Tant Eva och Prinsessan Ilse

Det är fel att kalla Eva för tant...Eva är som en faster, eller kanske mer som en sån gammaldags faster, som mammas Moster Ingrid tänker jag mig. Som en tant, men ingen riktig tant, kanske lite för duglig för att kvalicera sig till tant, eller för "ung". Som en släkting fast ändå inte. Det vore praktiskt om hon var min gudmor, men det tyckte inte morsan jag behövde nån. Vi kanske kan kalla henne för Tant ändå?
Hon är en sån som bor på landet och har ALLT. Och man får lov att smyga runt i hennes garderober och lådor och hittar man nåt man gillar så får man det, eller åtminstone får man låna på obestämd tid. Hon har tyger och skinn, böker, smycken, leksaker, prylar, kläder och en halv lada full i möbler. Och det är inte mycket som är skit, det mesta är riktigt fina grejer, men i varierande stil.
Idag kom Eva och mammsen på besök till staden. Och gissa om inte Eva hade "städat" i sina gömmor och hittat en bok inköpt som julklapp år 1933, boken om Prinsessan Ilse. Denna fick jag i present och dessutom besitter hon sådana kvaliteer att hon klackat om mina skor som jag hittat efter att ha letat i över två år. Otroligt. Vilken dag. Hoppas den fortsätter så här! Nu väntar jag bara på att Sparven ska komma hem så jag får lite kärlek innan det är dags att åka till jobbet.

Grattis Ella Liebling till folkrätten!

Grekiska köttbullar eller korvstroganoff?

lägenhet

Men då antar jag att det betyder att alla sex kommer åka nästa sommar?Isåfall som Ilse skrev så ska vi ha en större lägenhet.
Hur mycket är ni villiga att lägga ut?Min gräns går på 1500 kr.Mitt krav är att bo bra.Inga madrasser på golvet,fler än ett rum att sova i...schysst standard helt enkelt:)

Eftersom två av oss är utomlands blir det väl jag och ilse som letar lägenhet,så då vore det ju bra om vi kom överens om ett pris så fort som möjligt.

Förresten Lisen så träffade jag din lillebror på stan igår!Snacka om att jag blev förvånad när jag såg att det var Victor!Men jätteglad blev jag också...det fick mig ju att tänka på dig.

Attention! Attention!

Ett intermeddelande till kvinnokollektivet

Det har kommit till min kännedom att året börjar lida mot sitt slut och sommaren kommer närmare igen.
Därför vill jag att vi bringar klarhet i hur vi ska ha det till Veckan.
Det är VIKTIGT att vi bestämmer oss INNAN det nya året börjar.

Huvudfrågan är självklart; Vilka medlemmar av kollektivet har för avsikt att deltaga?

♥ Sedan kommer vi till det mest primära när vi väl bestämt oss för att åka; Hur ska vi bo?

♥ Vi är där, vi bor bra, men hur ska vi spendara våran tid?

Personligen vill jag åka ner, men på villkor att det blir annorlunda.
Jag ska bo bra, och är beredd att betala för det. Innanför murarna eller väldigt nära,
gärna med eget sovrum (antagligen ett lite högt krav).

Jag vill göra lite mer av min tid än att jäsa på strandpromenaden och bli full på clema om kvällen.
Jag har önskemål om att se lite mer av gotland än visby, medeltidsveckan pågår ju inte bara inne i stan.
Och jag vill åka ut på andra utflykter, sola och bada, picknicka och kanske en vandring med våra nyfunna vänner. Med detta vill jag självklart inte utesluta vindrickande och krogbesök, men vi kan ju ta göra slag i saken och gå till Bittra Bävern kanske?

Så hur vill Ni ha det!?

De vi hyrde av förra året kommer höra av sig i januari angående lägenheten...är vi fler än förra året måste vi hitta nåt annat! (folk går ju och stadgar sig)

Väntar besked.

Kärlighed!





Rapportering från ön

Gotlänningen som ser ut som Ragge(eller är det Ronny?) ringde från dolt nummer alldeles nyss bara för att informera mig om att han skaffat flickvän igen.

Intresseklubben antecknar...eller hur var det nu igen?

Efter MR-dagarna

Är hemma och utvilad(nja) efter Mänskliga Rättigheter-Dagarna i sthlm.Bodde hos min bror med flickvän vilket faktiskt var mycket trevligt och avslappnat.Vad skönt det är man vuxit upp ändå.

MR-dagarna gav mig många nya funderingar och hjärtefrågor.Dagarna gav mig också fruktansvärd huvudbry och nästan hat inför alla förbrytare av mänskliga rättigheter som man heller inte kommer åt.USA,ständigt återkommade under dagarna och även i studierna.Det finns fan inget land som reserverat sig för så många mänskliga rättigheter och internationella konventioner som USA.

