Mätt i magen

Jag har precis käkat min första hemmagjorda köttfärspaj.Supergod och väldigt improviserad!Bra Ella,bra!

Göteborg var hur kul som helst!Det visade sig vara precis vad jag behövde.Jag läste Da Vinci koden på bussen så resan var inte heller alltför dryg.Oskar och Anna kom och mötte mig,det första vi gjorde var att sätta oss på en pub och dricka belgisk öl.(Westmalle triple).sen kom Emmi!Helt underbart att se henne igen,hur kan det ha gått ett helt år?Kvällen fortsatte i ölens tecken,först med Stella Artois och Grimmbergen hemma hos Oskar.Sen begav vi oss ner på stan för att träffa Christian och dricka ännu mer öl(Westmalle duble)...
Det var helt hysterisk kul att träffa Christian igen,skrattade hela natten tills jag hade ont i käkarna.Så himla kul att vara gänget igen,exkl de som blev kvar.Allt kretsade ju kring kärlek,sex och droger hela kvällen,precis som vanligt var det!Helt underbart....och vår käre lille norsk såg faktiskt välmående ut.Mycket skönt.

Dagen efter gick jag och Oskar ut o käkade frukost och blev attackerad av en mördarmaskin till duva.Sen mötte vi upp Christian och brunschade och skrattade ett par timmar till.
På eftermiddagen blev jag överlämnad till Tant A.Mycket att prata och skvallra om såklart så vi pratade konstant tills kvällen över vin och dessert.

Målet var Ilse och Sparven på kvällen,och dit kom jag.Kärlek,mys och god mat.Systra mi!

101125-77
Jävligt dålig bild,men här har vi dem!

Inför veckan
Ilse och jag snackade och tyckte att vi kom på en bra idé om maten.Alla vi tar varsin dag då vi står för att köpa maten och laga lunch och middag till alla.Då får man välja själv hur mycket man vill lägga ut på mat och dessutom är det garanterat att vi faktiskt får mat varje dag,för en gångs skull.
Jag är först på plats och lägger ut pengar till  frukost för alla för hela veckan,ni ger mig pengar sen.Vi kom också på den bra planen att jag eller mix går till systemet på lördagen så vi har nåt till söndagkvällen.
Så vad säger ni?
Det blir ju två dagar kvar under veckan och då kan vi ju käka ute alt. orkar nån laga mat en gång till.:)

Även påminnelse om att alla ska ha med sig sängkläder och handdukar själva till lägenheten!

Så det var det,nu har jag gjort mitt.

Nu ska jag lägga mig i soffan och vänta på micke!mmmm!

Syns nästa vecka darlings!


nu ni brudar, snart kommer sista delen av kollektivet till sverige!

fast egentligen vill jag inte åka. jag kom ju precis hem från semester!
Jag, Sophia (couchsurfare från gbg) och Bella åka till Paris. Sophia för att åka vidare, Bella för att turista och jag för att sexturista som Bella uttryckte det.
Tur för oss att vi fick bo hos min gamla flamma och yay vad glad jag blev när jag än en gång fick samma övverraskning -hon vill ligga med mig! haha. jahaja, får väl ställa upp då, tänkte jag... men det var lite svårt att få till det när bella och sophia sov på golvet bredvid. nästan så att det närmsta sex vi kom var grovhånglet på dansgolvet. så då tänkte dom finkänsligt att de skulle sova nån annanstans en natt men det slutade med att vi fick höra av oss till massa skumma couchsurfare och sen sov alla hos julie ändå.
massvis att göra, inga pengar på mobilen, måste säga hejdå till alla innan tisdag och måste städa, packa, bära ner grejerna vi hittat på gatan och bära tillbaka familjens grejer. ajaja. inte kul att flytta. ont i hjärtat. ajajaj. men jag väntar mig helande stunder på ön. vet fortfarande inte riktigt hur och när jag ska ta mig till ön men det löser sig. det gör det alltid.
kom hem imorse kl 04 efter en galen bilfärd med en 50årig flygvärdinna som körde mot rött 2 ggr framför polisen, nästan krockade med polisen i en rondell, körde 100 på 10-sträcka... galet. men en kul historia. alla motorvägar var avstängda så vi körde runt runt runt inne i stan i 2½ timme. fint. inte konstigt att killen blev despo o började hetsa snuten. nu kan jag allt om vägbeskrivningar på franska efter resan med gps. ojojoj. huvudvärk. borde ha kunnat franska om relationer, kärlek osv ist. kände mig ganska dum i den diskussionen med julie. men det ordnar sig och om hennes älskarinna från toulouse inte är där i slutet på augusti ska jag bo hos henne och stanna några dar. det vore himla fint det.  hon är en sån jäkla bra tjej.

