Lisens gamla och nya år

Kära systrar..
Klockan är 23.24 på nyårsafton.
Jag sitter i mammas soffa i Kolbäck och tänker inte flytta mig förrän nästa år eller möjligtvis gå ut på trappen framåt tolvslaget för att kika på fyrverkerierna. Jag är otroligt glad över 2007 som varit ett helt fantastiskt år. Det började bra med uppbrott från ett mindre lyckat förhållande. Det var ett händelserikt år med mycket kalas, många fina, coola, bra, inspirerande och öppna människor i många mer eller mindre coola och häftiga städer och länder.
Efter avslutat förhållande i januari började relationsanarkin. Ett ämne som varit på tapeten under hela året. Det var perfekt då, jag hade min sexuella frihet, (hann med ett 3 veckors monogamt förhållande också) och träffade jättefina  (eh och jättekonstiga) tjejer. Jag hade en stor och varierad umgängeskrets och en liten kärntrupp såklart och det här året har jag fått så otroligt mycket kärlek, det är så vackert och jag blir så glad av att tänka på alla fina människor som man vet finns nånstans därute och som man delat upplevelser med.
Nu i våras hann jag bli klar med Bryssel och när jag lämnade staden i september kunde jag vara glad för det som varit men utan att känna att det var något jag missat.
Våren gick så snabbt, det var Bitchy Butch och sen helt plötsligt var det nästa! Och sen var det sommar och festival och sen hade jag flyttat ut ur studio 80 och sommaren gick som på räls, det var fint att tillbringa en vecka med kvinnokollektivet men ännu skönare att få 3 ensamma dagar isolerad på båten.

I slutet på augusti åkte jag ner till Bryssel för sista rycket och det var trosshow i Paris och sista partyt i Bryssel var helt galet bra och alla var där och jag grät när jag gick hem ensam, full och överväldigad av all kärlek jag har omkring mig.

Sen började ett riktigt äventyr!
Jag och Bella liftade runt i 2 månader. 3147 km liftade vi (minst). Bryssel-Köln-Berlin-Frankfurt-Dijon-Lyon-Montpellier-Toulouse-runt lite omkring Toulouse-Castres-Barcelona.
Vilken resa. Alla människor vi träffat, alla städer vi sett, så otroligt många intryck och så mycket inspiration. Helt galet och alldeles alldeles underbart! Jag var inte alls sugen på att åka tillbaka till Sverige och tänkte "bättre ett skitjobb i Barcelona än ett skitjobb i Sverige" och började sälja trosor per telefon i Barcelona.
Och tur var väl det för efter ett par veckor hände det bästa på hela året; jag träffade Ellie!
För er som missat det så har jag alltså träffat min drömtjej. Ingen mer relationsanarki, jag vill bara vara med henne och det tills jag dör. Jag träffade henne för 6 veckor sedan och snart ska vi flytta ihop. Jag brukade ogilla alla klichéer om kärleken men nu sitter jag själv där i klichéträsket och jag älskar det!
Det är definitivt det bästa med det här året och det innebär att jag kommer att börja nästa år som sambo i Barcelona, studerandes franska på distans. Jag har höga förväntningar och önskningar om 2008 och jag kommer att göra allt för att de ska slå in.

2007 har varit ett fantastiskt år för mig och jag hoppas att alla ni är lika nöjda med detta år. Jag avslutar med ett citat som är väl använt inom kvinnokollektivet;
"Skål för rösten, skål för brösten, skål för den kommande hösten!"

Gott Nytt År mina kära vänner och God Fortsättning,
må det kommande året bära många fina överraskningar i sin bäver
(och må vi hitta en till sommaren)



Det bästa med 2007;

image120

On das kobbe

Här på ön är det ingen snö men julstämning ändå.
Har haft en jul precis som alla andra men ändå bättre på nåt sätt, åkt fram o tillbaka mellan Skogen och City, gjort julgodis med familj o vänner. VIlket gav upphov till många skratt och en del nya citat =). Julstress, julhandel, borttappad i vimmlet, upphittad, borttappad, förvirrad.....
Julstädning, julstress, slagmål om tomtarna, MEN jag o mina syskon lyckades dock klä granen utan att slå ihjäl nån (Gustav) och gräääni blev faktiskt riktigt fin.

