Vad fan har Ylva för rätt till Porschen?

Det har vi diskuterat och resonerat om idag.Rättsfall är kul.Mycket bättre än att läsa avtalsrätt.

Lisen,min lilla läckerbit,alla minnena,fina,fula,roliga,fantastiska,sorgsna.Ja,alla gånger du gick på GB med mig och jag svor och svor över den jävla överklasskärringen.Alla gånger du var så söt och hjälpte mig med allt och höll mig vid liv(och överklasskärringen,hade gärna utövat dödning på henne!) och lugnade och piggade upp mig.Allt det kunde ske på GB under en kvart med Trollet i släptåg(eller snarare fastspänd i vagnen eller klättrandes på nån hylla).Det var en speciell tid.Nu är Bascule ditt.


Själv har jag en ny stad att erövra.

En färgglad barack i Örebros getto ska bli mitt hem.

Men jag har iaf registrerat mig hos Folktandvården och ska dricka rödvin med Angelica ikväll.

Jag skulle ju skriva ett helt inlägg om att åka tram....

Att åka tram(i Bryssel) av Ella.
I Bryssel kallas spårvagnen för tram.Uttalas som på svenska fast med ett fransk rrrrr.Säg absolut inte träm.
Jag och de andra spenderade mycket tid på att tjafsa om vad tram heter i bestämd form singular på svenskfranska.Enligt mig,tramexperten,säger man trammet(ex;jag sitter på trammet),de andra hävdar att man ska säga trammen(ex;jag tar trammen).Men vi är överens om att man säger ett tram!

Att åka tram är en konst,förunnad allt för få.När du bosätter dig vid en tramlinje innebär det att du kommer få mycket tid till reflektion och tid till att gro en speciell hatkärlek till STIBs tram.STIB motsvarar ex. SL.
Bor du vid en tramlinje där du går på ovanför jord men sedan går av under jord(i sk metro) inne i centrum har du en lång resa framför dig.Trammen stannar vid varje station i säkert 2-3 minuter och kör i vanlig trafik och kör ganska ofta på folk eller drabbas av "det-ligger-nåt-på-spåret-syndromet" som tar minst 5 min att åtgärda.Chauffören är en social varelse och träffar alltid sina polare under jorden(i metrosystemet alltså) så då måste han absolut stanna och snacka ett par minuter.
Du kanske tror att du har tur ibland och inget av ovanstående inträffar,men sen när du bara har kanske 4 stationer kvar så stannar trammet i en tunnel.Då har ett tram längre fram på linjen problem så då drabbas alla tram som kör/korsar dess linj.Tram kan ju inte köra om varandra.Så det är därför du blir så bitter när du stått och väntat i 20 minuter på ett tram och så kommer det 3 av dina tram på raken.För då har de stått i kö och väntat på ett annat tram.Då är alltid frågan om du ska ta det sista trammet där det är minst folk eller är kommer det att hamna i kö?

Konsten att komma på och av ett tram:
Tänk på att inte ha för tighta jeans,för kort kjol,för höga klackar,för mycket packning,va inte för kraftig,ha inte för breda axlar,va inte för gammal,va inte handikappad och för guds skull,ha inte barnvagn!!Det är ett avstånd på minst 50 cm mellan mark och första steg på trammet.Dörrarna har en stång mitt i så bara smala och barnlösa kan komma på.Genomtänkt,så klart.

Vett och etikett på trammet.
Om du är tjej och ska åka tram gäller det att vara med och ha koll på var du fäster din blick.Titta inte på män,om du inte vill ha hugg!
Det är alltid förbannat trångt och varmt.Alla luktar inte mumma och alla är inte trevliga.Men det finns många söta tanter.Kommer det en tant eller en mamma ska du genast ställa dig upp,säga "Madame" och ge henne din plats.Hjälp till med barnvagnarna och putta upp tanten så hon kommer på trammet.
Det går ypperligt bra att tjuvåka.Skulle de stora biffarna(kontrollanterna) komma är det bara att prata engelska så kommer du loss.

Vad är det för fel på trammen?
Det hoppar,skumpar,lamporna blinkar och det bromsas så alla flyger hit och dit.Vänj dig.
Vänj dig vid att var tredje tram du åker har något fel och att det blir stillastående eller att dörrarna går sönder eller/och fastnar i tunneln(du och dina barn får klättra ut på spåret).
Ditt tram kommer alltid att komma för sent,ibland kommer det inte alls.

Nyheter på tramfronten:
De har tagit in nya tram som verkar mer stabila och bekväma.De körs inte så ofta men STIB har ändå gått ut med att de ska köras jämt och att ditt liv nu kommer bli så mycket enklare.
Lita inte på STIB.Det ger dig bara mer problem och gör dig argare och argare.Du får åka det gamla trammet till en viss station.Där måste du gå av(tanterna skriker!sant!) och vänta på det nya tåget.Mina hoppfulla vänner trodde att det nya trammet  kommer att stå och vänta där då.Men icke.Då får man vänta i 10 minuter på det nya.Lägg till 10 min på din restid.Om du har oflyt(eller flyt?)så kommer ett annat tram(annat nr) och kör dig halvvägs till centrum,du måste gå av på Midi och byta tram för att till slut komma till Börsen.

Ja,du tjänar på att gå.

Därför tycker jag om tram ibland:
Du får som sagt var mycket tid till reflektion.Mycket tid att på trammet studera människor vilket jag tycker är mysigt.Det är en tid jag avsätter till dagdrömmeri.Att lyssna på musik i mörkret och titta ut kan vara det skönaste som finns.

Tramtips på webben:
www.stib.be
om du vill se skönheterna.