sorgligt men jag kanske inte har några medeltidskläder på veckan. jag kommer inte hinna hämta dom...

rendez-vous

Åker till Göteborg om 15 minuter.Har känt mig ganska trött och inte haft nån lust att åka runt,ville mest bara vara här hemma nu när man är ledig.
Men nu är jag pepp som fan!Det ska bli skitkul att träffa Oskar,Emmi och Christian ikväll över en massa öl precis som förr i tiden.Skratt och öl hela kvällen...fan det var nog exakt ett år sen jag såg Emmi sist.

Imorgon ska jag var hela dagen med Tant A.Ska bli skönt att prata som vi alltid annars gör.
På kvällen blir det hem till Ilse och Sparven...och sen hem onsdag.

And you now what?
Nästa vecka börjar medeltidsveckan...

Sluttampen

Nu bär det av söderut igen.
Har haft en trivsam vistelse här uppe och är kär.
Jag borde nog inte bo i stan. Det har jag alltid vetat, men nu inser jag hur skönt det vore att bo mitt ute i ingenstans. Det är så vackert här. Och så härlig luft! Men! Vattnet är alldeles för naturligt för min smak, allt klor hemmavid gör ju att man knappt behöver tvätta håret med shampo, här ser jag ut som marilyn manson på tältsemster efter en dag. Har varit på besök i åre chokladfabrik. Mums! Och sett när dom blåser glas i åre glashytta, vacket! Shopping i Norge var en riktig höjdare, vilken super-rea! Sparven shoppade mest av alla! Jag fick iaf två nya klänningar och ett par supersöta ballerinaskor för 45 nok!
Snart flyttar vi! Snart! Ska börja packa och käka på papptallrikar sista veckorna :P

Njuter av sista dagarna på semestern, gotland närmar sig med stormsteg!

Kärlek!

Kulturella ella

Ont i vaderna och fötterna!Vi har gått och stått heeeela helgen verkligen,men det har varit riktigt trevligt hela tiden.
I fredags var jag och Micke i Hova på medeltidsmarknad.Det var kul men kan inte påstå att jag blev imponerad av utbudet direkt.
Men jag tror en viss grabb blev såld på medeltiden,vilket gjorde mig superglad!

Sen kom annica och vi har lyxat oss med restaurangbesök,godis,fikande,lite shopping,öl och vin.Idag var vi till och med kulturella.Först var vi på en utställning på länsmuseet,det var okej.Många fina visdomsord men konsten?njaaa...höjdpunkten var slottsvandringen.Faktiskt intressant att höra dess historia även fast det bara var Karl den 9e som fastnade i min hjärna,tillsammans med Jean Baptiste Bernadotte och häxbränningen.Nicolaikyrkan har uppenbarligen används till ganska varierande aktiviteter genom åren.Både krönt kungar och dömt häxor.
Men något som störde mig var att landshövdingen hade lagt beslag på den (uppenbarligen) fina delen av slotten så det fick man inte se.

Vi lekte detektiver hela lördagen då vi misstänkte olaga inneboende hos grannen,så vi tejpade dörren och ringde trygghetsjouren.Men kom sen fram till att hon bara glömt lampan på...slutet gott, allting gott.