Nöjd med julen so far, fick det mesta jag ville ha och folket var nöjda med mina klappar. Har stressat för att få träffa alla på julafton men det var det värt. Åkte från min mormor fem i tre, anlände till min pappas släkt kvart över, sladdade in på vardagsrumsgolvet och parkerade mig där. Hälsandet och övriga formaliteter fick vänta, är det tradition så är det. (även om det i vårt fall innebär att "barnen", yngsta 14 år, skrattar inna skämten, sjunger med i sångerna och så vidare.)

Idag ska det firas med nästa släkt... sen äntligen ska jag få se Tina, Meis och övriga numera fastlandskossor! YES! Sen blir det utgång o det blir ju alltd vad det blir.

Lisen! kom o hälsa på mig mellan den 9-18 januari, då är tanten borta!! Erica kommer nog o hälsar påmig den 11-13 eller nåt, men ju fler desto bättre!

GOD JUL O GOTT NYTT ÅR
Veckan kommer närmare o närmare......


jul i svea!

hej tjejer,
nu är jag alltså hemkommen (uppkommen) till svea rike för ett tag...
mina planer är att ta det lugnt, har någon nåt lugnt att göra över nyår så är jag på! åker skidor 27-29 och är ej anträffningsbar. måste fixa min dator och kårmedlemskap, csn och sen åker jag tillbaka till Barcelona så fort som möjligt. nu ska jag göra julgodis med familjen. HELA familjen, alla 7 barnen plus Liam och pappa och Birgitta. alla sover här så inatt delar jag säng med Victor... :)
jaja, ring mig på mitt 070 nr om ni vill, då blir jag glad! ska ta tag i att höra av mig också när min mensvärk gått över.
hoppas alla får en lugn och skön och kärleksfull jul!
kärlek

Ungjävlar!

Det började igår.
Hörde hur det smällde smällare utanför lägenheten, gick ut på balkongen och ser ett gäng småungar som smäller smällare, i en trappuppgång! Fy fransson vad arg jag blev. Skrek på dom och dom försvann.
Så började en ny dag och jag har varit på stan fast jag lovat mig själv att inte gå i affärer en dag som denna. Hysteri!
Kommer hem, sätter mig för att äta och så börjar det igen, går ännu en gång ut på balkongen och ser ett gäng grabbar stå och skjuta raketer mot fönstren på huset, skriker att dom ska ge sig och dom lubbar iväg och börjar skjuta någon annanstans. Övervägde polisen, men tänker i mitt stilla sinne att dom inte kommer bry sig om en sån pettitess. Så jag sitter här inne och hör hur dom sjuter, tänker att bara dom inte skjuter in i våran lägenhet, eller gör någon allvarlig skada bara...
Så ska vi gå en sväng till butiken såhär på kvällskvisten, och såklart står dom utanför och smäller, ber vänligt att dom ska sluta smälla bland husen och gå till nån fotbollsplan eller nåt...självklart inget gehör från deras sida.
kommer tillbaka och då står ungjävlarna och kastar grus och smällare mot en kvinna med hund. Fan vad arg jag blir!
Hon förklarar att dom har skjutit mot hennes lägenhet på bottenplan och att hennes djur är alldeles ur balans av allt oväsen. Försöker sjasa iväg ungarna utan resultat, ringer polisen...som inte kommer. Väntar, väntar, väntar.

Fine att ungar tycker det är kul med smällare, men inser dom inte att en smällare mot en balkong eller en fönsterruta kan få konsekvenser. Det var ju inga småsmällare dom skickade iväg mot husen direkt.

Jaja, efter att halva grannskapet ringt polisen så kom dom iaf. Hade tydligen varit där på eftermiddagen, och ungarna skickade smällare PÅ polisbilarna. Sjukt.

Men, JAG har åtminstone visat medmäsklighet idag.

God Jul!

JUL!!!

Fyra timmar och tjugo minuter,sen är jag leeeeeedig!

Åh idag är bästa dagen på länge!Middag och julklappar med micke ikväll,sista seminariet idag och imorrn bitti drar jag till Västerås!

