer till närkeslätten öppnar jag en folköl och börjar montera ikea-lådor.

Kaerlighed!

Syster IlseM


working girl! news from the lou side of the world

Heyheyhey!
Jag har massa energi som vanligt...

Hoppas du kom hem ordentligt sen Mix.. Det var fint att få ha dig hos mig :)

Har hänt massa saker sen sist såklart... Har varit full måndag, tisdag, onsdag och idag åker jag till v-ås på 2-dagars retreat för att fira studenten.

Jag har spelat in mitt livs första låt. Här kan ni lyssna på min jävligt roliga och rätt dåliga första inspelade låt någonsin: Det är alltså en del av Sebees studenpresent:
Studentsången by louisem



Jag var så jäkla snygg igår, herregud, och karin och tone och lise också! Så himla fint :D

Jag har nu lämnat b-uppsatsen, haft en grym opponering, tagit bort installationen från Dramaten och tillbringat dan på lava. Jobbat lite också.. Druckit massa öl, lite vin, lite bubbel och en drink. Träffat lite tjejer.. Blivit kär.. Det gamla vanliga ;)


Vår installation Monument på Dramaten:
På Dramaten, vår videoinstallation - så vackert!!


Monument

Ingmar Bergman 2009

Monument Ingmar Bergman 2009




Jag ska ladda upp filmen också så får ni se

love love

Pinsamt!

Åh! klockan 07.30 ska man inte göra en felringning!
Speciellt inte om man ringer fel till någon som man har varit VÄLDIGT dålig på att höra av sig till!
Och vad värre är, jag fattade inte att jag ringt fel! Och börjar babbla på om jobbet (skulle ringa min kollega för hjälp och ringde klasskamrat från sågverksutbildningen :S).

Stressad och jävlig så det är ju inte som att man gör en snygg vändning och sitter och snackar skit i en halvtimme som kompensation...det belv ett oj, förlåt, sorry, men jag måste jobba...och ringa rätt. Ledsen att jag väckte dig. klick.

Och varför i hela världen är det så jobbigt och pinsamt. Låt det bara passera ffs!

Jag ska jobba på att inte bry mig så jäkla mycket, jobba på att inte skapa min egen ångest och bara vara.
Har kommit en bra bit på vägen men det är långt kvar att gå.

Morgonförvirrad Ilse

Nytt utan nyheter

Håhåjaja.
Tillbaka på Närkeslätten. Här är det mesta sig likt. Samma jobb som innan, bara lite annorlunda. Största skillnaden är nog ändå att man på ett eller annat sätt är bekant med helt sjukt mycket folk. Trots detta är jag väldigt understimulerad på den sociala fronten.

Planerar en återresa till Götet. Måste hämta mina orkideér. Frågan är när. Hänger på att jag har någonstans att sova och att jag får med någon ut på byn för EN öl (eller på sin höjd tre)
Funderar på att avvakta tills jag börjar känna desperat behov av ömhet.

Ser tågen rulla förbi.

Än så länge har jag å syrran kommit bra överens. Dagar blir till veckor som blir till månader, kanske.
Allt hänger på att man sköter sina matvanor. Det är jag övertygad om. Därför måste jag bli bättre på att äta upp mina ärtor.

Kaerlighed
Syster IlseM

(När jag blir stor ska jagg ragga med repliken "feel safe at night, sleep with a nurse")