Imorrn blir det Naturens hus med bad.På tisdag Konsthallen och utställning på slottet.
Utflykter is the shit!

Munkfotbollen igen...

Okej,vi har fått en utmaning av Broder Mattias(som dessutom efterlyses)...nunnorna mot gråmunkarna 2008.(se kommentarerna från det inlägget)

Vad säger ni,ska vi styra upp det här?Vi måste ju ha lite nakenfotboll under veckan...

Annars,hur många ska jag anmäla till medeltida balladdanskursen?Det är obligatorisk närvaro för kvinnokollektivet.Det blir kul,jag lovar.:)

puh


Nu är det mycket nu. För lite sömn under alldeles för lång tid börjar verkligen sätta sina spår. Är as trött och har ont i huvudet. Och jag som aldrig har ont i huvudet. blä.


Har haft fullt upp som vanligt med att åka bil än hit o än dit, mellan jobbet, landet, pärkträningarna, kompisarna o släkten. Måste lära mig o säga nej till saker o ting, men varför ska allt vara så kul??

Har spelat pärk nu under både torsdag o fredag, vi spelade frampärk i torsdags, vann två av fyra matcher men gick inte upp till nästa "division", sen spelade vi bakpärk på fredagen och då vann vi alla tre matcher!! Hurra så där gick vi upp iallfall.

okej inser nu att ingen fattar vad jag snackar om, men det är bara att säga grattis och göra tummen upp så kommer ni undan med det =).

Nu måste jag verkligen gå o sova inna jag imorron; går upp vid sju för att åka till Stånga och se pärkmatcher ( Pappas, Arvids och Andreas) sen åker jag alla mil in till stan (igen) till två för att jobba till nio innan jag går hem och dör i min säng för att sen börja jobba sju igen.

Så, nu har jag gnällt färdigt. Godnatt.

andra etappen

Inte som vi tänkt oss.
Av olika anledningar var vi tvugna att avstå piteå och bege oss "raka" vägen upp till Järpen.
Här är vi nu. Dricker vin, umgås, badar badtunna och planerar för vistelsen. Vin är trivsamt.
Träffat fler delar av släkten Sparv. Spännande, och trevligt. Återkommer om fler oväntade händelser.
Planerna är en shoppingresa till norge och en tur till nån liten stuga i skogen.
Undrar när vi får tillfälle att vara privata.
Saknar min allra käraste syster.

Kärlek Syster, jag är hos dig, trots allt.

Första etappen

Nu är vi på väg!
Lämnade Götet igår förmiddag, hann knappt ut ur stan innan varningslampan för kylarvätskenivån började lysa.
Typiskt. Bara att svänga in på en mack och åtgärda problemet, glömde tanka vilket gav oss ännu ett stopp. Sen är det klart att Herr Sparv blir hungring 30 minuter innan vi anländer till Örebro och kräver ett stopp på BK, inte mycket att göra då det var han som körde.

Sen. Sen fick vi beskåda Leopold, det senaste tillskottet i Hercules skaran. Som en liten bulle. Fick äran att rapa den lilla krigaren, men jag måste nog öva lite mer, för det gav inte önskat resultat, det gav inget resultat alls faktiskt.
Middag i Ekeby med mor och far. Fick med Ella, vilket lättade upp det hela. Tack älskade vän! Somnade som en stock och drömde mardrömmar om spökande tvättmaskiner på landvetter och när det gått över så drömde jag att jag hade ett förhållande med en av mina kollegor. Läskig natt på det hela taget.

Frukost hos Johanna och sedan avfärd mot dalarna. Förutom alla långsamtkörande fordon så förflöt allt som det borde. Hann med en sväng på loppis innan ankomsten till Clas Ohlson byn. Har blivit snuvad på min käreste som har en massa saker för sig som är viktigare än mig. Men det kanske kan ses som en ursäkt att gå och läggas sig.
För nu är jag _trött_

Piteå imorgon.