A bientôt
Ella

det blev lite varmare, jag blev frisk och glad! (Lisen)

Igår i parken hände någonting väldigt oväntat. Jag träffade Frida! Hon såg mig gå ut och ropade, jag vände mig om och där står HON! av alla människor... Jag blev jättejätteglad och vi kramades och pratade och bestämde att vi skulle ses senare. Så vi spelade lite basket på kvällen, gick in till stan. Kollade på solnedgången vid Place Justice och bestämde att vi vid tillfälle ska hoppa över till taken bredvid hissen. Jag som trodde att hon hade dragit till London eller Paris.. men så är hon kvar här! Och bor i Bascule! It's amazing!

Frida fick mig att inse vilken bra deal jag gjort som jobbar 20h/vecka och får en lägenhet, mat, 400 euro i lön och studiebidrag. Så nu ska jag rycka upp mig, jag har massa grejer att fixa! Det första är att fixa en sovsäck till helgen eftersom jag och My ska sova i tält. Weeey! Har inte sovit i tält sen vi campade med global klass.

Ella vet du, jag har tagit din t-shirt och satt den på min ikea kudde som är formad som en överkropp. du vet, den med kvinnotecknet. så jag kan ligga med dig varje natt!
Åh vad glad jag är att du och Fanny kommer hit! om 5½ vecka!

det är lite jobbigt att bara kunna skicka kärlek över internet. inte prata i telefon, inte se dig, inte röra vid dig... och lappen du skrev. "prata med din fru", det funkar ju inte eftersom jag inte har varken dator eller internet eller skype eller någonting än!

men jag mår bra nu. jag har varit på PQ och köpt surdegsbröd. Pain du siègle. och nu ska jag gå och köpa mat för andras pengar, hihi!! :D
(gå på GB och tänka på alla gånger jag handlat med dig där Ella när du varit förbannad på Sara...)

Minnen från sågen

Har just anlänt till bunkern efter en tuff skolvecka.
Studiebesök.
Först var vi i Kolbäck och synade produktionen av kyrkträ. Litet (typ 2500 m3 sv/år), lövträd men rätt trivsamt.
Dagen därpå gick resan upp till Mockfjärd och Moelven Dalaträ. Rätt mycket större (170 000 m3 sv/år (?)) och fruktansvärt långtråkigt, tristessen var total och så var jag där igen, som en fågel i ett ägg...men jag är inte fågeln, jag är ägget. Frågan är vad det som vill röra sig inuti mig är...tål att tänkas på, för det lär vara nåt större än både fjärilar och små barn. Månne är det rastlösheten som har blivit så stor att den tar sig form för att göra sig påmind? 

Sova hos Fanny, träffa Linda, underbart, underbart! Rödvinsfläckar över hela bh:n dock.

Så, äntligen; idag. Bergkvist Insjön. Stort (330 000 m3 sv/år) och fullt av mysiga minnen. För om sanningen ska fram så minns jag det mesta från sommaren på sågen som rätt härligt. När vi städade magasin och jag mest försökte smita undan för att smygkika lite på...jaaa, inte var det sjödal jag ville se arbeta med att sopa och skyffla i bar överkropp i alla fall. Eller när vi satt och grävde i gaskammartorkarna och fick reda på det mesta om varann, och då speciellt dom delarna i våra liv som handlar om...kärlek, eller killar? och allt annat också, såklart. Sömniga minutrar nere vid sjön med illusionen. Storslagna planer och djupa funderingar. Fast det är klart...inser väl att jag är rätt bra på att romantisera hela den här sågverksgrejen...för hur mysigt kan det bli att skyffla, sopa och gräva spån, bark och flis?
Men sågverksromantik är inte helt fel, även om jag lider svåra kval inför framtiden. Det här känns bara mindre och mindre rätt. Men någonting ska jag ju göra efter jul också. Den som vet vad får gärna berätta det för mig också!

Imorrn bär det iväg igen, syster och jag tar sikte på göteborg, igen. Man kan aldrig få för mycket av det goda.

"Jag får vara människa för dig
Till och med när jag själv förnekar mig den rätten
Till och med när jag är liten för dig
Till och med när självförtroendet växer över alla rimliga gränser "
Tack Lisen för att du presenterade mig för Maud Lindström

Ilse på villovägar, igen.


Lisen har tråkigt, Lisen vill göra nåt vettigt med sitt liv, det här känns inte vettigt... än.

om vi ska ha ljudeffekter till vår gotlandsgrej vet jag hur det låter.... "klitt klitt" som kalle säger när han försöker säga klick klick.

igår väntade jag på bussen i bascule i 40 min. jag skulle till place lux. men jag blev sur och trött och gick hem.

ikväll kommer christian på middag. jag har fått en stekpanna, riktiga glas och tallrikar nu! och ett duschdraperi!
ska träffa isabelle imorgon el på fredag. jag borde träffa sälen först annars kommer jag bli tvungen att säga att jag träffat hans kusin... och han gillar ju inte henne.
nästa helg ska jag till Hasselt och nina. riotgrrrlkollektivet ska göra klart fanzinet som påbörjades i februari... ska bli kul att träffa sara och kim. och nina! men först är det möte inför demon, undrar om det är hos garcia loca? det är det säkert...

tom. tänker ingenting. vill ingenting. vill att min värd ska sätta på värmen för det är kallt hemma. men det lär han ju inte göra förrän i oktober/november.


