Skrattar åt vårt lösenord

Känner mig macho,eller manlig,redo för en brutal kväll,som antagligen kommer utebli.

Jag har lagat mina gamla jeans.Dem du har likadana av lisen.De stora.Har dem på mig ikväll,därav min manlighet.Jag har inte haft byxor sen den där utekvällen i somras nån gång...

Nej jag är inte full,men det skulle vara kul.Vi hade riktigt kul inatt när vi var fulla.haha.


Pirrigt...


Ja då kära vänner! Imorron far jag ner till Bryssel igen. Kommer åka från Gotland vid elva och vara framme i Bryssel vid halv fem.
Är lite nervös, känns som om jag har glömt att packa något viktigt... fast kan inte komma på vad... ni vet den där läskiga k'nslan som bara gnager i en och som man inte kna bli av med.
jaja det är  ju inte så långt till jul då jag planerar att komma hem en sväng iaf... hoppas jag kommer trivas med familjen. Hon verkade väldigt trevlig när jag pratade med henne på telefon, så jag häler tummarna för att det blir bra! =)
Upplägget är lite annorlunda, ska jobba åt en familj, men bo i ett annat hus och vara katt o husvakt när hon som bor där är bortrest. Kommer kanske kännas lite ensamt i början men sen blir det nog bra.

Schysst drogbild vi fick till på oss, eller hur Ella? tänk så kul man kan ha på Marieberg, och vad dåligt de har gjort det för gångisterna där!!! Vi borde skriva o klaga.

Har idag fikat med en av mina gamla klasskompisar, det var lite kul för vi har inte setts sen förra augusti.. och då var det precis innan han skulle flytta iväg för att plugga till brandman... Vi har vår årliga träff! nej men har spånat lite om att han ska komam o hälsa på, det ska bli nice.

Hålla tummarna för mig imorron, att jag hittar rätt flyg och kommer iväg ordentligt! (Ska inte glömma passet den här gången!! =P)

SYSTRAR!! Ni måste komma ner o ta mig, lova det!

Fina veckor

Veckorna just nu är bra härliga!Förra veckan var Mikaela hos mig,det var mysdagar och kvällar på hög nivå!Promenader i skogen,flum,diskussioner,shopping,kaffe och kärlek.Jag är så glad att du fick jobb vännen!Det kommer bli skitbra.Jag lovar att komma och våldgästa dig(tror jag).
image114
Vi turistade på Marieberg!

Sen när det blev helg så åkte jag och Micket till älskade Ilse och Sparven i Gbg.Det var också helt otroligt mysigt.Gud vad fint ni bor ni,jag älskar er oranga kök och ert badkar med tillhörande balkong!
Tyvärr blev det inga kort tagna men vi var ju alla lika snygga som vanligt ändå.

Idag har jag argumenterat för limited powers of the Security Council.Grupparbete is the shit!Min svengelska är för övrigt bättre än någonsin.

Min kära likabehandlingsrapport har börjat bli känd.SVTs program REA har ringt,ytterligare undersökningar ska baseras på den och imorrn ska jag prata på kommunen om den.Nu ska den bara släppas till skolorna och tidningen..sen är det full fart.Hej o hå.Jag ska länka den till bloggen och sen förhöra er så att ni verkligen har läst hela skiten...tror bara att det är min pappa som har gjort det hittils.

Ekonomin oroar mig,speciellt då min far fyller 60 och det kommer kosta mig 2500 kr.Men det är han ju värd,det kan jag inte förneka.Själv är jag definitivt värd en ny klänning,so see you!

Helg besök

Fantastiskt att ha dig här en stund Ella!
Och vilken karl du har hittat, så självständig :D
Nu är det bara att ladda om för ny vecka med tvätt, träning och jobb.
Det ska bli en framgångsrik vecka!
Har pratat med farsgubben idag och bilen överlever ett tag till, skönt att ha det ur världen.
Nu måste jag kolla till till min inneboende som verkar ha aktiviteter för sig i köket.
Högst olämpligt vid denna sena timma.

Kärlek vänner!
IlseM

Samhället gör oss dumma i huvudet!

