Pappa

Min pappa gör mig nervös,och stolt.Jag är hemma nu för att säga hejdå innan han åker iväg på sin lilla trip runt Sverige.På många sätt tycker jag att han är knäpp,samtidigt tycker jag att han är cool,stark och modig.Det är liksom hans tur nu.
Jag tror inte att det är 60års krisen som talar utan snarare en insikt om att det är nu eller aldrig.

Men det gör mig nervös att han ska sitta i sin lilla kajak Seagull alldeles själv i 2 månader.Visserligen ska han blogga varje dag och han har planerat allt in i minsta detalj.Men ändå!

Näe,pappa är nog världens bästa pappa och en av de finaste människor jag känner.Nu är det väl hans tur att följa sin dröm.Att paddla runt Sverige.

ovanligt vanlig söndag

jag tänkte blogga imorse när jag vaknade,men istället ringde jag min mor,pluggade,lagade mat,var i skogen,pluggade mera,cyklade tillbaka cykeln i regnet,pausade hos angelica,fick henne att gå med tillbaka i regnet,handlade yoghurt och bröd och kom hit igen.

Igår fick jag massa kärlek och mat.Jag åt som aldrig förr med Ilse.Wienerbröd,arraksboll och pizza.Kan tilläggas att jag hade käkat massa lunch innan och öl...när de lämnat mig mådde jag jätteilla så jag fick pimpla samarin innan jag kunde börja öla.
Men sen bar det av med anders till angelica,där dracks det vin,snackades nasism,kommunism och olycklig kärlek som vanligt.Sedan blev det pastabaren där en 19åring stötte på mig!kan ni tänka er nåt sjukt?!Jag kände mig så gammal men ändå så ung,jag är inte redo för lammkött än då jag fortfarande är ett.
Det var iaf skittrevligt att snacka massa skit med grabbarna grus och sen sov jag till halv nio,bittert.

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll,fortsätta plugga,sätta på Green Wing och lägga mig i soffan med chips och choklad eller göra hummus...eller kanske,nej det blir nog alternativet som inkluderar chips.

Det värsta med att plugga är att man aldrig är ledig,det känns alltid som om man borde göra mera,alltid läsa en gång till,stryka under,titta igenom och trycka in.
Det här med familjerätt ur ett EGrättsligt perspektiv gör mig fundersam.Så mycket som blir fel.Skilsmässor som enligt sv rätt ska vara okomplicerat och en rättighet kan nu bli en långdragen process enligt ex spansk rätt om du gift dig med en spanjor.Helt plöstligt är det ingen frihet längre.
Även vårdnaden om barn,varför ska vi nu pga EU bli tvungna att lämna ut barn som skulle fara illa i sitt hemland bara för att det är där de anses ha hemvist.
Jag är ytterst tveksam,ju mer EGrätt vi läser desto mer negativt inställd blir jag till det här med EU.
Visst kan jag se fördelarna med fri rörlighet osv men det för med sig så mycket mera,sånt som man inte tänkt på.
 I en av artiklarna t.ex. tog de upp det här med att folk är mer intresserade av EGs straffrätt än av deras familjerätt även fast ytterst få kommer att komma i kontakt med det först nämnda men nästan alla kan påverkas av EGs familjerätt.
Men man har ju inte tänkt på EU håller på med familjefrågor,men det måste de ju som en följd av den fria rörligheten.Det ser jag som någoting positivt och nödvändigt men det slår fel,EU är en jätteapparat och som författarna i artiklarna uttryckte orkade man inte ens ta upp alla frågor kring ex skilsmässor och vårdnad av barn.Man nöjde sig med några förordningar,men det lämnar ju luckor och svårigheter.Bara för att man inte orkar ta diskussionen,man vill inte klampa på ännu fler konservativa tår.
Jag tycker att Sverige och Finland gjorde bra i att ställa sig benhårda i vissa frågor,men nu kanske det iaf kommer att inskränkas.Det är skrämmande...och förvirrande.Finns så mycket mer att säga men jag lämnar det där hän för stunden.

//Ella med överfull hjärna

Nu jävlar!

Har idag fått reda på en väldigt spännande grej, som jag e så glad, så glad över!!

