Julafton

Damn it women!Varför är vi inte tillsammans en dag som denna?
Vi får verkligen hoppas att Ilse blir på smällen snart och sammanför oss på jularna.

Jag försöker jobba på julstämningen...
1.Mamma jobbar/sover,bror sover.Så bara jag och pappa traskar runt hemma och funderar på hur länge till det kommer vara så här tyst och lugnt.
2.Lyssnar på Mammas nya kille på P3,men så missade jag Shanti Rooney(min favorit)när Ilse ringde och önskade god jul.Men de spelade iaf fin julmusik.
3.Jag la ut julklapparna framför granen
4.6 julsms kom under en timme.
5.Klänning
6.Lagboken kunde inte distrahera mig tillräckligt från att läsa på alla julkorten vi fått
7.Frukosten bestod av risgrynsgröt,kardemumma,mjölk,kaffe,mandarin och vörtbröd.
8.Ryggen är aningen bättre idag,förutom när jag sträckte mig efter julklapparna under granen
9.Martina och Robert upprepade ett flertal ggr igår kväll att jag var trash...jag tog det som något positivt,för det sa lisen att det var.
10.Lisen blev glad för min julklapp till henne och det är ju det som spelar roll
11.Imorgon är det juldagen,då ska jag gå upp kl 8 och plugga,sen supa till med alla gamla klasskamrater från gymnasiet + min gamla kommunist till granne...jag längtar!
12.KvinnoKollektivets Kokbok är hitills min bästa julklapp,tack IlseMarie.

GOD JUL mina käraste systrar
//Ella,en sann julälskare

XX Emporium (ladyfest)

jag var i Gent i helgen, det var ladyfest och skiiiiitbra! Jag fick än en gång dansa i mina rosa trosor. RC välkomnade folket med våra fina cheers, kostymer och dancemoves. Marijs med dragspel och mustach, Manu med blandat prickar och ränder, trummandes än på sin hjälm, än på sina stövlar, än på Marijs, än på golv och väggar. OCh så vi skandinaver i mest rosa och med ramsor för både händer och fötter och dansandes.
synd att Ragna inte var där, det hade varit perfekt med hennes egna lilla show.

Les Reines Prochaines uppträdde och de var SÅ JÄKLA BRA! har inte sett mkt som var bättre. nya grejen blir att gå på stan som de dansade i slutet. åååh jag blir alldeles glad när jag tänker på det. så jäkla fint! åååh, hon i silverkostym. och hon med håret. och hon med mössan. och tjockisen. och knarkisbruden. o j o j o j . . .

Och så var det Jess från Kanada som vässade pennor i fittan...
Manu som dansade poledance till ett band iförd hästmask.
Mer poledancing..
4 tjejer som sjöng med plast över ansiktet
Konstigt men kul och bra och inspirerande och peppande iaf!

Sen framåt 3 efter ihoppacknig, ombyte och en sista vända till köket var det dags att dra vidare till EFTERFESTEN på CHARLATAN. det BÄSTA JÄVLA PARTYT HÄR SEN NUIT BLANCHE! japp. bra musik, kul folk. Marijs och Manu är bäst! Cowboy-Älgen Elke också och Rwanda-tjejen. Manu dj'ade och det var bäst bäst bäst!

Nu är detdags att åka till Sverige, och det blir skönt men det känns ändå okej att åka tillbaka sen.

Smått hysteriskt,väldigt bekant

De där smått hysteriska känslorna som har kommit tillbaka de senaste veckorna är omedvetet efterlängtade.
Det känns lite som om Ella is back in business fast jag borde vara helt ur spår.Men det är väl det som är grejen,att man balanserar på gränsen mellan lycklig hysteri och "risken" att bli helt förtappad.
Skön känsla.

Om en vecka är jag i Kolbäck,åååh jag längtar efter baby!Men tills dess ska jag bli ett med lagboken.Alla har åkt/åker snart hem till sina städer så det blir jag kvar...som tur är så har jag ju hittat Fia mfl,och dessutom är ju Ilse och kidsen här.
Men jag ser ändå fram emot en lugn,ensam vecka med storstädning av Pumpan,umgänge med lagboken,promenader i skogen och inte alltför mycket öl.