Jag har blivit riktigt intresserad av terrorism i internationell rätt så jag försökte vara med på alla såna föreläsningar.Det är häftigt och skrämmade att se skillnaderna före 11e september och efter 11e september.Vad hände med terroristernas och de misstänkta terroristernas mänskliga rättigheter?USA hittar på nya uttryck och definitioner för att få göra lite allt möjligt med dessa.Och vi bara accepterar det.För inte fan vågar nån sätta sig upp nåt USA.

I sista sekund valde jag också att gå på en föreläsning om Israel-Palestina frågan för att till slut få lite klarhet i ämnet.Här öppnades mina ögon kan jag säga.Jag finner knappt ord för min avsky och förundran(?) över hur det här kan få fortgå.Det strider mot allt i internationell rätt,men ändå händer inget.Vem ska gripa in?"Muren" som byggs mestadels på Palestinas territorium är fastslaget i domslut olaglig,ändå fortsätter den byggas.Palestinierna isoleras och förtrycks,men ändå får det fortgå.Om inte det här skulle strida mot internationell fred och säkerhet vet jag verkligen inte vad det ska kallas.Men det är ju uppenbart att någonting måste göras!
Ja,mina ögon har precis öppnats för den här frågan och jag än så länge egentligen väldigt väldigt lite.Så nu ska jag lära mig.Det riktigt brinner i mig när jag tänker på det.
Omvärlden borde skämmas!

Det mina systrar och kära vänner har fyllt mig med motivation att orka med den här kursen i mänskliga rättigheter som var ack så mycket hårdare än vad jag trott.

Lev väl men blunda inte!

Darlings!

Sköna systrar kommen högt upp på de starkaste klipporna,
vi äro alla krigarinnor, hjältinnor, ryttarinnor,
oskuldsögon, himmelspannor, rosenlarver,
tunga bränningar och förflugna fåglar,
vi äro de minst väntade och djupast röda,
tigerfläckar, spända strängar, stjärnor utan svindel.

Kärlek Edith.

image119

Titta det snöar!

101125-118

Imorse när vi vaknade och vinklade persiennerna så såg vi att det snöade!Och det snöar fortfarande!
Det är faktiskt väldigt mysigt,man får lite inför-julen-känslor.Men koncentrationen på folkrätten försvann på en gång.Dels för att massa folk ramlade med sina cyklar utanför mitt fönster för att det är så halt(hahaha) och för att det är så vackert att titta på hur snön faller.

Imorgon är det tenta 8-13 i Public international law.Håll alla era tummar för mig!Jag känner mig faktiskt redo nu,tror inte jag kan bli mer redo.När man börja känna hur less man är på att repetera samma saker om och om igen är det ett gott tecken på att man är klar.Jag har gjort gamla tentor,repeterat,läst på om invasionen i irak,kriget mot terrorism,burma,humanitarian inventions och responsibility to protect.

Istället för att plugga gick jag ut i snön till ÖB och köpte doftljus och på Hemköp en massa clementiner.
Så nu lyssnar jag på Kate Nash,mår bra av vaniljdoften i Pumpan,är väldigt väldigt glad och ska sätta på lite kaffe tror jag.

Lev väl mina darlings!

22 grader och sol :)

horde att det kommit lite sno i vasteras... galet. har ar det varmt och skont och idag har jag knutit kontakter till en squat, den ar tyvarr full men alltid bra med kontakter ju...
jaha, mix, jag jobbar alltsa i world trade denter och saljer underklader till svenska kvinnor. jag kommer att ringa er allihopa nar det narmar sig jul sa ni kan bestalla 2 par trosor for bara 36.90 ;)
det ar trakigt och enformigt men funkar. kanske  bara stannar en manad, da ska jag inte skaffa nan lght men annars far ni komma o halsa pa!
stan ar jattefin och fina manniskor (men lite for mkt manniskor for min smak...) svennarna pa jobbet ar okej och snart aker bella hem och det ar saaaa sorgligt!
min budget ar valdigt valdigt labil den har manaden men jag far ju lon i december sa da ordnar det sig. ska bara forsoka overleva pa 100 euro tills dess. men det borde funka, det ar det jag har gjort av med i genomsnitt per manad tidigare under resan sa...

mix, hur funkar det i bryssel? ska du hem i jul? annars kanske jag kunde komma och valdgasta dig under jul? om jag kommer in ska jag borja plugga i januari. wow. stora forandringar i livet. men nu vill jag lara mig spanska, det kanns jattelatt...
jaja, vi far val se vad som hander i december...

jag horde att det var varsta grejen med pil... ojojoj. folk har sa lite att gora.

all my love to you grrrls