Listade saker från en bra dag

Idag har varit en bättre dag för att jag;
1. har fixat inloggningen på skolan
2.lärt känna lite nytt folk
3.101125-14knarkat alvedon och naturläkemedel
4.köpt nässpray(jag kan andas igen)
5.läst klart de tvåhundra sidorna
6.låtsats att jag läst lagbokens alla paragrafer om avtalsrätt(lalalala...)
7.har bekantat mig med univesitetets feministgrupp!De blev glada och jag blev ännu gladare!Tänkte försöka starta upp radical cheerleaders!
8.pratar med Rasmus på msn,det var längesen sist
9.pratat med Björne(som är nyopererad!)
10.skaffat mig en studiegrupp och fått en seminariegrupp
11.ska gå på vikingamarknad i helgen
12.läst om IlseMarie i Centerpartiets tidning från Kumla
13.sett på TV(gud så skönt)
14.älskar att vara själv
15.fått sms av Lisen

...små enkla ting...förnöjer och förhöjer...

dessutom unnade jag mig en ny kjol från Indiska för 50 kr(istället för jeu-de-balles budgetshopping)





äntligen hemma!

mitt första dygn i Bryssel var väldigt spännande! det började asdåligt på flyget med att jag satt brevid en kvinna som skulle tvångsintas på psyk dan efter och hon visade sina tvångsopererade bröst för killen som satt bredvid henne på andra sidan. Hon fick en ångestattack och drog sönder sin tröja, grät hysteriskt, tittade mig i ögonen och sa att hon ville dö. Det var en väldigt obehaglig resa...  Sen träffade jag två pers från Brasilien som jobbar som artister och är med i Alegria (Cirque Du Soleil) och jag pratade mkt med kille som satt bredvid psyktanten och han skulle va praktikant (surprise!) hos sossarna i Europaparlamentet.

Efter ett trambyte vid Churchill (känner du irritationen Ella?) så mötte My mig vid Rue Saint-Georges 80 där jag numera bor och hon vaktade mina grejer när jag hämtade nyckeln hos Silva. Väl inne i lägenheten konstaterade jag att det saknades en del grejer... Duschdraperi, köksutrustning, tallrikar, bestick, lampor osv.. det var ändå ganska trevligt att sila teblad genom hålen i locket på kastrullen och duscha utan draperi för att man aldrig gör det annars...
Vi drack te och pratade länge, sen skulle vi fixa sängen och det var ju också ganska spännande. Vi låg länge på golvet och tittade och kände och försökte klura ut hur man skulle fälla ut den innan vi av en slump fick ner den.
På morgonen gick vi hem till My som bor jättenär, 10 min bort bara (gare d'Etterbeek). Sen åkte vi till Midimarknaden och köpte kryddor, grönsaker, köksgrejer m.m... Härligt!
Hem och äta lunch, sen packa upp lite och iväg till Micke o Jadranka på middag. Det var precis som vanligt och jättetrevligt såklart! Konstigt att se mitt gamla rum, det luktade som vanligt och såg nästan likadant ut som jag lämnade det. Sen skjutsade Jadranka alla grejer till min lägenhet och så sprang jag till trammet för att möta My.
Vid Place Justice kom kontrollanterna. Och jag och My slapp 72€ i böter eftersom vi var ovetande turister.
Vi gick ner på stan, så himla vackert! och så satte vi oss på Café Central och drack öl, ritade och planerade.Vi gick över Grand Place när vi skulle hem och då var det ljusshow på stadshusbyggnaden, superfint med musik till. Jag älskar Bryssel!

Sen åkte vi hem och drack te och åt nötter och lyssnade på musik, och där slutade mitt första dygn i Bryssel. Ganska bra gjort på ett dygn tycker jag.

Mina kära systrar, vet ni vad? I helgen är det medeltidsmarknad i Tubize! Och jag och My ska jobba där! Och det bästa måste nog vara att JAG SKA VARA MUNK!

Magali har ringt och ville att RC ska va med på en demo om några veckor. Ska på möte nästa fredag.

Lägenheten var större än jag kom ihåg den och jag vill att ni kommer och fyller ut den!

Kärlek från Bryssel genom Lisen

Självömkan

Feber igen,70 sidor skadeståndsrätt kvar,fel inloggningsuppgifter på universitetet,lisen har åkt...folk försöker prata med mig på msn...bertrand försökte kommunicera med mig men jag blev bara irriterad.Fåordig och saknande skithög.Visserlingen var det jag som bad om hans msn och började prata med honom..men va fan!!Äsch,idag är allt fel.
Det började med en lovande morgon med kaffe och avtalsrätt,sen blev näsan täppt så jag fick sluta andas ett tag och gå och lägga mig.
Skadeståndsrätt är ett helvete mina vänner!

Jag träffade iaf MVH-grabben igår,till slut,efter mycket om och men,och vad slog mig?Jo fan vad vi har det trevligt tillsammans!Verkligen jättetrevligt!:)Alltid mycket att prata om och timmarna flyger förbi.Så det var ju bra...

Ilsemarie kom hem igår,så jag fick massera hennes rumpa.Björne har ju lärt mig knepen...och att "smärta är bara en högre form av njutning"....buhuuu...det är ingen som trycker på mina skinkor längre!!

Borde verkligen börja med immatteriel rätt nu..och borde gå på nollning ikväll...men fan det är så typiskt att man ska bli sjuk nu.

Dagen är hopplös.Är mer kaffe svaret?

Pratade med Mix igår,verkar skönt att inte ha internet.Då slipper man det där med att fläka ut sin självömkan på såna här platser.Nu känner jag ett visst tvång och njutning av att försöka förpesta er tillvaro för att jag själv är så lååååg!

Systrar!Emmi!Nån annan som läser den här bloggen!Upplys mig!Gör mig glad!Berätta för mig om kaffe är svaret!