Senast så skulle jag ju dricka bubbelvin.Nu så här efteråt har vi konstaterat att det är livsfarligt.Ungefär som min rosévinsupplevelse i Bxl, för er som känner till den.
Men kul var det tills jag vaknade uttorkad med svintohår och världens största tova!(+illamående och huvudvärk)

Sällskap är ju dock aldrig fel.

på kvällen låg jag i fosterställning hemma hos angelica och erika som bakade supergod pizza!Efter att ha ätit av den började jag leva igen så då bakade vi pepparkakskukar och drack cola light!

Söndag,julkonsert på stora torget med (I love)Barry!En riktig karl,osäkert dock om han är längre än mig.knappt.
Men julstämningen infann sig och jag sjöng glatt med i alla låtar på vackert utstuderad närkingska.

Nu ska jag sova,det blev alltför sen natt inatt.
Prostituton,öl och droger all inclusive.

Bara Ella

Pumpajul

101125-41



Min första Pumpajul,Lisen jag vill att du ska se hur jag har det,IlseMarie snart ska vi fira jul,Mikaela du vet att du är välkommen hit när du vill.

Ikväll ska vi fira en 21årig oskuld,dricka bubbelvin,trasha Pumpan(nejnejnej!!!) och besöka Kåren.

Det ska faktiskt bli lite mysigt med jul, nu när jag har fått upp min adventsljusstake på soffan...

Jul i Pumpan

101125-40


TIME OUT för fan

jag vill till Sverige.

bxl sucks dick (och vad tycker vi om suckers? -illa, illa)
/Lisen i ett segt jävla ekorrhjul

Tillägnat alla dem

Han som kränkte mig öppet i lördags,en halvmeter ifrån mig.
Han vars kön som säkert är som hans kyssar.
Han som utelämnade viktiga delar om sitt leverne.
Han som kommer och går,på sina villkor.
Han som var svagare än mig,som jag nästa dag drack espresso med.
Han som kränker mig på gatan i bxl.
Han som kränker mina väninnor.
Han som lägger en oönskad hand på min kropp.

jag är för snäll,för ung,för full,har för stora bröst,ler för mig själv på gatan,raggar,klär mig i kjol,har väninnor som gör exakt likadant.

Vill man ge det en hel blogg?
Måste vi börja kränka tillbaka?Måste vi öppet och högt snacka om deras kroppsdelar?
Måste vi bli tvungna att skriva av oss om alla dem som vi svär över och förbannar?

det skulle nog vara allt för skrämmande att se hur många inlägg det blir.

less är jag,trött blir jag.

Il est mort.

nej,jag vill inte.

Full som en kastrull

Allt började i fredags kl 06:20...eller kanske 23:30 dagen innan.
Hur som helst var jag ganska sliten när jag kom fram till Gbg,så efter en hel dag på stan så blev jag dragen efter ett halvt glas tjoff n'ice hemma hos oskar!Så när vi hade fått i oss en flaska vin och bekänt allt vi kunde komma på om våra hemliga liv i bryssel så begav vi oss till Liseberg!

Där tvingade Ilse ut mig på isen,full som en kastrull!Men det gick oväntat bra!Vi åkte inte in i några kids eller ramlade så det måste göras om.
Men efter kl 23 var vi alla helt slut och ella hade gått över sin gräns när det gäller alkoholkonsumtion,så kll 00:15 sov hon sött på oskars golv.

lördagkvällen började med fryspizza och annica på besök.Ett par flaskor vin,lite öl och två nissar i Pumpan.
När vi lyckats komma ner på stan och in på Pitchers och beställt våra Chimay blir grabbarna utslängda,och vi också...skäl:langning.
Hahaha..vilket jävla skämt!
Men Annica snackade sig ur det så vi två fick stanna.
Lite senare blir jag kränkt av ett par män,jag önskar att jag hade slagit ner dem.MEN jag sa ifrån,för första gången i Sverige!Fy fan vad bra det kändes,men vilka jävla svin som sen förnekar det!Arslen!