Har äntligen fått besked från sommarjobbet och fatta detta!!
Jag. Är. Ledig. Hela. Veckan.

JAG ÄR LEDIG HELA VECKAN!!!!!!!!!

nu håller vi bara i alla tummar o tår fö att de inte går o fuckar med mitt schema utan lämnar det som det är.

*Hoppas*

Är så glad just nu, och dessutom har de släppt ut korna i hagen bakom vårt slott. Lycka..

lyckad satsning

Okej,tjejgruppen har känts tung,tung och åter tung!De har motarbetat oss,flyttat runt oss och gett oss problem med låskort och diverse annat.Idag hade vi t.o.m. "krismöte" med den berörda läraren.Tack och lov för att det börjar ordna sig nu.
Det var skitkul att träffa tjejerna igen efter två veckors uppehåll.De är verkligen underbara och ger massa kraft.Fattar ni hur häftigt det är att se förändring som vi tillsammans lyckats med efter 7 veckor?!I början var de blyga och försynta,ville inte så mycket...men sen!Det kom som en bomb!Nu vill de!de är drivna,engagerade,peppade,laddade...de vill ha förändring och de själva tänker skaffa sig det!
Nästa vecka har vi fått rektorn att komma till träffen så att tjejerna får en chans att få fram sin kritik och sitt missnöje med hur skolan sköter vissa frågor.
Jag tycker det är hur häftigt som helst att ha fått se förändringen och drivkraften hos dem.

Helt plötsligt vände det,shit..det här är en riktigt bra grej!Så himla roligt.Tänk att det som idag kan ge så mycket att ha en diskussion med 10 st 14åriga tjejer om existensiella frågor...och sen så kommer vi in på jämställdhet,och så säger nån ungefär så här "...det är inte jämställt här,tjejer och killar behandlas olika".
Det är fantastiskt!Vi har lyckats!

Lisens fortsättning på helgen

jaha, så hade vi gått på stan och sen var det dags att äta nåt så jag gick till Homer och köpte en falafelrulle. Jag går ut och hör det bekanta "LOOOOOUIIIIISE, LOOOOUIIISE!!!" ja det var Lidia som stod utanför internetslemmets shop ochskulle tillbaka in för hon hade fått gratisminuter av slemmet (som 2 dar senare erbjöd mig en åktur till Sverige i hans bil och en discokväll på AV. Louise på lördag). Hon har skaffat sig en Älskare! (som tror att jag kommer att bli straight när jag ser hans vackra ansikte... as always).
enough om Lidia.. sen ringde My och jag sa till henne att haka på till Gent och queerkalas i squatten och det gjorde hon, så jag mötte henne och Maraj på stationen och så råkade vi ta det långsamma tåget och kom fram när alla bussar slutat gå så vi liftade till squatten.

Queerkalas i Gent:
 ALLA var där som jag inte sett sen i december (med undantag för Isabelle)
Älgen var där (men det var lite konstig stämning, så jag pratade inte så mkt med henne), Tijs var där (mkt kul! han är så bra!), Ted Gärdestad var där (tro det eller ej, återuppstånden från de döda. det var iaf på pricken likt!) mest satt jag och pratade med en finne, en ryss, en belgare, en tyska och en engelska. Sen gick vi till Kim och Katri och sov i deras hus (gammalt, halvskabbigt hus i de gamla arbetarklasskvarteren som ligger på en jättecharmig gata och på morgonen var jag säker på att jag var någonstans i närheten av medelhavet..)


sen var vi runt lite i stan innan vi åkte hem. sen kom Mix till mig och vi drog till Maraj och förfestade inför
BITCHY BUTCH:
kul förfest. temat var TOUCH ME! och jag och bella hade handskar (plasthandskar, typ doktor/tandläkare) och kavaj.
det var helt otroligt roligt att dansa med plasthandskar. svettigt och äckligt blev det om händerna men kul var det! jag och Bella gjorde Touch me-dansen och sen fick vi va med på photosession. Delphine skulle ta kort för att göra flyers till hennes modeshow för underkläder som hon ska ha på nästa Bitchy Butch. det va skoj. är lite besviken över att hon valde att använda en av bilderna där Maraj skymmer mig men oh well, det var en kul grej iaf och jag fick sitta nedanför en tjej i trosor och högklackat och jag e nöjd... ;)

puh, sen var det söndag och då sov jag HELA dan

sen var det måndag och då var jag i parken med Blomman efter att vi lunchat med Ina med familj.