/Förtappad Ella

Till Dig

Darlings
För att jag kommer sakna din närhet, värme och kärlek varje dag vi är ifrån varandra.
Je suis ta femme, toujours!


200 sidor civilrätt och fixa hemförsäkring

WHEN I SAID I WANTED TO BE YOUR DOG,
 I JUST WANTED TO LICK YOUR FACE

Dirty Dancing @ MIRANO

Dirty Dancing @ MIRANO

Bruxelles... tu me manques!
Faire d'amour dans une boîte, Lisen

jag då?

Jag har inget liv här, mitt liv är i Bryssel!
Jag blir avundsjuk när jag hör hur ni kommit igång med era nya liv. Ilse med skolan och sin pojk, Ella med skola och vän från Holland! Det ska jag minsann berätta för Nina, plus att Boten Anna ligger bra till på Hollandstoppen -på svenska!

Mitt liv börjar imorgon. Jag slipper gå till okänt folk och hämta min nyckel, jag kan gå till Silva. Lite synd egentligen för Rue Stanley är närmare min lägenhet än Rue Camille Lemonnier.
Sen går jag till min lägenhet och dumpar grejer, ringer My, Christian (Vincent och Hervé) och förhoppningsvis tar jag sen trammet tillbaka in till stan och dansar! Eller till My bara och dricker te.
På söndag går vi på marknad.. vi åker till jeu de balle och spanar efter jackan jag och frida hittade sist, sen till midi och köper frukt och grönsaker. Dumt att mataffärerna är stängda på söndagar.
Det ska bli spännande att kolla mitt belgiska konto...
På måndag ska jag träffa Silva, sen ska jag ringa Nathalie och höra när hon börjar sin barnmorskeutbildning på St. Luc, om hon är ledig och hinner ses... Jag ska ringa Magali och prata om RC, jag hoppas vi fortfarande får öva i Vie Féminines lokal. Eller hos Garcia Loca, anarkistkollektivet.
Jag ska hämta mina grejer i mitt gamla rum. Mitt gamla, fina, STORA, fräscha rum med högt i tak och stora fönster. Som jag byter mot en liten skabbig etta. Det är jag glad för!

Fick betala lite dyrare än jag tänkt för biljetten men det gör inget när jag tänker på att min stackars plastbror nyss fick en räkning på 20.000 på bilen som bara stått medan han var i england...

malplacerad Lisen (som har namnsdag idag)

Trä och teknik

Klassresa till göteborg, himla härligt. Klassen (som är väldigt liten) klagade över extra kisspauser på vägen ner orsakade av undertecknad, men jag vet att dom kommer sakna mig när dom får åka hem utan en Vilsen Ilse. Så sitter jag här och njuter av ensamheten och nakenheten i pojkspolingens lägenhet (han jobbar till midnatt =(...) och glädjs åt att Ella har funnit sig tillrätta i mitt liv.

Och mässan då? Jodå, det är mycket maskiner och mycket karlar. Idag skulle vi vara ambitiösa, men det började med en mysig men ineffektiv morgon som fortsatte med en seeeg förmiddag som mynnade ut i en trivsam eftermiddag vid långshyttans monter (oj, så mycket öl dom bjöd på).

Har just lyckats ta mig ut hit till lägenheten och det helt utan bekymmer, lyckades dessutom träffa trettioettan, så jag slapp gå så långt från bussen *duktig*
Så ska jag hoppa in i duschen och sedan plocka fram penna och papper, slå på tv:n och försöka hålla mig vaken tills grabben återkommer. Kan bli riktigt svårt.

Mamma Vera är bra härlig!

Väntar, längtar och vill.

Kärlek vänner! // IlseMarie

Första dagen som student

Så var första dagen avklarad.Huvudvärken har släppt,men händerna värker,jag,luktar svett och har antagligen ganska taskig andedräkt också.
Ett fint avslut på en första dag.

Jag gick upp ur min bunker 7:15 imorse,var ensam hemma,så jag lyssnade på Shakira högt och sjöng med med skrovlig stämma(lisen har smittat mig),hoppade på bussen där jag köper pendlarkort för landsortstrafiken!Oh Yeah!Innan jag gick på bussen hade redan 3 personer i vårt lilla samhälle hunnit hälsa på mig,och sett ganska glada ut.Helt otroligt att folk är så trevliga ute på landet.
Hmmn...jo...sen registrerade jag mig och satte mig utan för första hörsalen.Blev bundis med en lång blivande psykolog.
Introduktionen till Universitet var inte så givande men nåt fick man ut av det.
Efter det fick vi till slut se vilka vi skulle sitta med de kommande 4 åren.Då var det dags för Campusvandring för Rättsvetarna..men jag tror inte nån hörde nåt.Alla gick mest runt och tjattrade med alla.En snubbe från Maastrich(det du Oskar) ska gå med mig i 4 år!Det gjorde mig väldigt glad,inte bara för att han var från Maastrich(i Holland),men han var en hyvens trevlig grabb,höll på med politiska frågor,hade rest runt till annorlunda platser som volontär osv.Sånt gör mig glad.:)
Annars var det så klart massor av brudar!Är fortfarande inte van att se så många snygga blondiner överallt.
Lunchade med två tjejer,en barnmorska och en som backpackat i Sydamerika.drack kaffe med en lärarstudent.
Tittade på gymmet.Ska skaffa gymkort!Pratade med bibliotikarien och gjorde mig bekant med många toaletter på skolan.
Sedan mötte jag en supertrevlig tjej innan ProgramIntroduktionen.200 sidor Civilrätt tills på tisdag.jag har köpt Lagboken.Den är tung som fan(därför ont i händerna) och ska vara med varje dag i början.Vem behöver gymma egentligen?
Buss till stan,traska runt(med lagboken),gå till Hälls och fika(de har gjort om ordentligt),tillbaka till universitetet.Första nollningskvällen.Fick en nollningsbricka,pratade lite,namnlek,gick till bussen,träffade IlseMaries klasskompis från lågstadiet.Vi tog sällskap på bussen och skvallrade lite om Ilse så klart.
Jag kom hem,ingen var ute och kunde hälsa på mig(tyvärr),de hade sparat middag åt mig,Ilsemamma kom hem,vi pratade och pratade och nu är jag nere i bunkern igen.