Efterfest hemma hos Anders,sen somnade jag väl inte förrän 6...

Men myssöndagen med Annica var hur skön som helst!Julmarknad,shopping,fika,film,hemkörd Maxmat,Anna Ternheim och sova!aaah

But why?
//allebalalle

det var som fan

jag är så jävla irriterad! har varit irriterad sen igår kväll när Lidia helt plötsligt stod i dörröppningen och pratade med mig utan att jag märkt varken att det knackat eller att Bella öppnat.
Jag var tvungen att dra upp mössan från ansiktet och svara och hon verkade som vanligt lite rädd för både min stökiga studio och Bella och Christian men pratade på trots sitt uppenbara obehag som var det enda jag kunde tänka på eftersom jag under inga omständigheter kan prata franska nyvaken. Hon babblade lite och sa godnatt. Sen dess har jag alltså varit irriterad. Just nu sitter jag och skakar med båda benen under skrivbordet. inte för, vad heter det... smygonani? utan bara ren rastlöshet och irritation. kanske beror det också på för lite blod i koffeinomloppet.

inatt är det minsann bara en squattare som får sova hos mig. jahadu det vill jag lova, den andra kan ju gå och... göra nåt annat.

nu ska jag kanske diska lite. det är 14 grader.

nyhetssammandrag från bxl

kan ju göras med ett OJ och en suck. jag är trött. otroligt trött. jag jobbar mkt. har bra familjer men det är ändå slitigt.

arbetsveckan...
måndag: 8.30-19
tisdag:8.30-19
onsdag: 7.30-9.30, 12-19
torsdag: 8.30-19
fredag: 15~24

plus att jag var ute och målade måndag och onsdag natt.

jaha... some Bella news:
hon åkte fast på GB idag men lyckades droppa grejerna. hon ska vara kvar i bxl medan jag är i sverige. på nyår ska hon på katakomb-kalas i Paris (men jag e inte bitter...).

just ja, Radical Cheerleaders har varit på Reclaim the streets i Gent och dansat till flat-samban och cheerat. Marijs var majorette, Ragna var en alien (en flashig alien, inte nån ful slemmig typ), My var grön, Maraj var röd och rosa och svart, Speedy var svart och rosa, Cynthia vet jag inte ens om hon var med, tror inte det och jag och Bella var snyggast med små rosa shorts (dvs mina trosor från åhlens). det kanske kommer bilder... det beror på My.

vi har hur mkt nya saker som helst i lägenheten. i måndags hade jag och bella en riktig partykväll. vi åt pannkakor med havregryn och riven morot i. på pannkakorna hade vi cassonade-socker, choklad och sirap. vi gjorde te i vår nya rosa tekanna, vi pysslade lite, jag skrev brev och gjorde julkort. sen gick vi ut och målade (oh, min babe vad snygg hon är!) och på vägen hem skulle vi ta lite cement så att jag kan göra ett konstverk av mina skor. men så fick vi se en byrå så vi tog den istället. den var tung. vi ska måla den och göra ett barskåp av den. vi mötte Delphine i trappen när vi bar upp den och höll på att tappa byxorna och dö av skratt. som sagt, en riktig partykväll.
i onsdags kirrade vi en shaker, så nu kan vi ha cocktailparty!
mkt nya grejer och mkt mat. idag var vi på ikea - noll koll, kokosboll!
jag har bakat pepparkakor med kalle. gott.

jag kommer till svea rike den 20/12 och stannar till 3/1. oklart var jag ska tillbringa tiden men antagligen mest i örebro och västerås. möjligtvis en sväng neråt landet men det är tveksamt..

nu är det dags för pizza och vänner (tv-serien alltså). när jag slutar i natt ska jag gå och signa och sen hem och sooova! det ultimata vore att vakna av att my darling player ringer på dörren.

uppdatering: jag har inte kollat på vänner. jag har ätit pizza och kollat på jättemånga sommarbilder från vasa och jag blir lite ledsen i hjärtat när jag tänker på hur splittrat allt är nu...
alltså är kvällens filosofiska fråga - blir det någonsin bättre?