nu är det bestämt; jag ska tågluffa i höst. inget Malmö, trots att jag fick en liten Sverige-attack igår på gaycafét och kom på att Sverige är ganska schysst. och inget Gent och inget Bryssel. kanske.

jag och Bella ska ockupera ett hus på samma gata som Kim o Katri bor på. det finns ett tomt hus där som vi tänkte kunde vara användbart så stackars K&K slipper ha oss där varje helg.

Inga svallvågor direkt

Sakta men säkert går veckorna i väntan på att alla papper ska bli klara så jag får börja arbeta.
Det har varit påsk, trevligt, men det kändes aningen hysteriskt. Semester i Danmark med familjen Sparv.
Senaste helgen bryggdes det öl i hela lägenheten, tråkigt nog verkar inte jäsningsprocessen ta fart, så arbetet kan ha varit förgäves...  Men jag fick komma ut och grilla också, åh! Vad gott! Hittat en ny mysig plats i storstadsdjungeln. Upplevelsen var inte helt igenom perfekt, då vi fick sällskap av några märkliga människor som tyckte om att dricka varandras urin. Men om man bortser från det så var det väldigt fint.
Idag ska jag dricka kaffe med en av min blivande jobbarkompisar! Äntligen får jag umgås med någon och bara snacka skit en stund!
Så kan jag glädja Ella med att hon antagligen också får dricka kaffe med mig snart, eftersom jag har skaffat en bil! Blev jobbigt att fixa jobbet annars, så snart kommer jag till Örebro för att hämta skönheten.
I övrigt händer det inte så mycket. Tar mina promenader, äter min rågröt, sover ordentligt, så länge jag har chansen.

Solen skiner, nu går vi ut tycker jag!

Vilsen Ilse börjar komma till rätta

fortsätter pa den gamla vanliga, ojoj VILKEN HELG!

jahapp sa var det helg igen...

i fredags var jag och Mix och Sofie (klimpens kusin) och fikade. efter tva koppar kaffe gick jag till Maraj och vi satt pa hennes trapp och drack öl och lyssnade pa musik i solen. sen gick vi ut pa stan med John, hennes ex rumskompis fran Toulouse, vi shoppade, drack mer öl och jag var hemma vid 20 ungefär. sen skulle vi iväg till Gent pa queerkalas i squatten

nej det här gar inte, jag är för trött, pallar inte, maste ringa mamma o fraga om det kan va en allergisk reaktion att vakna av att man inte kan andas.

skriver mer imorgon, godnatt!

Build Me Up Buttercup

Jag samlar kraft och försöker få ut rödvinet ur kroppen genom att avgifta mig med kaffe.
why do you build me up, buttercup baby...i need you, more than anyone darling!...so build me up buttercup,
darling don't break my heart!
Jag har blivit besatt av låten och lyssnar på den konstant.

Idag idag idag.What to do?Det är solsken och varmt.Mitt huvud värker lite efter den stora mängden vin jag intog igår.
Näe det blir väl till att promenera,läsa klart rättsfallen,fundera över min ångestingivande ekonomi och ringa ilse och mamma.(träffa fia eller/och tant a?)
Imorgon kommer tentareslutatet.Det känns sådär,eller snarare så är jag riktigt nervös.Men om jag klarar den är det bara en enda salstenta kvar i år!Sista kursen blir det hemtenta i.

I torsdags var jag på konferens på lyxhotell i Uddevalla.Jag åt så jag höll på att spricka...det var fint det.Man fick banne mig ta hur mycket mat,läsk,dricka,efterrätter,lösgodis(!!!) och glasspinnar(!!!!) man ville.Kan ju säga att min mage var lite konstig dagen efter mitt hetsätande.
Men konferensen om romers situation i sverige var till största delen väldigt intressant.Jag fattar faktiskt lite bättre alla intressekonflikter och olika viljor som spretar.Men vilkes helsikes jobb det krävs för att deras situatiion ska bli bättre.jaja..jag o hanna bondade i bilen på väg hem iaf så nu känns praktiken på alla sätt som en 10poängare!
När jag kom hem somnade jag kl 21 och vaknade 12 timmar senare,lite smått vilsekommen.