Imorgon Västerås.Köpa present och bok om Civilrätt.

Nu ska jag sova.

/Effektiva Ella

Redo för Kumlabunkern

Sista dagen i Västerås!Imorgon flyttar jag till bunkern utanför Kumla.Det kommer bli kallt och mysigt!

Lägenheten är min!Efter mycket krångel(de hittade mig inte i databasen på universitet:PANIK!!) så ordnade det sig och jag kan flytta in den 15e september.
Tänkte be herr Huss om lite inflyttningshjälp.Då blir han nog glad :)


Finfina planlösningen
101125-8
Jag och Lisen hade en kos-dag igår.Vi låg/satt på varandra och myste...vi bestämde oss för en helbio(som en helClem)!Vi gick på Pirates of the...(fan kan inte stava till skiten) och delade på den maffigaste popcorn-menyn och höll om varandra i biomörkret!Det är så det alltid borde vara,förutom alla slemmiga sjöodjur på filmduken.Alla älskar väl Captain Jack Sparrow(och vi satt ju och tänkte på Pirat från Grimmfamiljen) men 1 ½ h av 2½ timmes film med bara fiskslemm är väl lite sisådär kul...

Har funderat på alla dessa pirater som har börjat invadera Visby v.32...de är ju fin utfyllnad..många fina hattar och många dåliga imitationer av Jack Sparrow...och extremt mycket fylla.Undrar om de känner att de passar in?Man borde utlysa en separat Piratvecka som skulle kunna vara samtidigt som Medeltidsveckan men bara så att de skaffar sig några aktiviteter eller nåt....ligga full och uppklädd i Nordegravar har vi väl alla provat på,men det blir rätt tröttsamt!Ge piraterna ett eget fyllehak och ett skepp!
Eller så skulle de kunna få ta över den där hemska trubadurbåten i hamnen.



Är inne i en period av saknad efter kidsen.Jag saknar att prata med dem,krama dem och bära på dem.Spela fotboll i parken,brottas,promenaderna med Mini,all kaos och  Emils finurliga små leenden.
Fan,kan ni inte ordna så att jag kan bli moster snart?!
Tänk att jag skulle börja tycka om barn!Bryssel var nyttigt för mig.

Kärlek till er systrar
Älla

Lisen

Jag har försökt skriva brev till Nina, MEN DET GÅR INTE och jag blir så FRUSTRERAD! jag hittar ingen inspiration och det är ju inte så kul att få ett brev med en stapel om idéer till Ladyfest.
och jag blir skitarg! jag vet inte riktigt varför men jag är asförbannad! på Nina, på att hon inte kan kommunicera (Ilse, du är världsbäst på kommunikation om man jämför med den här bruden...) och så tänker jag på pridekvällen i bxl och ilskan bara bubblar över, snart kommer jag att skrika

hm, konstigt hur labil jag blev helt plötsligt. jag som tyckte att allt var så stabilt.


nu saknar jag detta i Bryssel;
Christian! Recyclart (recycle-art), Genres d'à côté (de har open air nu! med musik, filmer osv), Kontoret och Sälen, gratis söndagsbio på Café Central, människorna, franskan.


underliga saker;
att bli dammsugen
att vakna med en krogstämpel på handen (helt i sin ordning), en på innanlåret (hm) och en på vristen (?)


nu känns det stabilt igen. sen jag tog på mig långkalsongerna och kepsen. och så har jag gjort mina knipövningar också.
nu ska jag kolla flyg. och tänka ut nån bra lösning till när Bella flyttar in hos mig.

Kvinnokollektivets Kokbok(Ella efterlyser)

Jag börjar känna ett visst behov efter vår KKK-bok(!).När Emmi skriver till mig att hon ska äta stekt ris börjar jag fan undra om jag inte har missat nåt..Bara att koka ris är ett jätteprojekt för mig.Tacka vet jag de där rispåsarna de hade i Belgien!där var det bara att lägga i en påse med ris i kokande vatten så var biffen klar efter 10 min(kände att det talesättet inte funkar så bra när man snackar om matlagning)!
Vill gärna ha recept på den där linsgrytan,crèpes och allt det som ni gör så bra!
Tur att jag är proffs på gröt och kaffe!
Snart får jag återse mina två kaffemaskiner igen!De ska köras hem från Bryssel så fort som möjligt.Ni kommer ju alltid att få gott kaffe när ni kommer till mig men räkna som sagt var inte med något annat!(än)

Nu ska jag och Lisen lägga oss på varandra i en stor soffa(hon är så lång) och dricka thé och ta på varandra tills vi blir möra!



En dialektmissbrukares paradis

Vilsen Ilse är ute på nya äventyr.

Jag har aldrig varit bra på dialekter, men jag har alltid älskat dessa märkliga språkliga avvikelser.
Och någonstans i mitt inre (inte såå långt in) finns en längtan efter att kunna prata på alla dessa fascinerande och ibland skrattretande vis.