Nu har jag haft ett flertal dåliga dagar i följd. Men det är väl inget att vara bitter över. Vad som däremot gjorde mig ganska irriterad var uppstarten på min kurs i naturvetenskap b.
Självklart ska jag dela med mig!
Uppstart pyh!
Åkte dit, blev instoppad i ett klassrum, tilldelad två kompendier och schema för kursen, sedan berättade två lärare vad som stod i kompendierna...jag förutsätter att alla som ska plugga på gymnasienivå är läskunniga, så varför i helvete kunde dom inte skicka hem dessa papper istället!? Och schemat då, jo, det hade man behövt förklarat, för det var nämligen gjort för de som började i augusti. Men det fick man mer eller mindre lista ut själv...hoppas att nån kan berätta nåt matnyttigt för mig vid nästa lektions tillfälle. Och nästa lektions tillfälle fick jag också lista ut själv när det var, det hade dom ju kunnat skriva lite tydligare, eller berättat när det är.
Så var det ju så att jag har valt en flex-kurs, eftersom jag har för avsikt att jobba. Men hur flexigt är det när lektionerna alltid ligger på samma dag och samma tid!? Inte så flexigt som det stod i ansökningspapprena.

Och så tillkommer alla dessa polacker. Jag ska nog ta och plugga lite ryska så att jag vet om dom har nån koll.
För visst kan polacker ryska ungefär som vi kan engelska?


Världen väntar på oss!




Lisen i Berlin

hej babes, ni verkar ha det bra allihopa, skönt att läsa och se att ni har det bra :)
jag bor i separatistisk squat i Berlin sen en vecak och stannar där en vecka till. har kommit pa vad jag ska göra med mitt liv men det är en hemlis än sa länge. men jag kommer nog till sverige ett ar eller tva...
sag precis att det är 2000 pers som sett videon fran trosshowen i paris, det är ju nagra stycken, puh, blir lite svettig av att tänka pa det. och det är bra för i squatten finns det ingen värme! hörde att det är svinigt kallt i sveariket, skönt att man hänger lite söderut. det är ganska kallt här ocksa och det blir nog inget östeuropa utan nerat varmare breddgrader, närmare bestämt barcelona istället!
det gick hur fint som helst att lifta, sa fran och med nu ska jag lifta genom livet

Herman Hedning

Det var min nattliga aktivitet inatt,förutom när jag inte rullade runt och väckte micke för att jag själv verkligen inte för mitt liv kunde somna.Blev så himla irriterad framåt morgonkvisten att jag var tvungen att gå upp och leta reda på herman hedning och sätta mig vid köksbordet och läsa.
Nån gång senare lyckades jag somna,var vaken lite när micke skulle till jobbet men var ganska väck tills kl 10 då jag gick upp och cyklade hem.

Jag hade världens bästa dag igår!Underbart väder,oranga träd,överaskningar,konditori med fia,middag med huss,bio med micke.

Snart kommer Mikaela,jag ska boosta(mitt nya favoord som jag säker använder helt fel) mig med massa kaffe innan bruden kommer.Innan dess är det lunch på Pitchers och hud- och sminkrådgivning på Snygg.Det behöver jag ju inte nu när Fanny flytttat hit och guidar mig genom allt sånt där.Men det är ju gratis så vad fan!

Jävligt bra vecka det här.Massa Kvinnokollektivet och ledighet!

Förresten så hälsar vår favorit Red Hood Johan till er alla babes.

Inte mindre nervös

Idag är första dagen på mitt nya jobb. Nervös som aldrig förr. Och det värsta av allt under det senaste halvåret har det väl tillkommit ett par kilon på min mage...vilket inte är så smickrande i min oanvända uniform. *sucka* Men, det är bara att ta tag i det igen och se till att komma i matchform igen (och stanna där).
Om 30 minuter åker jag. Gick alltså upp lite för tidigt, men man vill ju inte komma för sent. skönt att få börja med ett par sexrimmars pass innan verkligheten knackar på och man ska köra tolv timmar i sträck. Men, klar fördel är att man får ju vara ledig mer också. Bonus nummer 2: jag kommer få schema. Bara för en månad i taget, men det är ju alltid nåt!

