Stukad vecka by IlseM

I går började det med att jag gjorde ett aningen stukat besök i skolan, skulle skriva prov, men insåg att jag inte skulle klara det, så jag tog en lab istället. Sedan skyndade jag för att möta Herr Sparv efter jobbet, men ack, jag trillade och stukade foten, skrapade upp ett knä och smutsade ner mig när jag rullade ett varv på backen innan jag tog mig upp. Så tog vi en tur på ICA med haltande steg innan vi kom hem och jobbet ringde och undrade om jag kankse kunde jobba idag. Nja, svarade jag och tänkte på min ömmande fot och tvätttiden som var bokad. Men då ingen annan kunde så ställde jag upp efter att ha blivit lovad hämtning vid dörren eftersom jag inte kunde ta mig till bilen.
Så kom dagen idag. Och min BASKER!
Och nu har jag stukat min basker. Hihi.
Imorgon kommer mor och far med min stora gråa fåtölj och mina luddiga stolar. Så ska jag arbeta på att få bort mina snea fötter nu, balansplatta en kvart om dagen kanska kan hjälpa, eller vad tror ni?
Jobbar natt i helgen. HELA helgen. Gött!
Nu ska jag äta mat som jag har fått lagad åt mig, det är ganska skönt att vara invalid =)
image117

Kärlek vänner! (borde vi inte ha en kollektiv-basker? Brun med rosa märke!?)

tentatider och dålig ekonomi

Ja det sammanfattar typ allt just nu.
Tenta om en vecka,idag har man för första gången faktiskt tid att börja plugga till den utan att behöva tänka på seminarier och annat.Så nu kommer det bli en livlös vecka med försök att trycka in så mycket fakta som möjligt innan det är dags.Dock synd att kursen är slut för den har varit riktigt intressant.
Skulle kanska ta mig ett jobb på utrikesministeriet...det vore väl nåt?

För övrigt är jag förvånad över allt ståhej på nyheterna över pils pussande.Det var på TV imorse igen...töntigt om jag får säga det själv.Brist på andra nyheter eller?

Ja och min ekonomi är så dååååålig.Hela tiden kommer ett nytt slag mot den.Som vi pratade om igår borde jag ha en buffer så jag klarar av oväntade utgifter..så som pappas present som förstört hela min höst.Inte bra.
Ingen förutom Micke kommer få en julklapp,that's for sure!Kanske du Ilse då...när får jag dig igen?

Lisen jobbar!

hello grrrls!

har nu varit min andra dag pa jobbet i World Trade Center i Barcelona. kul än sa länge, eller ja kul o kul men okej.  
Barcelona är fint och varmt men ni saknas mig!

känns bra att ha avslutat liftningstiden och veta att efter 3142 liftade km ska jag vara kvar i barcelona ett tag. med fast inkomst ocksa! wow.
men allt som allt sa har jag inte betalat nagonting för förflyttning mellan städerna utan tjänat 15 euro eftersom folk gett oss pengar lite här och där.
 
de här 2 manaderna pa luffen har gett mig otroligt mycket och jag är glad att jag inte bórjade jobba/plugga i sverige i höstas. hoppas jag kan komma med lite bilder snart.

hoppas nu har det bra och att vi kan ses snart snart!!

I'm alive!

Hejsan tjejer!
Jag har inte sa bra tillgang till internet, kanner mig lite isolerad faktiskt. Nu far jag lana Liselottes dator och hon har internationellt tangentbord sa da skriver jag fel hela tiden..... men men
Annars ar det ganska bra, ar sjuk nu bara. haft lite feber och ont i halsen sa var tvungen att stanna hemma fran jobbet idg, men ska banne mig ga dit imorron for det har varit astrakigt att vara hemma och bara ligga o hosta o lasa... far trycka i mig lite ipren sa gar det nog bra!
Jag trivs bra har, det fungerar bra med familjen som jag jobbar hos, aven om det ar jobbigt ibland att ha hand om tvillingar... men de ar ju gulliga ibland...
Liselotte som jag bor hos har precis kommit hem fran en Kinaresa, sa jag har varit sjalv med katterna i tolv dagar, och det har funkat bra. Dock ar det lite rorigt har nu, jag bor for tillfallet i gastrummet och ska sa smaningom flytta ner i det rum som kontoret nu ar i. Men forst ska taket malas och en ny matta laggas in, och sen ska koket renoveras klart. Men jag trivs o det ar ju det viktigaste.
Jag bor i narheten av Merode, typ lite norr om Merode, lite vaster om Georges Henri. Det tar mig typ tio minuter att ga till metron pa morgonen nar jag ska ta mig till famijen. De bor i Saint-gilles i narheten av Barriere, mot Albert typ. Men det funkar bra att pendla, det tar typ 40 min fran att jag gar hemifran tills att jag ar dar.
Har traffat mycket roligt fok har, bade gamla o nya. varit ute pa fuse och soho, suttit pa saint-gery och druckit ol och vin, sjungit kareoke pa nua o'reilleys (!!) dock tog det mig tva tequila for att komma upp =) ja mkt tequila har det blivit... men roligt har jag haft... hmm mer da? spelat volleyboll pa SSB, varit pa luciatraning, ska traffa Frida o My  imorron!! ska bli nice!!