Den senaste veckan har jag sannerligen varit i ett sorts dialektalt paradis. Först på Gotland där gotländskan blandas med alla turisters främmande läten, detta satte sina spår vilket tidigare omnämts då det inte är speciellt populärt bland min omgivning. Jag fastnar i något som från början skulle vara en förstärkning av min gnällighet, men ebbar ut i något som skulle kunna vara en aning dalmål, blandat med både göteborgska och värmländska; alltså något som inte existerar i någon annan värld än min.

Och IKEA, det måste vara alla dialektmissbrukares dröm! TÄnk så många avlägsna orter som inte har ikea, och alla vill ju gå på ikea en gång imellan. Så var man än står, vilken soffa man än spanar in, vilken säng man än somnar i, hela tiden står det någon bredvid och pratar...konstigt! Vet inte om det är värmländska eller östgötska som är bäst...men det är så obotligt kul när någon öppnar munnen och det som kommer ut är så oväntat och tillvridet, och allt låter såååå korkat! Det kan vara fint, smart eller bara något helt vanligt, men likförbannat låter det urdumt och skitkul!

Till och med på mataffären kan man drabbas av detta, det händer överallt och hela tiden.

Nu lääängtar jag bara till min första lektion med Uffe, för han har en himla härlig accent...och faktiskt kan jag önska att jag också pratade sådär, det ger en personlighet som inget annat kan skapa, en slags uppsluppen och mysig känsla av något genuint. För alla andra tränar bort dumma dialekter.

SÅ jag ska nog öva mer på min dialekt, även om det är den fulaste av alla, inte ens rolig, närkedialekt.
Gnällig, bitter och aningen deprimerande, man man kan ju inte direkt sno en annan dialekt hur som helst, man vill ju gärna skylta med sitt ursprung.

Resan genom sverige fortsätter, från örebro, till västerås, vidare till kolsva och nu i skinnskatteberg. På onsdag bär det av till göteborg och sen får vi se vart vinden för mig!

Livet leker //IlseMarie




Familjen Grimm

Familjen Grimm
Mal,Stel,Bjöl -vinnare av årets Grimmfana,Mar och Skökan

Jättefin(verkligen,jättefiin!) helg med planer

Fredagkväll och kalas med Packet.Härligt mys,undvek utgången,men diskuterade vilt om e-kupor och ölsorter som vanligt.Var hemma oförskämt tidigt och möttes av min BROR!Jävlars!
Han är en sån där person man borde umgås mer med...inte bara för att han är min bror, för han är ganska fascinerande ändå.Trots alla översittarfasoner på Handels :)

Skulle ha träffat MVH-grabben i fredags,jag ändrade till lördagförmiddag,då hörde han av sig,och då ändrade jag til eftermiddagen och sen till kvällen.Fick ett sms om att jag inte skulle känna mig tvungen.Men jag har varit i en så skön zon hela helgen!Jag har bara flyttat fram allt så mycket jag har kunnat,bara packat,promenerat,planerat,lyssnat på Poeta och pratat med pappa.Han planerar sin kajakresa runt Sverige och jag planerar Örebro och min Rumänienresa.

Igår kväll kom jag ut ur huset,drack thé på Cornetto(Västerås eget Illycafé,verkligen inte på Kontorets nivå men man kände vibbarna och jag saknade Sälen) med Fanny,Anna,Lisen och IlseMarie.Jättemysigt och fint!Verkligen jättefint!Jag håller på att få med Fanny till Rumänien i juni.Åh jag hoppas att hon kommer in på Konstfack!Det vore grymt.
Jag fick en hemnyckel till IlseMaries mamma igår!Det ska bli kul att få ta över Ilses bunker och mamma ett tag....faktiskt en hel månad.Sen får jag min lilla möblerade etta på Grankottevägen.

Åh fan nu skulle Issebisse vart här och pillat bort ett jättelångt hårstrå från min kropp!...haha,fast jag fixade biffen själv!J'ai fait le biffteak!("...och blodet det rann,och blodet det rann...")

Vi måste ta tag i vår bäver nu!

Kos Ella





coolast i stan (postat av: Lisen såklart)

igår var jag coolast i stan! det var åtminstone min åsikt. Sen vet jag att Ella inte tycker att jag är så tuff, men det är ju för att hon vet att jag egentligen är en mjukis som bakar scones på mornarna.

IlseMarie hälsar på och vi har lagat jättemycket mat, varit hos min plastsyster som fyllde år och haft kottekrig med några kids som attackerade oss på vägen hem. Filosoferat om luftbubblor mellan verkligheten och fittan, diskuterat otrohet.

Darja är den grymmaste bruden jag vet. Egenkär, rak och ärlig! (det är bra att vara egenkär! egoism är något annat..)

Jag längtar efter Bryssels klubbar, är otroligt danssugen och har smådansat hela dan, överallt. Funderar på att åka hem redan på fredag bara för att kunna dra med My och Christian till Recyclart på lördag. Det vore nåt det!

Nu står IlseMarie och tittar pilskt på mig så jag ska sluta skriva

En present från Lisen

En underbar bok med en underbar titel.En bok gjord för högläsning,alltså gjord för oss. Det är något jag saknar när vi inte är tillsammans.Hur vi ligger i en hög och läser högt ur dikter och noveller.
Så nu läser vi alla högt(och tänker lite mystiskt och hoppfullt på Ilse och pojkspolingen)!

"Jag är en sån som bara vill ligga med dig,
bara ligga med dig.

Det är min enda avsikt.

Jag vill ligga med dig
för att komma riktigt nära,
med din hud och din mun
och alla dina händer
och all längtan du drar på,
ligga med al din tomhet och
uppgivenhet,
den där känslan av att allt
ändå är helt meningslöst.