På torsdag börjar jag med naturkunskap B och på fredag börjar biologi A. TÄnk om det är nu det tar fart!?

Fika, snart.
Kärlek!

på resande fot...


Jag e trött.... lämnade kobben med båten 07.05 imorse. Halvslumrade i vilstolen, halvsov i bussen upp till cityterminalen. Stärkte mig med en hamburgare, minimorötter o ramlösa citrus. Piggnade till betydligt och har nu åkt tåg till Linköping. Och gissa om jag blev glad när jag klev på tåget och insåg att jag skulle sitta på övervåningen!!! vid fönstret!!  ojojojoj det var nästan för mycket. Öbo som man är , då är ju bara det att åka tåg en stor grej =).

Ska hänga lite med Tina ikväll, just nu sitter hon som alltid och pluggar. Vi ska nog gå en promenad, äta lite mat o sen kolla film. Det ska bli mysigt.

Är dock lite arg på Destination Gotland, bokade min tur o retur-resa, helt själv över internet. Utan att DG behöver göra ett smack. Senare upptäcker jag att jag har tagit fel dag på hemresan, har bokat fredag istället för torsdag. Då går jag in och bokar om helt själv, och inte heller nu behöver DG lyfta ett endaste finger, för jag gör ALLT SJÄLV!
Men då, då tillkommer det en "ombokningsavgift"på 50 kronor!! helt jävla onödigt om ni frågar mig, det är ju inte direkt som om det är något problem med att få plats på de där jäkla båten så här års. Morr....

Men skit i det nu.

ELLA! Imorron kommer jag! Tåget kommer 15.38 till Örebro C, sen är jag bara din tills torsdag 16.56!!! Hurra vad roligt det ska bli o se dig igen!

Shit, jag tycker verkligen om att resa. Förhoppningsvis blir det en resa till Lund (bara kanske kanske) innan jag förhoppningsvis kommer ner till Bryssel. Me like.

Peace out.

Nervös

Nyutexaminerad väktare. Känns skönt. Nu hoppas jag bara att allt faller på plats. Imorrn ska dom känna lite på mig och se om jag passar på just deras post. Läskigt. Annars fpr jag falla tillbaka på mina drömmar om att bli LisaP.

Har haft Richard här i helgen, trevligt, trevligt. Åkte ut till Kvibergs överskottslager för att kolla på bil, såld. Tog en sväng på marknaden, hysteriskt. Sen dumpade vi Richard på stationen, åkte hem och hämtade bilen (på mammas begäran, det är hon som vill ha bilarna) sen bar det av till sisjön för att kolla på två bilar till, men båda var inne på rekond! Åh, vad sur jag blev och hungrig var jag. I jakten på ett ställe att äta på hittade vi en liten trevlig loppis, köpte flera fina karaffer, ett gäng glas och på jonas begäran; en silver bricka. Vi fick mat, vi rekade det som eventuellt kommmer att bli min arbetsplats, vi tog oss hem och vi däckade. Som om någon hade slagit oss i huvet föll vi till sömns och vaknade ungefär en timme senare av att telefonen ringer. Wiveca. Så framåt kvällskvisten bar det av hem till wivvan, kikade på en film och sen åkte vi hem och sov igen. Lång lördag.

Idag är jag ensam och övergiven, fast jag får väl inte klaga när mannen jobbar extra för att kunna försörja oss.
Spela lite Wii, läsa i min bok och bara vara mysig hela dagen. underbart.

Ella, jag kan inte lova att det blir nån "rolig" mat nästa helg, vi får nog äta det som finnns hemma. Men än så länge innebär det åtminstone kantarellmackor och burritos!

Väntar, längtar och saknar!
// IlseMarie



Pumpan 1 år

Idag fyller Pumpan 1 år!Eller snarare så firar jag 1 år i Pumpan(som stått här sen -65).Det känns härligt.Det har varit ett bra år mellan de pumpaoranga väggarna.Om det inte vore för storleken,köket,badrummet,lyhördheten och backen upp hit hade jag kunnat bo här hela mitt liv!