Åh,och jag har jobbat.I fredags gjorde vi kullerbyttor och Lina målade mina tår i rött och persikofärgat nagellack.Himla fint det.Lyckades till slut få bort nagellacken från tårna så nu har jag bara på tånaglarna.:)
Ilse,du har fel om att lina målar finare än vad jag gör.bullshit!

Snart är det sommar igen på riktigt,ett till år har snart gått.I sommar blir det semester på ullared!

fan brudar jag känner mig malplacerad ibland.men idag är en bra dag,det känner jag på mig,om jag bara kunde få det helvetes jävla skittentaresultatet nån gång innan jorden går under!!!!!

so build me up buttercup!
(lisen jag saknar dig på morgonen nu mera(älskar dig))

Lisen på semester!

ute på landet hemma hos Mix, hur skönt som helst förutom att jag igår kväll trodde att:
1. jag skulle dö i en gasexplosion
2. jag skulle dö av avgasförgiftning
3. jag skulle bli mördad av scream-snubben

men inget av det hände så när Mix imorse påpekade att det skulle kunna komma en yxmördare var jag helt lugn.

det var alltså en gasläcka i huset. så VILKEN TUR att GASPOLISEN var där!
eller mest tur att det var nån här överhuvudtaget...

vi åt frukost ute i trädgården i solen och det var så underbart med en landskapsvy istället för det gamla vanliga tegelhuset på andra sidan gatan som jag iof aldrig ser eftersom gardinerna nästan alltid är fördragna hos mig.

nu funkar värmen efter några veckors kyla i studion, hurrayhurrayhurray. i belgien går inget snabbare än en snigel om det inte sitter i en bil.

jag och Frida hade en jobbig goodbye-session på midi i måndags men snart kommer hon och hälsar på!
det fanns inte riktigt i mitt huvud att hon verkligen skulle åka hem... men det gjorde hon och där stod jag på perrongen med hennes kvarlämnade saker i handen och pappa och Birgitta väntades på café i en annan del av stationen. det har varit konstigt att sova
1. ensam
2. på soffan (ensam)

jag har en massa grejer att bocka av på check-listan efter veckorna med Frida men det tänker jag inte skriva om här...

jag och Mix har lite grejer till veckan som kommer få er att bli så glada, så glada! men det är en hemlis, hihi!

nu har jag ansäkt till högskolan; International Relations. både på engelska och på svenska, skillnad?

Mix berättar: uppdatering från Gävle Kickers - Tobbepolarn kommer till veckan!

helgens projekt heter:
1. dressed for success
2. Mix får till det igen
3. SEMESTER!
4. Vårkänslor
5. Fashionistas (alla gays på BB = se men inte röra, taskigt läge tycker mix)

vi har inte kommit på nåt tema till BitchyButch än men det kommer!
kanske Flash trash ab fab as usual

Kolla kolla! Här bredvid sitter Mix och bresar i kort klänning, fan vad glad jag blir

Jeeeeesus

Jag vet inte om det beror på påsken eller på något annat men jag har blivit besatt av Jesus.Riktiga Jesus alltså...frälsaren "the destroyer",snickaren...Gud..ja ni fattar.Jesus Christ!
Hoppas att det inte blir värre och större än min fascination av Mao.
Men det hela är väldigt intressant,om nu Jesus fanns,vem var han?En simpel snickare från Betlehem som några bara skrev om och gav "övernaturliga" krafter.En berättelse som vilken som helst..typ Sagan om ringen eller Star Wars.
Bibeln kanske var världens första science fiction?