Jag vill ligga med
alla dina gamla somrar
och dina osorterade minnen,
som fotografier i stora högar,
ligga mig igenom din ängsliga barndom,
alla de obegripligt tunga hinder
som du snorigt fått forcera,
med dina underarmar
och alla dina
ensamma kvällar i livet,
jag vill ligga med din rädsla
för att bara dö från jorden
eller inte få några barn
eller att ena bröstvårtan
ska kika fram när du har tajt linne,
jag vill ligga med igenom all
din solkiga längtan,
alla svåra beslut,
all hopplöshet
och trötta himlar som hamrat
sönder eftermiddagarna
bakom persiennen
i ditt flickrum,
alla resor och bedövade
stunder i tågkupéer,
uttittad av såna som
aldrig sett dig.

Jag vill igga med
dina gamla bortkliade myggbett,
dina hoppfulla skolstarter,
ligga mig igenom
din trötta källare
full av nötta affischer och
brev skrivna med starlethandstil,
dina brevvänner,
trappuppgångar,
körsamlingar,
lessnader,
höstar,
tysta söndagar och overkliga förnimmelser av
på avstånd glimmande fönsterrutor,
blänk i parkerade bilar
och suset från vägarna
runt omkring staden,
av livet
som pågår någon
helt annanstans.

Varenda muskel i din kropp,
varenda fräken,
varenda solglimt
och varenda stund du väntat ut,
varenda plats du besökt,
vartenda ögonblick du varit i,
vartenda liv du levt
- vill jag ligga med dig.

Jag är en sån som bara vill ligga med dig."
  -Fredrik Lindström

Tack baby för boken...och ja,kärleken övervinner allt.

På tal om kos och kärlek och pojkspolingar har Ella gjort bort sig lite.Ett litet nummer till en MVH-grabb har slarvats bort när hon bytte mobil.Insåg detta när jag skulle fråga om thé ikväll,men han kanske hör av sig.
(thé, te eller té?)

Jag läser vidare om Mao,det finns hur mycket som helst,och nu skulle jag kunna sluka hur mycket som helst,så jag gör mitt bästa.
Snart kommer det väl ändå bara vara en enda röra av processrätt,utredningar,familjerätt och EU-rätt i min hjärna.Ahh...jag längtar!
CSN-blanketten kom förresten iväg så nu känner jag mig som en hel människa igen.

Jag saknar Gotland.Tänk att det idag är en vecka sen bågskyttet.En kväll som skulle ha varit nykter men som blev något helt annat.Tur att pissrännan på Kapitelhusgården var så stabil så att hela Kollektivet kunde slå sig ner där!:)

Ikväll är det födelsedagskalas.



Inatt drömde jag om Emil.Min lilla bäver,min lilla bundsförvant,mitt lilla troll.
101125-6
Så söt,så förvirrad,så egensinning och så cool som Emil är inte många andra barn.


Melankoli idag.Men det kanske ordnar upp sig på Jysk.

Bisous Ella



Kvalité i lack

Har inte riktigt återhämtat mig ännu. Inte efter gotland och inte efter skolstarten och absolut inte efter en sommar på sågen.
Men, jag har fått en hel del god hjälp på vägen, Ella och Lisen som knappt klagade när vi åkte fel för femte gången på våran korta resa mellan gotland och verkligheten trots att jag dessutom fastnat i nåt slags dialektmissbruk, pojkspolingen som kom förbi och klämde på mig ett par timmar igår och inte minst mammsen som tagit ledigt för att vara kvalitativ med mig.

Har just inköpt ett par röda LACKSKOR!!!! (ja, Lisen, dom du avrådde mig från att köpa, fast i RÖTT!)
Så just nu sitter jag här, naken i mina nya skor och kniper för allt jag tror på!

Och för ellas skull tänkte jag dammsuga OCH dammtorka mitt basläger, min bunker innan jag drar iväg igen. Visst kan jag vara sympatisk och HÄNSYNSFULL, men det är fruktansvärt ansträngande.

Försöker utarbeta en plan för att lyckas fly fältet redan imorgon, men tiden är knapp. Så ligger alla inlämninguppgifter och skaver, men det är ett senare problem. Fast det är inte det enda som skaver, måste sy lite, för mina byxor skaver...och fila på fötterna, för mina skor skaver...(inte dom nya, mina gamla fina sköna ingådda)

Snart är det måndag, efter måndag kommer tisdag och sen, på onsdag, då, då ska vi åka till göteborg och gå på sågverksmässa. Inte nog med att mässa är härligt så ska vi vara vilda i minibuss på vägen och jag hoppas innerligt på att kunna smita undan och få lite ömhet på något närbeläget kalhygge.

Drömmer mig bort bland stockar, såghus och...torkhus

Isen är bruten // IlseMarie

pepp på Bryssel igen

Nu när jag har börjat få lite stories från random folks i Brysslet så nu känner jag mig redo för ett nytt år i Belgien. Vad vore Bryssel utan övriga Belgien? Inte så spännande.

Uppladdning!
Nu har jag alltså skrivit om Radical Cheerleaders för Scumgrrrls magazine, (hoppas det inte var försent bara) och så har Nina skrivit och berättat att Leuven saknar mig och att det var andra svennar (och vilka var nu detta?!?) i squatten på festivalen. Hon har också fixat ett uppträdande till RC, nämligen på Queer Kafé i Gent. Och det är ju redan fixat att vi ska uppträda på Ladyfest och att vi ska samarbeta med Famba, den lesbiska samba aktivist gruppen. Sen pratade jag med Emmi och kom på att det kommer ringa massa folk till mig, t.ex. gymnasten, veganen och finskan och det kändes upplyftande. Sen pratade jag med Christian och saknade den galna norrmannen.