Jag tycker att det har varit lite dålig aktivitet på bloggen den här veckan.Jag antar att det beror på desto mer aktivitet i verkligheten.Fia smittade ju mig med hennes baciller förra veckan så den här veckan har jag pendlat mellan feber,snor,yrsel,halsont och feber igen.Men tapper(eller dum) som jag är så har jag vart i skolan ändå.Jag somnade 20:40 igår kväll,väl behövligt.Den här helgen blir det bara degande och firande av Pumpan.Jag ska köpa fler växter och dammsuga.Bra bra.

Mikaela hjärtat kommer antagligen till Pumpan nästa vecka!Wohoo!Sakna sakna sakna!Om en vecka bär det av till Ggb för Ilsevilse.
Lisen baby,Berlin är för långt bort för mig :)Men skriv det där mailet nån gång så jag vet om ni kom fram med lastbilen.

Dags för lite FN-kunskap och peacekeeping.Hjärnan har ställt om till engelska.

Kärlek älsklingar

Helg!

Skolan började i måndags.Som Fia så fint uttryckte det efter 3e föreläsningen i onsdags; efter tre dagar känns det redan som om man ligger fyra veckor efter! Kunde inte ha sagt det bättre själv.Det kommer nog bli en tuff kurs.Betygsatta argumenterande seminarier,argumenterande uppsats och sen tentan.Tur att det är intressant och kul,men synd att jag måste sitta och läsa in mig på tortyr idag.Det är ju för fan lördag!Dessutom blev jag helt plötsligt förkyld..määäh.

Men ändå,fan vad skönt det är att gå på föreläsningar och träffa alla igen.KJ,Anders och jag springer mellan barackerna,fia och jag har tid för varandra igen och angelica o jag bränner pengar!Jaaa det är skönt att vara back in business!

Moi et Micket åker till Ilse et le Sparv om två veckor,loppmarknad,vin och vad mera?Hur som helst ska det blir skitkul!:)

Annars är det massa härliga utbytesstudenter som kommit in i mitt liv och på tisdag är det hippiefest vilket innebär att jag till slut kan få använda min klänning från bxl loppis utan att skämmas!

Kärlek systrar!


fran Lisen med glädje

à Paris, backstage efter visningen


Marjo, Delphine, jag, Caro, Babs, Bella, Aline backstage direkt efter showen. hett var det och hetare skulle det bli ;)


måndag

Jaha, idag har jag då varit jäkligt lat, jag har nog inte gjort nåt ordentligt. jo okej lite men det räknas inte, för överlag har jag bara i princip suttit och tomglott. Det har varit väldigt skönt faktiskt.
Är lite sliten efter den senanste veckan faktiskt. åkte upp till fastlandet svintidigt i onsdags morse, väl framme i nynäs knatade jag upp till camilla, när jag kommer fram upptäcker jag att hon flyttat. jaha, den missade jag visst. knatar vidare, går fel, går rätt kommer fram. Umgås med kusiner o kusinbarn hela dagen och kvällen. Får sova på soffan, och blir väckt hela natten utav alla tre barnen. torsdag, pendeln gick inte, fick ta buss, hittar Sofia från Bryssel på vägen, kul! Sen in till stan o träffa Cissi, promenerar runt djurgårnden, pratar massor, hittar ett fik och underbara soffor, pratar, pratar, pratar, går vidare, käkar falafel, pratar ännu mer, helt jäkla underbart. precis vad jag behövde.
Senare, blir upphämtad, får stifta bekantskap med Skabblägenheten nr 1, men vad gör det när sällskapet är trevligt? Dricka öl, taxi, vilse i gamla stan, hittar ett ställe till slut. väntar på bord, blir bortglömda, käkar god mat, dicker vin... o mer vin.. hmm.  hem. sova. Nice.
Dagen efter släpar jag mig upp o tar mig till stan, fika med en annan kusin, o sen båten hem. problem emd landgången får gå av båten via bildäck.
efter att sen ha kommit hem på fredagskvällen var det bara att byta om, käka lite fixa till sig o sen dra. Hade bestämt utgång med Anna från jobbet. Hamnade på Bolaget, drack vin, vidare till Munken och dans, dans, dans! också precis vad jag behlvde. Dock inte så mycket känt folk ute, men vem brydde sig?
igår var jag på Adelsgatan på modevisning, ganska kul men lite b kanske. Sen hem o fixa o dona, sen till Sofie o co som ahr hyrt ett hur i stan, Inflyttningsfest!! vi grillade o hade väldigt trevligt, kul att se alla samtidigt flr en gångs skull. Det var en väldigt trevlig kväll, slutade nere på G:a masters,,,
På väg hem, out of the blue, hör RTP av sig och ringer senare....när jag tyo sov. Big mistake.