Har letat hella staden runt efter brevpapper men inte hittat, bara hittat nagra fula enfargade kartongbitar som de tydligen tycker man ska skriva pa... ingen som har nage tips?
Forresten ingen som vill komma och halsa pa mig allhelgona helgen?? jag e hemma sjalv da, sa da vill jag garna ha lite sallskap!

nu har jag damp pa det har skrivbordet, jag maste sluta =)

Puss puss darlings!

Vecka av bestyr

Imorse tog jag ett sånt där moget beslut att inte gå på fest ikväll för att jag verkligen behöver vila för jag inte känner mig riktigt kry. Pappa ringde och jag berättade om mitt mogna beslut,han höll med om att det var moget och hade gjort detsamma  tidigare i veckan. Känns bra.Men konstigt.Kan man verkligen vara hemma själv en lördagkväll?

Jag har gjort tusen saker den gångna veckan,varit full i massor,lekt äktenskapsmäklare (och lyckades faktiskt),pluggat,förberett och haft två seminarier om utrikesministrars immunitet och rätten att använda kärnvapen,skrivit klart min uppsats om kärnvapen,varit på faddermöte,gjort guacamole,varit på guacamolekväll,dött på eftermiddagarna framför tvn,tagit en snabbis med IlseMarie på Rusta och Vardagsrummet,kramat massa på Micke,varit på möte på rättscentret,druckit vin med Blanka och Franzi och nu är jag trött.

Det har varit en jättekul vecka när det inte kretsat kring en viss Advisory Opinion on the legality of Nuclear Weapons.

Jag ska få åka till stora Stockholm 19-20 nov via rättscentret för att gå på MR-dagarna(Mänskliga Rättigheter- dagarna)!Skitkul,massa bra föreläsningar och seminarier tillsammans med Erika och Josse.Ska dessutom bo hos min kära bror så vi får lite kvalitetstid ihop.Jag och min bror.Vad fint.Verkligen.Jag har inte varit i Sthlm på jättelänge,nästan så att jag skäms.Efter flytten till Örebro känns livet i Sthlm så avlägset.Så jag kanske ska passa på när jag ändå är där och stanna kvar ett par dar.

Nu ska jag ägna helgen åt att dricka kaffe,läsa och ligga under mitt täcke och se på film.
Dags för nollställning.
Kärlek systrar




Lisen i Toulouse

førlåt alla, jag har inte haft tillgång till internet, det ær så dyrt!  men nu ær jag i Toulouse hos Amrit, en dansk-fransk tjej som jag træffat genom Maraj i Amsterdam, Bryssel och på Roskilde. Hon har internet så nu skriver jag lite men hinner nog itne så mkt før vi håller på att laga mat. Jag badade i medelhavet førra veckan, det var underbart! Nu ær jag i Toulouse som sagt och ska ut på landet sen till ett litet samhælle och hælsa på en tjej jag træffade hos Julie en kvæll. Det blir semester! Jag ær trøtt, det tær på krafterna att vara på luffen... Ser fram emot att va på samma stælle lite længre nær jag kommer till væsterås men det blir jobbigt att bo hemma.  I januari blir det plugg eller jobb eller nåt. 
Den 9 november kommer jag till væsterås så om ni ær i nærheten får ni gærna høra av er, annars kommer jag att vara så ensam så ensam!

En reunion i jul kanske? Vad sæger ni?

puss tjejer

Häver tysta minuten

Okej ,fine!Jag gör det,jag bryter väl tystnaden på våran stackars blogg.Jag vet inte vad ni gör som är så viktigt så att ni inte hinner berätta det här.Själv gör jag bara ytterst oviktiga saker.Jag läser och skriver.Hela tiden(när jag inte gör viktiga grejer).Idag är jag på dåligt humör bara för att jag inte vill skriva eller läsa.Men jag har likt förbannat skrivit och funderat på att spetsa kaffet med nåt.Men jag vet jag vet,man får inte dricka innan kl 11 i Sverige.Fia berättade det för mig 10:56..Så nu koffeinchockar jag mig istället.

Vi ska åka till Paris,micket och jag!Underbart!

Facebook förresten.Det verkar vara livsfarligt.Har du gett med dig än Ilse?

Jag har färgat håret för första gången i mitt(stor grej)...men väldigt få har sett det.Jag förstår inte det.Okej,skillnaden är inte radikal men kom igen!Nästan så att jag blir lite förolämpad.
Före:

Efter:



Nu ska jag äta ärtsoppa.Jag kräver rapportering från era viktiga liv för jag saknar ju er.