Brudar,jag ringer på måndag(på julafton banne mig)!
Kärlek systrar

En sån där dag idag

Det är alltid lika rogivande att skriva här när man är på dåligt humör.Och det är jag idag.Inte på ett argt humör utan snarare väldigt trött,less och lite smått uppgiven.Tenta på fredag igen.Den här kursen har varit jättetuff och har verkligen krävt heltid och övertid för att hinna med allt.Nu har vi till slut fått tid till att tentaplugga,men nu har man noll motivation och ork kvar.Jag repeterar all jäkla tortyr,regionala MR-system och rättigheter.Men gud,det är så tjatigt och det tar aldrig slut.Jag trodde att mänskliga rättigheter skulle vara det roligaste jag skulle läsa men nja.Det får nog bli mer folkrätt för mig,det är så mycket mer spännande.Inte för att MR inte är spännande,men det är nåt som saknas...utmaningen?

Hela hösten har varit tuff och lång och vi har gått och tänk att "det kan inte bli värre än så här".Men så börjar nästa kurs(eller nästa vecka bara) och det blir värre.Vi tänkte detsamma nu.Efter tentan på fredag blir det ju lite lugnare,men så uppmärksammade brudarna mig idag om att nästa vecka när den andra kursen i MR börjar blir det ännu värre.Yay!Men sen är det jul,då ska vi bara skriva uppsats och jag ska ligga hemma i soffan hos min mamma och pappa.

Men det som motiverar mig är väl viljan att förändra och förbättra.Två av mina käraste vänner ska/har gett sig ut i världen.Erika kom med i läkare utan gränser så nu ska hon ut som barnmorska någonstans i världen.Hon gör mig så stolt.
Sen har vi ju Fialotta som för tillfället sitter i husarrest på Kuba och väntar på utvisning.Allt för att hon var med i en fredlig demonstration för demokrati.
Sånt gör mig motiverad.

Imorrn kommer IlseMarie,äntligen älskling!Och i helgen ska jag göra nåt riktigt kul,vet bara inte vad än.Det lutar dock mot en fylla på fredagkväll.Sen ska jag tvinga micket att göra julgodis med mig.Och visste ni att Bingolottos programledare har bott här på Grankotten?Häftigt värre!Och snart är det kärlek och semster i Paris och sen ska jag till Göteborg på antidiskrimineringseminarium i januari och sen är det ju praktiskt taget sommar igen!
Så det är ju lugnt.Allt är lugnt!


lisen i solen

hej ni fina. jag ar osaker pa sommaren. vet ej var jag kommer vara och om jag kommer ha nagra pengar overhuvudtaget. snart kommer jag till sverige, lite kul men mest ledsamt eftersom jag inte kanner mig klar med barcelona och absolut inte med en speciell engelska jag tillbringar alla mina dagar och natter med nu.
igar var vi och solade pa stranden, fantastiskt.
grattis ellalove till kursen! <3
jag har precis tackat ja till franska 1 pa distans sa jag aker till belgien + france igen i januari.
Mix vad gor du i var?
kommer vi kunna ses nat i jul kanske? ella jag raknar med dig iaf!
lovelovelove


Första Advent

En mysig helg närmar sitt slut.
Fredagkvällen var hög på testosteron och GuitarHero.Lördagen var julstädning,pyntande och lillejul på kvällen med vännerna i Varberga.Idag gick jag upp och städade karlns lägenhet(varför går det så mycket enklare att städa hos andra än hos sig själv?),promenerade i det fina vädret,pluggade lite,hängde på stan och köpte julklappar.fikade och sen bakade pepparkakor med fialotta.Nu sitter jag och väntar på att de ska spela klart pokern så att jag kan få gå o lägga mig.Är trött!

Det ska bli så mysigt med jul och det ska bli riktigt härligt att åka hem en vecka.I år känns inte julafton så jobbig utan faktiskt helt okej.Jag kan ju alltid sitta och skriva på min uppsats eller bli hög på doftljus.

Det har varit en bra vecka, 35,5 av 40 poäng på hela Folkrättskursen, lediga dagar,mysiga kvällar och jag älskar dig.