Idag har grävt ner mig i soffan över allt elände, beslutsfattande och förvirring. vilket i mitt fall innebär att strunta i det totalt och fastna i tv:n. Funkar alltid. Ska ta tag i det imorron, men orkade inte direkt idag.

Har fått en mystiskt sms från ett belgiskt nummer, där någon frågar vem jag är, på franska?! Är väldigt nyfiken på vem det kan vara, första tanken var att det var Lisens avundsjuka stalker som skickat något. varför vet jag inte, men det var det första som slog mig... Skumt. Men iaf, någon som vet vem denna mystiska person kan vara?? och vad vill den mig?? Ahh äntligen lite spänning i vardagen, eller helgdagen..vilket som.

Måste faktiskte erkänna att jag är lite störd utav vetskapen om att fler än vi läser bloggen. hmm känns inte som om jag kan få ut allt liksom.. eller jag vet inte.
Skit samma, here goes. I helgen har jag varit ganska nere, hela grejen med att inte veta, inte kunna betämma sig och att inte helt enkelt göra något är verkligen jobbigt. Jag önskar att jag hade mer styrka i mig än vad jag har just nu. Jag är jävligt förrvirrad, och vet inte vad jag ska göra. den enda som vet är jag, och det gäller bara att bestämma sig. och det kan jag inte. Eller jag kan, men jag gör det inte. Jag avskyr att vara svag. Men jag jobbar på att styra upp min framtid.

Jepp så är det. idag är jag svag. imorron är jag inte det. 

Out. 






Bröllop!

Jag har haft en riktigt kul helg ute i Frövi.Jag har träffat precis hela släkten,förutom pappa och Kurt.haha.Vilken miss.
Efter vigseln åkte vi coachade bussar ut till nån gård i ödemarken där festen skulle va.Alla av det kvinnliga släktet frös som svin(utan att överdriva,om nu svin fryser) för det var verkligen ruggigt kallt. Som tur var fick vi förfriskningar ganska omgående.Jag och Micke verkade hamna vid barnbordet under middagen men jag var bara tacksam att jag fick sitta brevid honom.Tack för det!Vi verkar vara de enda par som fick sitta brevid varandra.Kan bero på att nån vänlig själ uppfattat att jag inte träffat en enda annan själ av gästerna.Men hur som helst så var det riktigt riktigt trevligt!Massa mat och alkohol!Vi tvingade senare i oss lite bröllopstårta,men musslorna och osten hade tyngt ner magsäcken rejält.

Framåt sena kvällen var det dags för dans.Jag och Micke dansade faktiskt vals,bugg och tryckare.Allt ganska improviserat,men väldigt kul!Vi spelade även in en fiskfilm med Linda åt brudparet.Den handlade om missbrukare och en fiskvigsel.Den höll hög kvalitet,såklart.

Idag gick det segt,vi sov,pratade med mickes mamma och tittade på ClasArnold.

Här är vi,något överförfriskade men väldigt nöjda och glada!
image112

Dags att skriva den förbaskade debattartikeln...

Ny karriär

Sista dagen i sticksig flygplatsuniform är avklarad. Nu väntar en ny karriär. Förhoppningsvis som Lisa P.