Men tänk om Jesus verkligen är Jesus,frälsaren som dog för våra synder.Då är det alltså så att han ska komma ner på jorden snart igen och döma oss.Alla vi syndiga ska brinna i evigheter och jesus ska styra jorden i 1000 år(såg en dokumentär om det här igår:)).Fasen vad trist det skulle kännas,vad lurad man skulle va.Många sekter hävdar ju att han är på väg ner igen,som krigaren Jesus.Då ska det bli en fight med Satan och skökan...och hmmn...människor skulle drunka i blod tror jag de sa.Otrevligt.
Jag är skeptisk.

Igår kväll innan jag somnade tänkte jag lite på makt.Jesus måste ju vara den mest mäktiga som "finns".Han har ju mer makt än George W Bush,Bill Gates,påven,ryska maffian och alla andra maktpampar i världen.Samtidigt kan man ju skylla mer på honom.Många krig sker pga honom(i hans namn) men samtidigt har samhället gått framåt tack vare jesus.
Det är komplext.Men det var en tanke jag fick innan jag somnade.
Skulle kunna skriva en uppsats "Jesus- ur ett maktperspektiv".Jag ska utveckla min teori ikväll.

Eller är Jesus bara en stackars snickare som blivit syndabocken genom tiderna.Har jesus gjort oss lata?Vi skyller krigen på religion,men vart ligger vårt ansvar?Vi undrar om Gud nu skulle finnas, varför gör han ingenting åt världens orättvisor?är jesus vårt dåliga samvete?

Banne mig,jag skulle ha gått på jehovas jesus-fest ändå,då kanske jag hade fått svar.

En kväll med Edith Piaf!

Chokladtårta!

Hej!
Idag e jag faktiskt väldigt glad. Har haft en helt underbar dag måste jag säga. Sovmorgon, åt frukost, gick med barnen o mormor till parken, lunchade med dem + Lina på stan, gick i affärer, promenerade hem, pratade med RTP och hade påskmys med familjen på eftermiddagen. Det innefattade påskägg, presenter till barnen, kaffe o chokladtårta! Efteråt sattes fotbollsmålet upp o invigdes med en match. Det har varit strålande väder hela dagen. Käkade mat på kvällen o sen var jag ute o sprang! i 50 min! hurra, e grymt stolt över mig själv!

Ja, o nu sitter  jag här, nyduschad o fin o nöjd med livet.

Fan vilka humörsvängnignar jag har.

Puss

bulle.

...jag är på ett jävla konstigt humör.
trött. lite svidig, vill umgås o flumma men orkar inte, känner mig som en ballong, borde motionera, vill göra mer roliga saker, sur för att jag inte orkar gör mer roliga saker, sur för att jag inte VET vad det är för roliga saker. *suck* Saknar alla systrar o inser att det verkligen har gått alldeles för länge sen vi sågs. TUR att jag har Lisen iaf.  Vill va ledig nu när hon e det.

Ska man ta sig i kragen o åka in till City? Ska man ta sig i kragen o masa sig ut på en promenad, eller ska man helt enkelt lägga sig på sängen o bryta ihop o komma igen?

blä

springtime in Brussels!

jahapp, varen är här och varkänslorna ocksa... ;)
är ledig och ligger i parken sa mkt jag kan med Frida eller andra.

var ute pa Dirty Dancing i lördags och pa gayklubb pa You i söndags efter att ha varit pa förfest med Frida, hennes jobbarkompis, hennes chef och hans pojkvän.
Jag och Bella var skitsnygga och jätteflashiga i lördags, jag hade mina partytights, stövlar, svart klänning med rött bälte under brösten och rött läppstift. Bella matchade mig fint i sin svarta kl¨nning, röda klackskor med vita prickar och likadan sjal! hur fint som helst!
pa fredag är det "KÖTTBULLAR!" pa Dansez-vous français, skandinaviskt tema, det ska bli skitkul! svennemusik till max!

nu ska jag köpa chips och ga hem och städa ur Bellas lador sa att vi kan flytta alla Fridas grejer fran golvet och lägga in dom i ladorna istället... det är dags nu efter 2 och en halv vecka.

kärlek fran en solbränd Lisen


Girls' night out



En sjukt rolig kväll med kissejosse,erika,tant a,fia och nanna.

Vi har tagit vulgär humor till en helt ny nivå.