Nu har jag kollat studieplatser också och insett att oj jävlar, det börjar på måndag!

Ella, baby. Jag förstår inte hur det här ska gå. Att behöva göra alla våra saker, fast utan dig... det finns bara inte! Allt i Bryssel hör ju ihop med dig!
Nej, där ljög jag. Och tur var väl det. Så kom jag på det också, jag hade ett eget liv också, trots att du varit en väldigt stor del av det. Det kommer att bli svårt, men det kommer att gå. Kärleken övervinner allt, eller hur?

Jag är sjuk, backlash efter sommaren antar jag. Men det är lugnt. Nu ska jag träffa min mamma själv för första gången på mycket länge. Inte ens när jag var i Kolbäck sist var hon hemma, så jag fick krypa in genom källarfönstret. Jag fick lite ont i kroppen men det var det värt för spänningen!
Jag ska säga till henne att inte låsa in kvinnokollektivet i något torn, som Ilse drömde. Och så ska jag säga att jag inte gillar Lassemannen och ge henne Gudrun Schymans feministbrev.

Kvinnokollektivet är stommen i min styrka. (som den sanna hårding jag är :P )

Lisen

Mon Dieu!!!

Herregud!Jag tror att jag blir galen!Blanketten från CSN förpestar min dag!
Den bara förstör..eller snarare,jag bara förstör...och så blir det bara fel...tänk om jag hade haft lite tippex.
Vill att Lisen ska komma och kidnappa mig på sin cykel och dricka thé med mig i skymningen och säga att allt kommer bli bra.Kan du inte göra det baby?

På tal om CSN,varför ska det ta en vecka att få en blankett hemskickad när det skulle vara så mycket smidigare för alla om man bara kunde få skriva ut den från deras hemsida!!?!

Men ja`ä ente bitter!

Igår kväll förundrades jag över varför man skulle vilja vara som Fabio.
Då snackar jag alltså inte om Fabio i Bryssel,för ingen skulle vilja vara som honom,j'espère!!
Men jag menar han den där stora biffen på TV med långt fönat hår och ful italiensk accent.VARFÖR?

Serien här nedanför är verkligen som ett vardagligt samtal mellan mig och systra IlseMarie.Jag kommer aldrig kunna knipa som henne.

101125-5

...och jag provar och provar...men det är roligare att gå runt och känna sig lite småpsykotisk.

Jag saknar mitt och Lisens liv i Bruxelles.Vi hade det så fint.Loppmarknader,promenader,parken,KONTORET,kosandet,Radical Cheerleading och framtidsångesten.

Längtar till hösten när jag och Mikaela ska isolera oss en helg i en fiskestuga på Gotland.Fytt vad skönt och tyst!

Nästa veckan bär det av till IlseMaries mamma utanför Kumla.

Det är bra att ha systrar.

Idag har jag börjat packa inför flytten.

Kärlek,Ella.


Handlingsplanen, Lisen


KVINNOKOLLEKTIVET är:

4 unga kvinnor
ett kollektivt boende i Visbys förort
relationsanarkister
en komplex grupp som kompletterar varandra och har olika förhållanden till varandra, som t.ex; halvsystrar, styvsystrar, frugor, bästa vänner och älskarinnor
en samling lösaktiga skönheter

Ni kanske har sett oss, ni kanske har hört oss, ni kanske har hört om oss, ni kanske har blivit besudlade av oss, ni kanske har blivit berörda av oss, ni kanske har hällt öl på oss, ni kanske har blivit slagna av oss eller badat med oss.

Historia:
Allting började med en helt annan historia som innehöll alla de klassiska ingredienserna; kärlek, hat, glädje, tårar, svett, svek och majs.
från början 5 som blev 3. sedan 3 somrar är vi nu 4. Ella, Mikaela, IlseMarie och Lisen. men du kanske känner oss som en del av familjen Grimm: EllGrimm, MixGrimm, IlsGrimm och LisGrimm.

Projektplan:
Att förföra, besudla, bli ökända, bada, klitta runt, hitta nya offer att dyrka och slå. Att sprida kärlek, bli ett fenomen, kollektivisera så många som möjligt, flytta till innerstan, stå för vår lösaktighet, vara Clematis yngsta veteraner

Lisen

Lisen


Mix

Mix


IlseMarie

IlseMarie


Ella(skrev första inlägget)

Ella(skrev första inlägget)


Klittat och Klart

Hej mina kära systrar!

Då var det klittat och klart för i år, som vi brukar säga. Årets Medeltidsvecka är slut  och det är vi med.Kanske mer slut än någonsin.
Aldrig har vi varit så förtappade,slitna och sura i magen som i år.Men fan vad kul vi har haft brudarna!

Det är alltid lika härligt att hänga med Familjen Grimm (som var oväntat få i år) och det var en minst lika härlig upplevelse att lära känna vår nya husgud Roland!Vilken karl!Vilken beskyddare!Vilken dansare!"Shake that ass Roland!"...och jäklar vad han shakade loss till Poeta Magica med oss!

Ett par tidiga mornar,ett par tidiga nätter och mycket gröt.

Anyway,tror att jag har lägenhet på g i Örebro.Är nr 1 i kön!Håll tummarna för mig!

Nu måste jag äta middag innan jag dör.

Min dagsform: Relativt utvilad efter 11 timmars sömn, för mycket kaffe och för lite mat för mitt eget bästa, stissig men dock jäkligt snygg i sin gråa klänning(förutom när jag blev dränkt av ett ösregn på cykeln).
Hårets dagsform är inte jättebra.Jag tror att mitt hår tyckte om allt kalk i vattnet på ön.