Var på besök hos kära wivvan igår och rackarns vad hon klämde till mig. Nästan hela kroppen var hon på, ett under att jag lyckades ta mig hem, eller, ja, det var väl på håret att jag kom hem. Missade att hoppa av vagnen innan den helt oväntat hade passerat ändhållplatsen, så det var till att ge sig ut i terrängen och spatsera ihop med en annan vilsen själ som lyckats med samma miss. Vilsen Ilse på äventyr.
Så med anledning av massagen igår har mitt säte varit lite ömt idag, trots detta har vi varit ner på byn och gått i leksaksaffärer halva dagen. Detta i jakt på rätt presenter åt två små töser som snart fyller år.

Nu har ordningen varit här och vänt, den vardagliga oordningen har infunnit sig. Det sköna är att det tar ett tag att skapa kaos på den enorma boyta vi numera har.
Så tänkte jag till allas förvåning (?) lyckas med att lägga in lite bilder på mina nya fina saker, mitt vackra kök och Sparvens oreda:





Storhandla imorrn. Och, det är ju söndag så det blir väl inte så mycket mer nytta gjort än så.
Eller, ja, jag ska lista ut hur man gör dillkött, i tryckkokaren. Jag är så mycket kvinna!

Kärlek
Öm Ilse på rätt spår

("varför ar jag ful och fattig det kan man fundera på, varför får jag aldrig rosor och varför skrattar jag ändå?" åh! vilken härlig textrad)

Lisen back from Paris

jaha. redan tillbaka, det var lite oväntat men ganska skönt. jag och Bella är hos Delphine och ska strax ut pa konsert i parken.
akte till paris igar kväll, lite sent sa vi hann inte träna nat pa scenen innan showen, det var dumt..
Jag, Delphine, Val, Babs och nytillskottet Helene satt ihopträngda i Vals lilla bil och lyssnade pa
http://www.youtube.com/watch?v=6H13RprHi3I hela vägen och drack öl och skrek med i laten tills vi var tvungna att börja titta pa vägskyltarna inne i Paris.
Innan vi började sjunga gjorde Delphine, jag och Babs klart schemat för hur vi skulle ga pa scenen för det hade Delphine saklart inte gjort, precis som förra gangen blev det kaos och ingen visste var eller när de skulle ga men vi improviserade och hade skitkul! vi delade loge backstage med ett par band som spelat tidigare pa kvällen.
Där var vi och provade trosorna, tejpade brösten och sminkade oss innan det skulle börja. Axel och John var där, det var jättekul att se dom igen. Det var kameror överallt och det finns hur mkt bilder som helst, maste bara vänta pa att fa dom. det var 3 riktiga fotografer plus alla kompisar med kameror och 3 videokameror. efter showen kom Julie backstage och hjälpte mig av med sminket.. det var jättkul att se henne igen men väldigt skumt. det blev lite... konstigt. och jag hann knappt prata med henne alls innan jag och Bella akte tillbaka till Bryssel vilket var väldigt synd.. hon kommer hit om en vecka sa jag kanske stannar här nagra extra dagar för att fa prata med henne. det skulle kännas bra, det var lite jobbigt att aka ifran henne utan att vi hann prata. men det kändes bättre att fa gratisskjuts till bxl med val o babs än att behöva kolla taxistop för veckan. dessutom var det sa mkt folk hos julie sa vi skulle ända inte ha fatt nat private talk.

showen var fantastisk och det var ett riktigt riktigt bra party efterat. Babs bytte aldrig om utan festade i trosor hela natten.. vi hoppade av i Namur och turistade lite pa vägen tillbaka till bxl, fraga inte varför, jag har ingen aning... vi hade inte ätit och bella hade all sin eurotrip-packning men vi tänkte att det kunde ju vara trevligt. nu har vi kommit hem, duschat(!) druckit kaffe och ätit nudlar och är redo att ga ut till Le gazon i parken och kalasa.

det gick sa snabbt men det var verkligen hur kul som helst och jag fattar inte riktigt att jag är tillbaka. nu angrar jag lite att jag akte tillbaka sa tidigt men wtf. julie finns ju kvar och paris ocksa.

bilderna kommer asap!

/ Lisen i bxl med en liten orosboll i magen och helt galet fina och roliga minnen fran min karriär som underklädesmodell som jag härmed förklarar avslutad!