Dagens hatobjekt

Idag hatar jag EXCEL med hela mitt hjärta.Jävla idiotstörda officeprogram!Jag har ju gjort min helt gigantiska tabell och nu vill jag ha ett par stapeldiagram,är det för mycket begärt eller??Jag provar om och om igen på olika sätt men det går bara inte.Om internet hade funkat(vilket det inte har gjort ordentligt på 3 veckor ) så hade excels onlinehjälp kanske gjort nån nytta men sånt flyt ska man ju inte ha.Den hjälpen som inte var online kunde inte hjälpa mig heller,inte ens annica kunde hjälpa mig.
Jag kan ju tillägga att jag är själv på kontoret i ett par dar för att hanna har lämnat mig för almedalsveckan.(3 år sen vi demonstrerade med Lars Ohly alltså)
Fan idag kände jag mig värdelös och hopplös.Imorse var det skönt innan jag satte mig med excel..då räknade jag hur mycket som helst utifrån tabellen,drack kaffe och sjöng med till Pop non stop.Men sen förstördes den fina stämningen.

Idag känner jag en viss melankoli,kan bero på excel och mina usla mattekunskaper eller så har allt desperate housewives-drama gjort avtryck i min hjärna.
Så jag ser fram emot veckan.Öla och semesterplanera med fia,fika med huss,kaffe med anders,jogga i skogen,hova medeltidsdagar med micke och turista i örebro med annica.Det kommer bli en mysig vecka!

lisen på roskilde

Roskilde ær ÆNTLIGEN ØVER! haha, vilken jævla resa... børjade lørdag førra veckan med att åka husbil till køpenhamn, sen roskilde.... i leran. med mkt fina mænniskor o bra konserter men alldeles før mkt regn och lera och kyla! och nu sitter jag på flygplatsen o hittar inga flyg så jag måste ta den fucking jævla bussen till bryssel.... 15 timmar på buss har jag att se fram emot. men har jag stått ut så hær långt kan jag væl klara mig lite till antar jag.
nu ska jag ligga i sængen/ stå i duschen i en vecka!

Hej hej du!

Jag måste ju säga att jag är riktigt nöjd just nu!

-Inga könssjukdomar
-Klarade hemtentan(och vi diskuterade hur viktigt det var med kommunens roll idag på jobbet,10poängare ju!)
-Micket gör mig pigg och glad varje dag
-Det blir bara trevligare och trevligare på jobbet
-Snart semester!
-Mitt shoppingförbud är snart över...på gott och ont.
-"After work öl" med tjejerna.Skitsnack,öl och pommes är bra för själen.
-Ny mobil till slut!Jag känner mig så grymt uppdaterad men den gör mig lite nervös...för många funktioner.

Nu har jag läst alla ca 100 likabehandlingplaner i Örebro län och nu har jag börjat med en gigantisk tabell med statistik över skiten.Det är så förbaskat tråkigt,tur att hanna och jag brygger kaffe konstant för att hålla oss i form.

Lisen, är det Roskilde nu?

7 ÅR!

GRATTIS Kära 3/4 av Kvinnokollektivet på bemärkelsedagen som vi alltid glömmer bort.Men inatt så drömde jag om det och vaknade med känslan av att ni var nära.
Tänk vad små vi har varit tillsammans och hur vi har växt upp ihop,växt ihop,växt isär och växt ihop igen.
Alla sömnlösa nätter utan morgondag vi har haft ihop.Alla fanstyg vi hittat på,alla lögner vi dragit för äldre män och sen all denna systerkärlek.

Det är häftigt hur vi har gått från att vara 14 och 15åriga småtjejer med en fantasivärld utan dess like till att vara "vuxna"(hahaha) unga kvinnor med visioner och framtidsplaner.

Ni är de mest värdefulla för mig.